Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnatury (proszę o komentarze i wskazówki czego unikać i co poprawić)
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnatury (proszę o komentarze i wskazówki czego unikać i co poprawić)  (Przeczytany 2076 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PeXuS
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 1.*
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

PeXuS

« : 19.08.2012, 21:20:32 »

Moja pierwsza praca w gimp-ie... Duży uśmiech oceniajcie i podpowiadajcie co poprawiać na co bardziej zwracać uwage i wgl... ;P
Wkrótce dojdą kolejne! Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 20.08.2012, 20:44:29 wysłane przez PeXuS » Zapisane

PeXuS
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

PeXuS

« Odpowiedz #1 : 22.08.2012, 21:49:36 »

No co jest? Praca "idealna"? Nikt nie na żadnej krytyki dla mnie?

klecior
Użytkownik

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 22.08.2012, 23:19:29 »

Jak dla mnie render wygląda trochę jakby był wtopiony, ale jednocześnie nie tak bardzo. Zdaje mi się że wtopiłeś go po prostu zmieniając tryb warstwy, ja bym unikał tej metody (chociaż tu można się kłócić bo czasami dobrze tak wychodzi, tu nie wyszło źle, ale idealnie nie jest.
Kolejne coś co odwraca tutaj moją uwagę to na jej lewej ręce ta smuga i cień niebieskiego/seledynowego. Jest to jedyne miejsce na sygnie w innym kolorze (no, chyba ze te odcienie po lewej można nazwać żółtymi a nie zielonymi). Zdecydowanie nie pasuje to do tej pracy.
Ogólnie to nie dziw się że masz mało (czyt*0) odpowiedzi, ludzie tutaj już są w większości znudzeni sygnaturami. Język Ja na twoim miejscu bym max przez 3 dni masowo porobił sygny, ale nie poświęcał bym na nie wiele czasu, i lądowały by w otchłaniach komputera. Najpewniej podchwycisz na tym kilka sztuczek które zapamiętasz także w innych dziedzinach grafiki. Potem będziesz mógł zawędrować w inne dziedziny, będzie to dla ciebie ciekawsze, a i odzew z konstruktywną krytyką będzie Uśmiech

Troszkę się rozpisałem, ale chyba tak jak większość już osób na tym forum jestem znudzony widząc wszędzie sygnatury... Język Powodzenia i miłej nauki
PeXuS
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

PeXuS

« Odpowiedz #3 : 22.08.2012, 23:50:29 »

Tak wiem że teraz sygnatury stały się dość "modne" ale jest to chyba najprostszy sposób aby zacząć "zabawę" w gimp-ie. Ja robię to głównie dla zabicia czasu noi żeby się czegoś nauczyć... Duży uśmiech W przyszłości chciałbym zajmować się informatyką więc staram się zacząć jak najwcześniej poznawać programowanie, "grafikowanie" i wgl a że nie bardzo mam od kogo podpatrzeć to szukam pomocy (krytyki, wskazówek...) w internecie! Mrugnięcie  dobra za dużo tych szczegółów dzięki za odp. I liczę na odpowiedzi różnych innych doświadczonych grafików i tych "nie grafików" również Duży uśmiech

PeXuS
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

PeXuS

« Odpowiedz #4 : 28.09.2012, 21:31:35 »

Moja druga sygnatura wiem ze długo musieliście na nią czekać no ale coś czas mi zbyt szybko ucieka!

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnatury (proszę o komentarze i wskazówki czego unikać i co poprawić)
Skocz do: