Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Gimp 2.8 i niedziałające opcje pędzli z GPS
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Gimp 2.8 i niedziałające opcje pędzli z GPS  (Przeczytany 4054 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kamiko
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« : 11.05.2012, 02:44:34 »

Po zainstalowaniu nowej wersji Gimpa stwierdziłam, że zniknęły zapisane opcje dla pędzli z GimP Paint Studio. Naprawdę nie wiem, dlaczego tak się dzieje, ale wydaje się, jakby Gimp po prostu nie widział tych opcji (przenoszenie plików z tool-options do tool-presets - bo próbowałam różnych trików, nic nie daje).
Czy ktoś ma podobny problem?
« Ostatnia zmiana: 29.07.2012, 02:13:31 wysłane przez bea » Zapisane

"Dzisiaj ceni się to, co określa się jako wolność myślenia, ale ceni się ją nie dlatego, że jest wolną myślą, lecz dlatego, że jest wolnością od myślenia, dlatego, że jest wolną bezmyślnością (...)." CHESTERTON

"Some hold the undemonstrable dogma of the existence of God; some the equally undemonstrable dogma of the existence of the man next door." CHESTERTON
Nacjo
Użytkownik

Reputacja: -2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 11.05.2012, 07:20:33 »

Ja mam podobny problem, to link do mojego wątku http://www.gimpuj.info/index.php/topic,56334.0.html.
Z tym, że mam gorzej, bo mi zniknęły w ogóle pędzle. Także sobie z tym nie radzę, mimo różnych tricków.
Może niech ktoś z panów adminów scali wątki, wtedy jak się któregoś z nas problem rozwiąże to drugi może mieć wszystko w jednym miejscu, podobnie jak następni, którzy wgrają wersję 2.8.

be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 18.05.2012, 07:45:43 »

Opcje pędzli, takie jak np. dynamika w GIMP 2.8 bardzo się różnią od tych z wersji 2.6. Podejrzewam, że właśnie dlatego nie da się zaimportować tych ustawień z 2.6 do 2.8. Jenak nigdy nie używałam GPS, więc nie wiem jak to tam wygląda.
Myrevin
Gość
« Odpowiedz #3 : 18.05.2012, 13:26:58 »

Tytuł tematu jest mylący. Pędzle rzecz jasna działają, tylko sposoby zmiany ich właściwości(ustawień) uległy zmianie.
 http://h11.abload.de/img/op-pe1tj3p.jpg
Różnice w ustawieniach dynamiki są mocno widoczne, taki jest koszt postępu. Mrugnięcie 
Kamiko
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 18.05.2012, 15:02:44 »

Tytuł tematu jest mylący. Pędzle rzecz jasna działają, tylko sposoby zmiany ich właściwości(ustawień) uległy zmianie.
 http://h11.abload.de/img/op-pe1tj3p.jpg
Różnice w ustawieniach dynamiki są mocno widoczne, taki jest koszt postępu. Mrugnięcie 

To się rzuca na pierwszy rzut oka, ale zależy mi na ustawieniach z GPS.

Czy nie da się zainstalować wersji 2.6 jako osobnego programu? Mnie się nie udało.

"Dzisiaj ceni się to, co określa się jako wolność myślenia, ale ceni się ją nie dlatego, że jest wolną myślą, lecz dlatego, że jest wolnością od myślenia, dlatego, że jest wolną bezmyślnością (...)." CHESTERTON

"Some hold the undemonstrable dogma of the existence of God; some the equally undemonstrable dogma of the existence of the man next door." CHESTERTON
be@
Moderator globalny

Reputacja: 49 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #5 : 18.05.2012, 15:18:16 »

Gdzieś ktoś pisał, że mając zainstalowany GIMP 2.8 można używać 2.6 w wersji portable.
Myrevin
Gość
« Odpowiedz #6 : 18.05.2012, 16:57:52 »

Ja pisałem.  Cool Dokładnie zainstaluj sobie wersję przenośną gimpa 2.6.11 lub12 np. Ja tak mam pod Windowsem 7. Nie wiem jak w innych wersjach.  
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Gimp 2.8 i niedziałające opcje pędzli z GPS
Skocz do: