Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Dziwny problem z kolorami w Nowym Gimpie.  (Przeczytany 4156 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Marciano
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« : 21.01.2009, 01:01:55 »

Cóż od prawie 1,5 roku nie używałem gimpa i teraz zainstalowałem nowego. I nie wiem czy coś w opcjach nie ustawiłem ale mam taki o to problem.

Chodzi o to ze rysując tym samym kolorem na dolnym obrazku wychodzi inny a na górnym dobry. Skwaszony Nie wiem czy coś nie mam w opcjach ustawionego ale dawno nie korzystałem z programu dlatego proszę o pomoc. Musze zrobić mały projekt i już jutro trzeba by zacząć go robić bo na czwartek on jest. zacząć  wiec będę wdzięczny za odpowiedzi Uśmiech 2

GIMP 2.6.4
« Ostatnia zmiana: 21.01.2009, 15:28:23 wysłane przez Namae » Zapisane

Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 21.01.2009, 01:06:26 »

Hmmm... A próbował waść z menu obrazu Obraz => Tryb => RGB ?

Bless!

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
Marciano
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 21.01.2009, 01:26:32 »

O dzięki. Kurde dawno tego nie używałem Uśmiech 2

banny
Gość
« Odpowiedz #3 : 23.05.2011, 12:20:19 »

A ja mam inny problem. W podglądzie Windows obraz ma inny kolor, otwieram go w Gimpie i jest inny... :/ Co z tym fantem zrobić?

\\dawidosddl: Jak masz inny problem, to po co piszesz w tym temacie? Załóż nowy temat, a przed tym poszukaj, czy ktoś przed tobą nie miał podobnego problemu, i czy nie został on już rozwiązany.
« Ostatnia zmiana: 23.05.2011, 14:22:37 wysłane przez dawidosddl » Zapisane
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Dziwny problem z kolorami w Nowym Gimpie.
Skocz do: