Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Typhon łebdizajn  (Przeczytany 3255 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 14.11.2010, 12:24:37 »

I tak pewnie kiedyś ta galeria poleci do śmieci, ale jak na razie...  Tu się więcej nauczę, niż z samej galerii forumowej Chichot

« Ostatnia zmiana: 08.05.2011, 20:59:42 wysłane przez Typhon » Zapisane

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 24.11.2010, 19:15:51 »

I tak pewnie kiedyś ta galeria poleci do śmieci, ale jak na razie...  Tu się więcej nauczę, niż z samej galerii forumowej Chichot

Pilej jak jasna cholewa. Nie komentuję, bo jemu już skomentowałem. Możesz się odwołać do tamtego komentarza Mrugnięcie

Dość minimalistycznie, dość spoko. Od razu i najbardziej atakuje oczy marna typografia. WIększe odstępy między wierszami tekstu wołają o pomstę do nieba Uśmiech
Tahoma w nagłówkach... Bleh.
Tło bardzo ciężkie. Nie dałoby się nawet zrobić z tego desenia, bo zarówno w dół jak i na boki przechodzi gradient.
Przyciski za malutkie.
Zagięcia rogów zbyt rzucają się w oczy, szczególnie w stopce.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 08.05.2011, 21:00:33 »

Dostałem łopatę archeologa. W tym wątku nie pisano od 30 dni!

Cloud
√ ι ק

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 08.05.2011, 21:45:53 »

Niepotrzebnie wygładziłeś czcionkę w newsach :p. Poza tym ledwie wystające, czarne menu z lewej strony jest słabo dostrzegalne. Według mnie jakbyś walnął menu w topie, zaraz obok logo, byłoby spoko. Bo raz, że dużo tam niewykorzystanej przestrzeni, a dwa, że byłoby widoczne. Dalej... Button "more" nieco za duży, w sumie ta czysta czerń jakoś mnie nie razi. Kolory całej strony też nie męczą, ale jakbyś dał więcej akcentów koloru tych listków... myślę, że akurat by było Uśmiech. Box po prawej nie powinien być czarny, za słabo widać go na takim tle i hm...
Więcej takich niezgodności póki co nie dostrzegam, ale może niech wypowie się kto inny, ktoś kto w tym więcej siedzi.

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 08.05.2011, 22:24:45 »

W topie chciałem mieć dużo przestrzeni, aby strona lekka była taka. Te paski wystające koło artykułów to walnięte tam, bo nigdzie indziej kompletnie mi nie pasowały. A po wstawieniu tego tutaj też zobaczyłem, że za mało tego akcentu jak listki.
Wygładziłem czcionkę i sam sobie pluję w brodę, bo nie lubię tego robić, ale tak wyglądało moim zdaniem lepiej, niż jak była bez żadnego wygładzania.

agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #5 : 08.05.2011, 22:34:47 »

No, no, coraz lepiej. Fajne, stylowe. Generalnie ok, prosto, jedyne co mi się tutaj nie podoba to typografia i menu, które zupełnie nie pasuje. Przenieś je do topu koło ikonek, w formie zwykłego tekstu bez zbędnych buttonów. Chociaż mogłyby pasować buttony w stylu tych "more".
Slider... Za ciasno jest tam gdzie tekst, dodaj więcej światła. To samo w artykułach, wywal w ogóle obramowanie obrazka, zdjęcie wyrównaj z tekstem. Sam tekst ciut mniej czarny by wyglądał lepiej i ciut niżej od obrazka.

W tle niepotrzebny pattern, zrób zwykłe szare. Stopkę też wywal i daj sam tekst na ciemnym tle, ew. oddzielone od contentu 1px linią.

Uśmiech

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : 09.05.2011, 15:39:55 »

Weś to zostaw, bo nie umiesz Cool

// Typhon:
Chichot

// Ins: Narobiłeś mi smaka, idę zrobić kanapkę z serem.
« Ostatnia zmiana: 09.05.2011, 20:08:56 wysłane przez INSEKT » Zapisane

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Typhon
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 09.05.2011, 17:35:51 »

Podpięte do rad Nesqa. Czcionek przejrzałem multum, pasuje mi tylko ta. Ebrima jakaś.

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 09.05.2011, 20:06:40 »

No, teraz to z tym menu pojechałeś... Dajżesz je normalnie po prawej obok ikonek da i yt, powiększ i wyśrodkuj względem góra-dół i nie wydziwiaj więcej.
Tahoma 10 px? Nie schodź lepiej poniżej 11 px, bo font robi się brzydki.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: Typhon łebdizajn
Skocz do: