GIMP 2.8.2!

<< < (2/11) > >>

max67:
Witam!
Właśnie zainstalowałem tą nową wersję Gimp-a i rzeczywiście dużo w niej poprawiono. Gimp szybciej działa ale jeszcze nie tak jak powinien. Wszystko jest ok dopóki nie zainstalujemy wtyczki separate+ do CMYK-a.Po zainstalowaniu tej wtyczki i wybraniu w zarządzaniu kolorami odpowiedniego profilu kolorów program zaczyna lekko spowalniać. Widać to podczas przełączania trybu warstwy z widzialnego na niewidzialny. Spowolnienie jest o wiele mniejsze niż w poprzedniej wersji. Jeśli w zarządzaniu kolorami wybierzemy tryb bez profilu kolorów to program działa normalnie.Zauważyłem też,że konwersja na profil koloru chyba nie działa poprawnie. W trakcie  konwersji widać jak kolor ulega zmianie po czym na koniec kolor zostaje taki sam jak przed konwersją. Z kolei przydzielanie profilu kolorów działa poprawnie.Po przydzieleniu wyraźnie widać zmianę w kolorystyce. Wtyczką odpowiedzialną za konwersję i przydzielanie profilu jest lcms w folderze plug-ins. To chyba w niej jest jakiś błąd? Konwersja i przydzielanie profilu RGB znajduje się w opcji OBRAZ-TRYB.

Celestus:
Plus : Błąd z "poszarpanymi" pędzlami naprawiony.
Minus :Cage transorm nadal się wysypuje :(

max67:
Z tego co zauważyłem to cage transform wysypuje się na dużym obszarze. Najlepiej jest najpierw ograniczyć obszar przekształcenia za pomocą np. zaznaczenia prostokątnego a następnie użyć tego narzędzia.

POGO:

Aktualizacja GIMP 2.8.2-1 dla Windows, plik instalacyjny jest większy o około 900k.

Pobieramy gimp-2.8.2-setup-1.exe

arturpu:
a błąd w filtrze stara fotografia przy dodawaniu sepi nadal został :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona