Hey, dopiero zaczynam "bawić" się w GIMPIE, jednak już na samym początku mam pewien problem. Postaram się Wam opisać z czym dokładnie się męczę

Zacząłem bawić się logo, ponieważ potrzebuję ogarnąć jakąś porządną czcionkę na koszulki z ksywami dla drużyny

Prawdopodobnie zdecydujemy się właśnie na tą jedną jedyną spośród kilkudziesięciu stworzonych. Tylko właśnie tutaj pojawia się problem, nie mogę znaleźć info o nazwie czcionki(była jedną z pierwszych zrobionych - dopiero później pomyślałem, żeby nazywać nowe logo, nazwą czcionki). Mam piękne logo, ale poszukuję czegoś w stylu "Edytuj" żebym mógł sobie sprawdzić, jaka jest nazwa a potem zrobić kopie z innymi napisami(ksywami). Oczywiście jeśli istnieje jakiś sposób przetworzenia logo od razu ze zmianą na nową ksywkę (zachowując czcionkę itp. itd.) będę zainteresowany rozwiązaniem

Zdaję sobie sprawę, że jest pełno tematów z pytaniem "jaka to czcionka" a później wrzucone zdjęcie itp. Jednak nie chodzi mi o wklejenie zdjęcia i zapytanie wprost. W ten sposób niczego się nie nauczę.
Jak wspomniałem wyżej, dopiero zaczynam zabawę z tym programem(ogólnie jestem w tym całkiem zielony

) dlatego proszę o wyrozumiałość. Mam nadzieję, że temat przedstawiłem czytelnie.
//bea: poprawiłam tytuł