Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] G'MIC: brak podglądu niektórych filtrów
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] G'MIC: brak podglądu niektórych filtrów  (Przeczytany 13841 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #14 : 08.05.2014, 00:47:16 »

Zwiększyłam ilość pamięci w preferencjach do 3 GB, ale nie miało to żadnego wpływu na podgląd tego konkretnego obrazka. Tu raczej nie chodzi o jego rozmiary, tylko o proporcje (szerokość jest ponad 4 x większa od wysokości). Przy większych, ale bardziej zbliżonych do kwadratu obrazach podgląd jest wyświetlany.
@Edit:
 Sprawdziłam jeszcze ten sam obrazek na drugim laptopie z tym samym systemem, wersją GIMP, G'MIC oraz takimi samymi ustawieniami w preferencjach i jednak tam ten podgląd jest wyświetlany. Na pierwszym laptopie usuwałam już raz wszystkie ustawienia dotyczące GIMP-a i G'MIC-a (jak zalecał POGO), ale to nic nie zmienia. Wydaje mi się więc, że tu już chyba tylko informatyk mógłby stwierdzić, o co chodzi. Mam tylko wrażenie, że problem mógł pojawić się po aktualizacjach systemu (np. na tym drugim lapku nie mam MS One Drive) lub wtyczek do Firefoxa (np. Flash - był w tym czasie jakiś konflikt z kartą graficzną, który objawiał się BlueScreenem, na laptopie z działającym podglądem jest inna karta graficzna i czuję, że właśnie tutaj może być pies pogrzebany). W każdym razie ja już dam sobie spokój, skoro problem dotyczy tylko obrazów o określonych proporcjach (wystarczy, że zwiększę wysokość tego problematycznego obrazka do 410 i podgląd się pojawia).
« Ostatnia zmiana: 08.05.2014, 01:52:45 wysłane przez be@ » Zapisane
Strony: 1 [2]  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] G'MIC: brak podglądu niektórych filtrów
Skocz do: