Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Jak wstawić zęba na fotografii?  (Przeczytany 2201 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gosias17
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

gosias17

« : 25.06.2014, 16:25:15 »

Witam, mam nietypowe pytanie i liczę na waszą pomoc. Dopiero uczę się fotografowania, obrubki zdjęc itd. ale jestem po wyjeździe i mam mnówstwo fajnych zdjęć ze znajomymi. Moja jedna kolezanka nie ma jednego zęba z przodu i chciałabym te zdjęcia ładnie obrobić w sensie kto wie jak i gdzie moge dodać tego zęba przy pełnym uśmiechu dla koleżanki? Czy jakoś zaznaczyć sąsiadującego zęba skopiowac i wstawić przy czym pomniejszyć do równego uśmiechu? Czy jest inny sposób by go "dorobić" Wiem,że wszystko jest możliwe. Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i cenne wskazówki, pozdrawiam Wszystkich serdecznie Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 25.06.2014, 21:38:05 wysłane przez be@ » Zapisane
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 25.06.2014, 16:33:12 »

Najlepiej dokładnie zaznaczyć i skopiować sąsiedni ząb, a następnie wkleić jako nową warstwę i przesunąć Przesuwanie w miejsce brakującego. Wielkość i ułożenie dopasować przy pomocy narzędzi: skalowanie Skalowanie, obrót Narzędzie do obracania czy perspektywa Narzędzie perspektywy. W razie potrzeby można też dopasować odcień czy jasność: Kolory -> Barwa i nasycenie.
gosias17
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

gosias17

« Odpowiedz #2 : 25.06.2014, 16:51:59 »

Ok, bardzo dziękuję Uśmiech Rozumiem,że to wszystko zrobię w Gimpie?! Uśmiech
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 25.06.2014, 17:03:00 »

Tak. Przecież to forum użytkowników GIMP-a, więc o jakim innym programie mogłaby być mowa?
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Jak wstawić zęba na fotografii?
Skocz do: