TL
Użytkownik
Reputacja: 3
Licencja: CC-NC-BY-SA
Tao Leny
|
 |
« : 02.11.2006, 17:35:30 » |
|
narazie mam tylko jedną - z gimpem ,jak zrobię więcej to tu opublikuje. możecie sobie ściągać (jak ustawi się jako ikonke to wszystkich niedociągnięć nie będzie widać) P.S W przeglądarkach WWW - Internet Explorer (czyli w Avant Browser też) nie widać obrazów o rozszerzeniu - .ico (trzeba otworzyć jakiś folder i przeciągnąć (ten krzyżyk - )"x" do tego folderu w jakieś miejsce i wtedy to się "ściągnie")
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02.11.2006, 17:49:54 wysłane przez Tao Leny »
|
|
Czytaj regulamin ! //Domaxi
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #1 : 16.11.2006, 23:15:07 » |
|
- Ikonki tutaj przeniosę jak będe miał trochę więcej czasu. - Inne (według mnie to wygląda jak) Kwadratowa Piłka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gewloh
Użytkownik
Reputacja: 11
JID: gewloh@gimpuj.info
Hello. I wanna play a game.
|
 |
« Odpowiedz #2 : 17.11.2006, 00:41:20 » |
|
(według mnie to wygląda jak) Kwadratowa Piłka
A według mnie jak nie wiadomo co  Chciałeś żeby ci wyszła jakaś bryła przestrzenna ale imo za bardzo sie wszystko zlało i nie widać oddzielnych ścian. Ale pomysł był dobry 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #3 : 17.11.2006, 20:23:09 » |
|
"To" najpierw miało być piłką potem szaścianem ,a potem zrobiło się z tego "to"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daffy
√ ι ק
Reputacja: 15
JID: vakrim@aqq.eu
Nie noszę skarpetek.
|
 |
« Odpowiedz #4 : 15.01.2007, 18:09:56 » |
|
Bardzo ładna czekam na więcej... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #5 : 03.07.2007, 15:40:39 » |
|
avatar FBI :  Sygnatura, robiona w Paint'cie dla mojego młodszego brata  (przyczepił się do mojej nogi i powiedział że nie puści jak mu nie zrobie sygnatury i nie wymyśle kolejnego nick'a  ). Robiłem ją na drugim komputerze, a nie mam na nim Gimpa :  Abstrakcyjna Sygnatura 1:  Wielki UserBar/Malutka Sygnaturka:  Tapeta TIR  - http://szczurki.yoyo.pl/tir.png
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 03.07.2007, 16:03:37 wysłane przez Tao Leny »
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #6 : 30.07.2007, 11:14:53 » |
|
Avatary : 1.  2.v1  2.v2  3.  4.  5.  Sygnatury: 1.  2.  3.  Tapety: 1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.  8.  9. http://szczurki.yoyo.pl/robohowk.png__ Czekam na wasze oceny ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pyza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 31.07.2007, 11:06:17 » |
|
Niektóre avatary bardzo fajne.Fajne abstrakcje, I tapeta z tym robotem, ale zupełnie nie podobają mi się tapety 3 i 4.Ogółem galeria 8/10.Myślę że dużo rzeczy potrafisz zrobić w gimpie, rób eksperymenty i czytaj tutki ;)zapraszam do mnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
no-name
Użytkownik
Reputacja: 4
Licencja: Copyright
|
 |
« Odpowiedz #8 : 31.07.2007, 16:00:35 » |
|
Piąta tapeta jest taka, że młaaa!! Super podoba mi się ;-) Zabieram ją na pulpit, powisi ze 3 dni. :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sebastian
√ ι ק
Reputacja: 36
|
 |
« Odpowiedz #9 : 31.07.2007, 17:11:39 » |
|
Podobają mi się te z robotami. Możesz zapodać te brushe z 7 (to z logo TL) oraz z robotów ? Byłbym wdzięczny. PS//Nie lepsza na prace nowa galeria ? Ja mam swoją i jest zadowolony 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evcius92
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : 06.08.2007, 15:14:00 » |
|
Njładniejsze: Sygnatura 2 Tapety 2 i 5 ;-)
|
|
|
|
|
|
Gimp dobry dla każdego 
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #11 : 09.08.2007, 12:47:17 » |
|
Podobają mi się te z robotami. Możesz zapodać te brushe z 7 (to z logo TL) oraz z robotów ? Byłbym wdzięczny. PS//Nie lepsza na prace nowa galeria ? Ja mam swoją i jest zadowolony  Tą z logo TL robiłem na kompie kuzynki bo chciałem jaj udowodnić żeumiem zrobić tapetę od zaraz na byle jakim komputerze :p - dlatego nie mam tych brushy - ale sie spytam i ci podam ... Brushe od robotów to wpisz w google "robo brushes" i na 2 stronie powinno być ... ________ ====Otwieram nową galerię - będziecie mogli kliknąć w "Galeria Użytkownika" - i zobaczycie moją pełną zupełnie nową galerię ale w tym temacie możecie komentować ją i wytykać mi błędy.==== Edit: -- ====Galeria użytkownika otworzona====
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 09.08.2007, 13:39:01 wysłane przez Tao Leny »
|
|
|
|
|
|
|
walendo
Użytkownik
Reputacja: -3
Spokojny Cień
|
 |
« Odpowiedz #13 : 30.10.2007, 20:33:39 » |
|
Ogólnie myślę że nie jest źle. Uważam że nogi wyszły ci zdecydowanie lepiej niż ręce... które są zupełnie wtopione w tułów,a to rozejście w lewej ręce (od strony ekranu) Jest zbyt nisko co nie daje zbyt dobrego wrażenia. Na twarzy panuje zupełny chaos kresek, więc myślę, że będzie dużo lepiej jeśli ten obrazek pokolorujesz, zrobisz skórę i te sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #14 : 30.10.2007, 20:42:53 » |
|
Ogólnie myślę że nie jest źle. Uważam że nogi wyszły ci zdecydowanie lepiej niż ręce... które są zupełnie wtopione w tułów,a to rozejście w lewej ręce (od strony ekranu) Jest zbyt nisko co nie daje zbyt dobrego wrażenia. Na twarzy panuje zupełny chaos kresek, więc myślę, że będzie dużo lepiej jeśli ten obrazek pokolorujesz, zrobisz skórę i te sprawy.
Nie będę go kolorować bo jestem leniem, w przedszkolu nie kolorowałem kolorowanek tylko spałem. Pozwolę go pokolorować mojemu 7-letniemu bratu i zobaczę co wyjdzie 
Proszę was ładnie: oceńcie i powiedzcie co robię źle. Czemu nie oceniłeś ? 
Edit: Posłuchałem twoich rad co do twarzy 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 30.10.2007, 21:00:37 wysłane przez TL »
|
|
|
|
|
walendo
Użytkownik
Spokojny Cień
|
 |
« Odpowiedz #15 : 30.10.2007, 21:07:02 » |
|
TL mi nie chodziło o kolorowanie kredkami tylko myszką xD Jeśli chodzi ci o ocene (liczbową?) to daje ci 6/10 na dobry początek (co nie oznacza że sam potrafię lepiej rysować  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #16 : 30.10.2007, 22:21:29 » |
|
TL mi nie chodziło o kolorowanie kredkami tylko myszką xD Jeśli chodzi ci o ocene (liczbową?) to daje ci 6/10 na dobry początek (co nie oznacza że sam potrafię lepiej rysować  ) Dzięki, co do : Na twarzy panuje zupełny chaos kresek, więc myślę, że będzie dużo lepiej jeśli ten obrazek pokolorujesz, zrobisz skórę i te sprawy.
Napisałem w versji 1.1 na dole - "Nie lubię fryzjerów !" - Chaos kresek to włosy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cloud
Moderator
Reputacja: 17
Hardcore Storyteller
|
 |
« Odpowiedz #17 : 30.10.2007, 22:27:38 » |
|
Pod względem technicznym to tak średnio Ci to wychodzi. Ale każdy ma własny styl, u Ciebie widzę mocno chaotyczną kreskę (też tak kiedyś rysowałem) jest trochę "brudna". Pierwszy lepszy niż drugi. A moja ocena: 5/10.
|
|
|
|
|
|
Już nie przyjmuję zleceń wszelakich  
|
|
|
walendo
Użytkownik
Spokojny Cień
|
 |
« Odpowiedz #18 : 30.10.2007, 22:43:51 » |
|
Ale czy włosy zasłaniają całą twarz ? Trzeba przyznać że niezły chaos jest na tym obrazie ale spoko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #19 : 10.11.2007, 23:17:27 » |
|
Ale czy włosy zasłaniają całą twarz ? Trzeba przyznać że niezły chaos jest na tym obrazie ale spoko.
Nie widziałeś mojego kolegi, dlatego proszę: nie zadawaj takich pytań.
Dzięki za komentarz - postaram się poprawić moje błędy. Pod względem technicznym to tak średnio Ci to wychodzi. Ale każdy ma własny styl, u Ciebie widzę mocno chaotyczną kreskę (też tak kiedyś rysowałem) jest trochę "brudna". Pierwszy lepszy niż drugi. A moja ocena: 5/10.
A czego się spodziewałeś? Masashi'ego Kishimoto ? Rysowałem to tabletem - to chyba kwestia wyboru pędzla.
Nowy rysunek - patrzcie na pierwszy post.
Edit: Nowy rysunek. Rdzeń statku kosmicznego - Rdzeń nr.1-[klik]
Edit: Nowy rysunek. Samuraj - Postać nr.3-[klik]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cloud
Moderator
Reputacja: 17
Hardcore Storyteller
|
 |
« Odpowiedz #20 : 11.11.2007, 13:45:10 » |
|
Hmm...głowa trochę za płaska, oczy za duże  , fajnie zrobiłeś ciało (mięśnie, pozycja w jakiej się znajduje itp.) To coś w lewej ręce brzydkie. Mógłbyś wygładzić kreskę i dorobić tło (jakieś miasto, kilku przeciwników  ), fajnie by wyglądało  .
|
|
|
|
|
|
Już nie przyjmuję zleceń wszelakich  
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #21 : 11.11.2007, 14:08:01 » |
|
Hmm...głowa trochę za płaska, oczy za duże  , fajnie zrobiłeś ciało (mięśnie, pozycja w jakiej się znajduje itp.) To coś w lewej ręce brzydkie. Mógłbyś wygładzić kreskę i dorobić tło (jakieś miasto, kilku przeciwników  ), fajnie by wyglądało  . Kilku przeciwników, miasto? W ferie na pewno to zrobię. Pierwszy raz narysowałem takiego i spróbuję go przerysować kilka razy, zanim narysuję innego.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 11.11.2007, 14:23:54 wysłane przez TL »
|
|
|
|
|
kipone
Użytkownik
Reputacja: 2
kipArt
|
 |
« Odpowiedz #22 : 11.11.2007, 14:30:55 » |
|
robisz to ofc na tablecie tak ? Wogole ja nie rozrozniam myslalem ze ten samuraj jest narysowany olowkiem i zeskanowany chyba ze tak naprawde jest nie wiem jak to robicie  a jestem ciekaw 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #23 : 12.11.2007, 21:04:22 » |
|
robisz to ofc na tablecie tak ? Wogole ja nie rozrozniam myslalem ze ten samuraj jest narysowany olowkiem i zeskanowany chyba ze tak naprawde jest nie wiem jak to robicie  a jestem ciekaw  Następnym razem narysuję takiego, co mu słomiany kapelusz będzie twarz zasłaniał 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pyza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : 13.11.2007, 09:43:41 » |
|
Tak trochę cienkawo rysujesz, ( ^_^ bez obrazy) ale mi się nawet podobają. Możesz ćwiczyć na takim drewnianym manekinie proporcje rysując go parę razy, to potem nauczysz sie robić taką sylwetkę na patyczkach  wersja 2 tego pierwszego szkicu jest lepsza, ładnie ci to wyszło, 8/10. Za to samuraj jest taki przepakowany i mu skopałeś trochę ręce. Proporcje leżą i to ci radzę ćwiczyć. Ten samuraj wygląda przez te oczy jak z mangi berserk :-* za co masz u mnie plusa 5/10. Rysunek nr. 2 mi się średnio podoba, krzywe ręce, ale nie taki zły 5,5/10 Ogólnie ocenie galerie na 6,5/10 bo nie podoba mi sie rdzeń. Ps.Powiedz jak robisz te rysunki, jaki pędzel itp. bo mi się spodobały zapraszam do mnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #25 : 13.11.2007, 19:48:24 » |
|
Ps.Powiedz jak robisz te rysunki, jaki pędzel itp. bo mi się spodobały
Pędzel zrobiłem sam, teraz robię go drugi raz, ale będzie lepszy: - Uruchomiłem ArtRage 2.0.
- Maznąłem pędzlem kilkadziesiąt razy.
- Exportowałem do .png na pulpicie.
- Otworzyłem w Gimpie.
- Stworzyłem nowy plik o rozmiarze 3x3px.
- Wycinałem każde maznięcie z pliku stworzonego w ArtRag'u i wklejałem do pliku 3x3.
- Zapisałem plik 3x3 jako pędzel animowany.
Teraz robię to samo, tylko że mam około 90 maznięć do wycięcia. - Za niedługo skończę i umieszczę w tym temacie.
Samuraj był modyfikowany w laboratorium genetycznym  - dlatego się nie czepiaj co do jego proporcji 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pyza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : 15.11.2007, 18:40:15 » |
|
Biedny samuraj  Mam prośbę: czy mógłbyś umieszczać te swoje pędzelki tutaj, myślę że też bym mogła zrobić z nich pożytek (o ile chcesz, nie będę Cię zmuszać do ich publikacji ) Jeśli umieścisz to z góry dzięki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokrywek
Użytkownik
Reputacja: 9
GIMP: 2.4
JID: wieczko@jabber.org
^^Misio : *
|
 |
« Odpowiedz #27 : 16.11.2007, 20:56:56 » |
|
ty to tabletem czy myszką ? ogolnie to tak nie wiem widziałem lepsze ale i tak nie ma co marudzić tragedii nie ma  zapodaj pary tych pędzli twojej produkcji 
|
|
|
|
|
|
nie działa mi o z kreską √ιק
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #28 : 17.11.2007, 17:24:05 » |
|
Z powodu instalacji nowej gry(miałem ją ale odinstalowałem)(niechcący)usunąłem wszystkie pędzle robione przez mnie - został mi tylko ten nieskończony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
walendo
Użytkownik
Spokojny Cień
|
 |
« Odpowiedz #29 : 18.11.2007, 22:12:01 » |
|
Trochę chaotyczne te rysunki, chodzi między innymi o kreskę. Oczywiście trudno mi ocenić bo brak tekstur, to tylko szkice, ale i tak obrazek chaotyczny 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bass
Użytkownik
Reputacja: 2
|
 |
« Odpowiedz #30 : 19.11.2007, 21:27:07 » |
|
Miecz dziwnie wygląda, ogólnie reszta całkiem niezła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TL
Użytkownik
Tao Leny
|
 |
« Odpowiedz #31 : 30.11.2007, 22:51:44 » |
|
Najnowszy: 
W załączniku skrócony pędzel mojej produkcji. Instrukcja jak ja go używam: 1. Biorę zwykły pędzel 3x3. 2. Rysuję rysunek, czasem część. 3. A moim pędzlem go dokańczam - przejeżdżam krótkimi pociągnięciami po rysunku. 4. Kilkanaście/dziesiąt kliknięć w większości miejsc dla "uołówkowienia" rysunku. [Mam myszkę [do gier] z przyciskiem "potrójny strzał", działa jak 3xLPM, ale tym pędzlem daje inny efekt.)
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 30.11.2007, 23:15:42 wysłane przez TL »
|
|
|
|
|