Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ]Nieaktywne opcje filtrów - Windows.  (Przeczytany 3348 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jusko
Gość
« : 29.08.2010, 22:52:38 »

Witam.

Po raz ostatni używałem Gimpa dość dawno pod Linuksem. Z różnych różnistych przyczyn musiałem przejść całkowicie na Windows. Tu (pod Windows) używam Gimpa po raz pierwszy. Na przypomnienie chciałem zrobić sobie ten oto tutorialik: http://www.gimpuj.info/index.php/topic,6068.0.html. Problem w tym, iż nie mam aktywne 98% filtrów, łącznie z Deformowaniem. Do wyboru mam zaledwie parę filtrów. Pod Linuksem tego problemu nie miałem. Może jestem też ślepy, ale nie widzę opcji warstwy Deformowanie. A może zbyt długo programu na oczy nie widziałem, kiedyś jednak wykonałem tutorial bez problemów, teraz mam zacinkę już na starcie. Dla Windows potrzeba jakiś pluginów do tego?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 30.08.2010, 15:03:51 wysłane przez Jusko » Zapisane
Danyeru
Użytkownik

Reputacja: 24 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Honorowy Dawca Krwi

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 30.08.2010, 14:08:37 »

A jaki masz tryb obrazu?

I zapłoną piekielnym ogniem Wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatność na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania Wasze routery, a Wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Cytat: Terrqge
to przez INSEKT'a Danyeru jest taki straszny
mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 30.08.2010, 14:54:08 »

Może jestem też ślepy, ale nie widzę opcji warstwy Deformowanie.

Zakładam, że zdajesz sobie sprawę, że "deformowanie" to nazwa warstwy. Uśmiech
FAQ PUNKT 5.

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Jusko
Gość
« Odpowiedz #3 : 30.08.2010, 15:03:23 »

Danyeru - fakt, miałem tryb indeksowany. Po przestawieniu na RGB nagle wszystko zadziałało. Jak widać odwyk od GIMPA mi nie służył.

mmiicc - tak, palnąłem straszną głupotę. Efekt przepracowania Uśmiech Przez chwilę zrozumiałem, iż "deformowanie" to tryb warstwy i jak głupi szukałem tego trybu a przecież znaleźć nie mogłem, więc zgłupiałem Chichot
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ]Nieaktywne opcje filtrów - Windows.
Skocz do: