Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ]Kolory zmienione  (Przeczytany 1084 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Gimper13
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Gimper13

« : 15.03.2011, 16:13:43 »

Witam. Na początku powiem, abyście nie wypominali mi błędów ortograficznych ponieważ mam dopiero 13 lat (6 klasa podstawówki). Chciałbym prosić was o pomoc, ponieważ jestem zielony w gimpie, więc nie wiem co się dzieje. Wczoraj gdy kolorowałem sobie obrazki znalezione w internecie (robiłem to w gimpie) wszystko było ok. Około 21.00 gdy zapisałem obrazek na dysku i otworzyłem go za pomocą gimpa. Na początku zaznaczyłem włosy, pokolorowałem je na czarno. Następnie chciałem pokolorować bluzkę na czerwono. Ustawiłem kolor czerwony i przejechałem pędzlem po zaznaczonym miejscu. Ku mojemu zdziwieniu zamiast koloru czerwonego ujrzałem tam kolor szary. Ustawiłem jeszcze kilka innych kolorów, lecz było to samo (wyjątek kolor czarny i biały). Proszę o pomoc, ponieważ dziś kolega poprosił mnie abym pokolorował jego obrazek, który narysował w Photoshopie.
« Ostatnia zmiana: 15.03.2011, 17:41:12 wysłane przez Gimper13 » Zapisane
Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 15.03.2011, 17:31:57 »

Zaznacz Obraz -> Tryb -> RGB i, powinno być w porządku.

Witam. Na początku powiem, abyście nie wypominali mi błędów ortograficznych ponieważ mam dopiero 13 lat (6 klasa podstawówki).
To nie znaczy, że Firefox, którego używasz, tych błędów Ci nie podkreśla. Mrugnięcie

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ]Kolory zmienione
Skocz do: