Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnatury by Seven  (Przeczytany 4298 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Seven.eleven
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Seven.eleven

« : 07.02.2012, 15:41:25 »

Witam. Pisałem na wielu forach o tematyce cs, o ocene mojej pracy. Ale to było tak tutaj zaje...., tutaj slabo, tutaj dobrze. Teraz proszę o ocenę jakiś grafików. Napisów nie umiem praktycznie wtapiać.

1.

« Ostatnia zmiana: 07.02.2012, 20:59:59 wysłane przez Nero123 » Zapisane
Celestus
Zdobywca Wilbera

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Hip Hop - nie dzieli nas a łączy !...

« Odpowiedz #1 : 07.02.2012, 16:31:20 »

Ok. Proszę bardzo:
  • Sygnatura nr 1 nawet w miarę dobra.
  • Tematykę DB Bardzo lubię, niestety we wszystkich sygnaturkach o tej tematyce (2,3,4,8,11,5), źle dopasowałeś tło. Dynamiczny render nie pasuje do spokojnego tła na którym się nic nie dzieje.
  • Nr 6. Render za bardzo zlewa się z tłem + ten sam błąd co wyżej.
  • Nr 7. Za bardzo rozmyty render i nieciekawe tło.
  • Nr 9. Rozmyty render, i nijakie tło, które psują dodatkowo napisy.
  • Nr 10. Napisy w tle psują wszystko.
Polecam zapoznanie się z tym oraz tym tutorialem na dobry początek, Oraz przerobienie najlepiej wszystkich pozycji z tego działu.

IMHO powinieneś zająć się czymś bardziej ambitnym niż sygnatury. Uśmiech
Pozdrawiam i miłej nauki gimpowania.

Btw. Na napisach też się nie znam, więc we wszystkich robię w takim samym stylu. Mrugnięcie

« Ostatnia zmiana: 07.02.2012, 18:25:51 wysłane przez caje » Zapisane

Seven.eleven
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Seven.eleven

« Odpowiedz #2 : 07.02.2012, 19:53:37 »

Co myślisz o tym poprawiłem się, jeśli chodzi o dynamikę ?

Edit
Poprawiłem, a co do galerii, usunę te jak zrobię lepsze Język

A nie robiłem jej z tutoriala tylko po prostu render w google znalazłem i 4 razy przeczytałem to o efektach.

« Ostatnia zmiana: 08.02.2012, 20:28:56 wysłane przez Nero123 » Zapisane
Celestus
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 07.02.2012, 20:12:43 »

Już lepiej, jednak na razie na twoim miejscu darowałbym sobie robienie napisów. Z dynamiką lepiej lecz na środku jest za dużo "wszystkiego" Jest zbyt chaotyczna, przez co oglądający nie zwraca uwagi na postać tylko na ten "misz masz" na środku. Po prostu wymaz te c4d od spodu w miejscu gdzie zasłaniają redner, a niech delikatnie na niego nachodzą lub zmień ich tryb na pokrywanie.

Pracuj dalej i spoglądaj na swoje prace krytycznym okiem . Staraj się wyłapywać błędy itp (Jeżeli praca jest nieczytelna, ma niedopasowany napis, jest niedokładna to jej nie wrzucam a miejsce w galerii rezerwuję dla dobrych dzieł-to sobie możesz powiedzieć Mrugnięcie )

btw. znam ten render Chichot Dzisiaj czytałem w necie tutorial jak namalować dokładnie identyczną postać Uśmiech

edit:// Nie rób kolejnych editów tylko pisz pod moim postem bo przez to nie mogę ci odpowiedzieć pod spodem tylko muszę edytować kolejny raz swoje posty -_- . (Zazwyczaj pisze się po czyimiś postami a edytuje się tylko w przypadku gdy nie chcemy pisać bezpośrednio pod swoim postem więc, nie bój się napisac kolejnego posta pod spodem Uśmiech

BTW ja bym tą pracę zrobił tak (troszeczkę ją zmniejszyłem Mrugnięcie)

Ale ta po drugim edytowaniu jest całkiem całkiem. Podoba mi się . W Końcu widać o co na niej chodzi i jest wyrazista. Oczywiśie jakieś błędy może i bym wyłuskał , ale jest OK. Tak trzymaj.
« Ostatnia zmiana: 07.02.2012, 21:13:08 wysłane przez celestus94 » Zapisane

Celestus
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 08.02.2012, 17:41:14 »

Uważam, że żółte włosy Vegety wszystko psują, więc należało by pokombinować z tłem (np zmienić kolory tła, żeby idealnie pasowały z renderem). Te c4d są jednak za mało dynamiczne do rednara.Poza tym w obu przypadkach render jest przejaskrawiony (zdecydowanie za duży kontrast.Proponowałbym uzyskać inną dynamikę, tzn ten cały "chaos" musi wychodzić ze środka, i rozpraszać się w miarę odległości od postaci.
Jasność  się nie zmienia, przez co sygnatura nie nabiera należytej głębi.(patrz mój post wyżej: brzegi sygny są ciemniejsze a środek jaśniejszy) Powinna ona uzyskać ten przestrzenny efekt (tzn musi być widać, że postać stoi z tyłu a nie jest płaska. Proponuje uzyskać kolor tła jak w tym tutorialu, a c4d ustawić ze zmniejszonym kryciem lub na pokrywanie (sam mam zawsze problem jak to dobrze zrobić. Mrugnięcie ) Później możesz dać jeszcze trochę żółtego na środek (na nowej, najwyższej warstwie, tryb: pokrywanie) i w ten sam sposób trochę niebieskiego po bokach. Zmniejszyć krycie warstw z tym kolorom i praca powinna nabrać trochę spójnych kolorów. Dodaj może jakąś ciekawą ramkę, powinna zaabsorbować część uwagi skupianej niepotrzebnie w pustych przestrzeniach obrazka.

Podsumowując. Widać u ciebie zmiany na lepsze (choć ta ostatnia twoja sygnaturka z tym żołnierzem jest o wiele lepsza od tej.) Popracuj trochę nad sobą. Zapoznaj się dobrze z materiałem w dziale "Tutoriale".Widzę , że kilka tutków już chyba przeczytałeś. To dobrze. Przewałkowanie tych wszystkich pozycji jest dość czasochłonne, lecz naprawdę pomaga. Polecam też zajrzenie do tutoriali z poza działu "sygnatury". Informacje z nich także przydadzą się tutaj.

Ehh wy młodzi, czemu wy się bierzecie  tylko za te sygnatury. Czy gimp nie ma ciekawszych zastosowań...?

Seven.eleven
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Seven.eleven

« Odpowiedz #5 : 08.02.2012, 20:23:29 »

Dobra Vegecie włosy zmieniłem.
 v1

v2

v3

v4

Ja tak będę robił bo nie chce porywać się na następną sygnę jeśli nie zrobię jednej dobrze. Ta z "Halo" wyszła tak w miare, teraz chce doszlifować tą.
Ps. Te włosy zz tyłu to poprawie ale nie chce mi się ich dawać od nowa po prostu nie zwracaj na nie uwagi.
Celestus
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #6 : 08.02.2012, 21:37:24 »

Hmm... Nie chodziło mi  dopasowanie włosów do tła i zmiany ich kolorów , ale o zmianę tła, żeby pasowało do żółtych włosów. Mimo to, sygnatura bardzo fajna. Jednego czego się czepię to powinieneś wymazać żółty kolor z okolic czoła (ale tylko stamtąd)bo wygląda jakby Vegeta miał żółtaczkę ;>. Poza tym v.4 najbardziej mi się podoba, a zwłaszcza ten efekt niebieskiego światła na klacie Chichot. Mimo drobnych niedociągnieć jak na razie, uważam, że idziesz w dobrym kierunku Uśmiech

Aha i jeszcze jedno. Nie usuwaj swoich poprzednich postów, bo teraz wyszło na to, że ja pisze post pod postem i to jeszcze nie wiadomo do czego. To tak na przyszłość.

Co mogłem, to pomogłem. Tobie pozostaje już tylko gimpować. Swoje błędy już znasz i powinieneś starać się je poprawiać. Z mojej strony to już wszystko. Dziękuję i Dobranoc Uśmiech

Seven.eleven
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Seven.eleven

« Odpowiedz #7 : 22.02.2012, 19:47:12 »

Dzięki, ale mam nadzieje że wciąż będziesz mnie oceniał.

Nowa praca, dziś nie mam weny, ale oceń.

Plis oceń ktoś.

Cloud: Nie dubluj kolego.
« Ostatnia zmiana: 22.02.2012, 20:00:10 wysłane przez Cloud » Zapisane
Lisiaty
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Lisiaty

« Odpowiedz #8 : 23.02.2012, 13:29:48 »

Kolejna galeria z nickiem na sygnie. Nie widzicie, że to pracę szpeci, bo napis
-nie ma nic wspólnego z pracą,
-jest słaby.

Co do samych sygnatur ... na pierwszy ogień 1.
Łał, ale pocisnąłeś. Patrzyłem na to dość  długo, zeby dostrzec co to jest, serio.
Render, tło, światło wszystko nie tak.
Najgorsza Twoja praca.

2. Lepiej, ale ramka ssie. Źle wykadrowany render, po co uciąłeś mu głowę?
Efekt szkła, czy co to tam jest niepotrzebne- w zasadzie to tego nie używa się na sygnaturach.
Brush po prawo nie pasuje.
Kolory jako tako dopasowane.

Tutki, pooglądaj PS-owski tagi, zobacz jak sygnatury powinny wygladać i stwórz coś dobrego w gimpie.
Czekam na kolejne wstawki. Chichot
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnatury by Seven
Skocz do: