Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Poprosze tutorial. Rzucanie cienia: Sposób XXX
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Poprosze tutorial. Rzucanie cienia: Sposób XXX  (Przeczytany 834 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zuber5657
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 1.*
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 24.09.2010, 14:46:45 »

Witam chciałbym, aby ktoś mógł dodać tutorial na temat rzucania cienia. Wiem, że były juz tu rózne sposoby na rzucania cienia, ale tego który mnie interesuje znaleźć nie mogę, a mianowicie chodzi o takie efekt:

hm lepiej widać tu na białym tle

http://icons.mysitemyway.com/wp-content/gallery/matte-white-square-icons-alphanumeric/124226-matte-white-square-icon-alphanumeric-asterisk.png

Cień obiektu jest pod spodem. Coś w tym stylu. Jeśli takie coś da się osiągnąć w gimpie to bardzo bym prosił o instrukcję krok po kroku jak to zrobić. Pozdrawiam
Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 24.09.2010, 17:30:53 »

Zaznaczenie eliptyczne u podstawy, wypełnienie kolorem czarnym, zdjęcie zaznaczenia i filtry- rozmycie gaussa.
Ewentualnie okrąg wypełniony czernią, rozmazany i narzędziem perspektywy ustawiony.

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Poprosze tutorial. Rzucanie cienia: Sposób XXX
Skocz do: