Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Prosze o pomoc w stworzeniu tutorialu-logo!!  (Przeczytany 1140 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
cicha_grecja
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

cicha_grecja

« : 16.11.2010, 22:33:56 »

Witam. Jestem nowa, niewiele umiem, a potrzebuje tutorial lub 'logo'.
Chodzi mi o napis " P.R.P.N.P" i "Przez Rap Połączone Nowe Pokolenie" i zakapturzoną, ciemną postacią lub jakiś fajny, stylowy mikrofon. No wszystko W ciemnych kolorach. chodzi o to żeby wszytsko ze sobą współgrało, wpadało w oko i było łatwo rozpoznawalne, ale warte uwagi. Chcialabym, by to wyglądało, tak oldscoolowo, hip-hopowo, ale nie szpanersko.Dodam ze najlepiej byłoby jakk napisy byłyby w stylu gothik. Mam mniej więcej w glowie, jak bym chciala by to wyglądało, lecz niestety mam za duże wymagania a za mało wprawy w tym programie.
Dla ciekawych, pytających po co mi taki projekt, powiem że jesteśmy grupą, zyjacą na stałe w Grecji, tworzącą dobra muzykę w rytmach hip-hopu, jezeli jest ktoś zainteresowany, moge wysłać linki, lub kawałki na e-mail.

Aha, jeżeli chodzi i zakapturowaną postać, mam takie zdjęcie na komputerze, jezeli ktoś jednak chciał by mi pomóc, moge wyslać i podać jeszcze więcej informacji jak chciałabym by to wyglądało.

Z góry, dziękuje bardzo, chodź wiem, że jest to troche wymagający temat.
Pozdrawiam
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 16.11.2010, 22:55:05 »

Rap z gotyckimi napisami raczej ma niewiele wspólnego i wygląda nieco zakłamanie. Aby zrobić Ci to logo na prawde solidnie trzeba się na tym znać, nikt Ci nie napisze poradnika na określone logo. Najpierw wyliż teorię, potem zabieraj się za danie główne.

cicha_grecja
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

cicha_grecja

« Odpowiedz #2 : 16.11.2010, 23:04:03 »

Chodzi o to, że śpieszy mi się z wykonaniem tego, a sama siedze już nad tym chyba o 4 dni dzień w dzień, i wychodzą mi zaledwie marne napisy nie przypominajace w ogóle tych które mam w głowie.  A co do gotyckich napisów, nie wygląda moim zdaniem zakłamanie, mam pare sampli w takim stylu. Nie chce po prostu zeby było to podobne do tych innych bujanskich napisów itp.
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 17.11.2010, 00:40:46 »

Rap, Hip-Hop kompletnie nie ma nic wspólnego z muzyką Gotycką, średniowieczem, okresami rozkwitu pięknych, ozdobnych czcionek, stąd moje zdanie, że to po prostu jest używane, bo wygląda szpanersko. Postaraj się zrobić coś oryginalnego, czcionkę możesz zrobić samemu.
Wytwórnia Epitaph ma podobne logo do Twoich wymagań, możesz się wzorować/

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Prosze o pomoc w stworzeniu tutorialu-logo!!
Skocz do: