GIMP 2.8.2!
davlasq:
Cytat: POGO on 26.08.2012, 11:46:26
Aktualizacja GIMP 2.8.2-1 dla Windows, plik instalacyjny jest większy o około 900k.
Pobieramy gimp-2.8.2-setup-1.exe
A czym to się różni od pierwszej wersji?
jojo87:
No proszę, a ja jeszcze siedziałem na wersji 2.0.0...
Thi:
potrzebny jest service pack 3? o_O
Bez sensu... nie chce mi sie go instalować tylko po to =,=
max67:
Ta nowa instalka o mniejszej pojemności nie działa prawidłowo. Zaznaczenie prostokątne rozjeżdża się z obrazem. Wystarczy użyć opcji kadruj według zaznaczenia.....A tak właściwie to nie widzę w niej istotnych zmian dla gimpa.Mało tego w wersji 2.8.2-1 nie działa cage transform wywala gimpa.Pewne rzeczy naprawiono inne popsuto.Można pobrać nieoficjalną instalkę ze strony http://www.partha.com/ Instalka jest o wiele mniejsza pojemnościowo od oryginału i lepiej działa.jesli ktoś ma rozbudowanego gimpa to należy przekopiować odpowiednie pliki do folderu bin i plug-ins oraz scripts ze swojej starej wersji gimpa. Instalka ta ma zainstalowany ciemny motyw. Dla bardziej zaawansowanych powiem tyle,że można w niej zainstalować dowolny motyw.W tej instalce działa narzedzie cage transform. Aby spowolnienie gimpa było jak najmniejsze należy w zarządzaniu kolorami wybrać opcją z zarządzaniem ale bez profilu. Mój antywir wykrył coś w pliku win-snap.exe.Był on w folderze plug-ins. Czy ktoś wie po co w gimpie ta aplikacja? usunąłem ją i wszystko raczej działa dobrze bez niej.
Luki_2:
Mi Cage Transform wywalał się przy 32 bitowym Windowsie 7, natomiast przy 64 bitowym już nie.
Jednak i tak z Gimpa zacząłem korzystać w Linuxie i tu jest po prostu świetnie.
Nawigacja
[#] Następna strona