Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Krytyka logo.  (Przeczytany 2436 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wiola
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 16.07.2010, 09:40:22 »

Pierwszy raz próbowałam cokolwiek zrobić w Inkscape, bo potrzebuję logo, które później będę mogła wykorzystywać w różnych wielkościach.. od małej ikonki do przeglądarki, poprzez ikony folerów aż po nadruki na koszulki. Problem w tym, że w momencie kiedy chciałam okresowo zapisać swoją pracę - wyskoczył błąd, a jedyne co udało mi się uratować to samą koncepcję (czyt. screen osiągniętego dotychczas effektu).

Zdaję sobie sprawę, że jako jest to moja pierwsza praca - ma wiele wad.
Nie zwracajcie uwagi na pixelizację, bo to normalne przy zrobieniu screena.

Proszę o krytykę samego pomysłu na logo i/lub ew. uwagi.

Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy pomóc mi odtworzyć/ulepszyć całą pracę, byłabym dozgonnie wdzięczna.

Każda chwila istnieje po to, aby wszystko odmienić.
mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 16.07.2010, 10:22:51 »

Właściwie nie wiadomo, co ma to logo symbolizować. Mi się kojarzy z jakimś motylem kolorowym przygniecionym chmurą. Uśmiech

W załączniku masz spakowany plik SVG. Napis dodasz sobie sama, bo nie mam takiej czcionki.

* logo_allio.svg.zip (2.26 KB - pobrany 162 razy.)

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Wiola
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 16.07.2010, 10:38:40 »

Z samą koncepcja na logo mam problem. Jeśli mówisz, że to logo do Ciebie nie przemawia, to chyba będę musiała kombinować dalej. Osobiście zajmuję się programowaniem i potrzebuję logo do projektu, który zawiera w sobie kilka podprojektów.

Czy masz pomysł jak można zmodernizować trochę to logo, żeby było bardziej przyjazne?

Może powiem coś więcej na temat samego allio. Z kolegą pasjonujemy się rozwiązaniami web 2.0 i chcieliśmy stworzyć stronę, która łączyłaby ze sobą ludzi/strony/miejsca/czas. Taki ala serwis społecznościowy z połączonymi opcjami nk, fb i epulsa. Chcieliśmy potem zainicjować w ten projekt zupełnie nowe rozwiązania, dotychczas niespotykane w sieci np. strona zależna od miejsca, dnia, godziny i pogody, poglądów politycznych czy też religijnych. Taki serwis z indywidualnym podejściem do użytkownika.

Logo ma symbolizować "różność" i "jedność". Różni ludzie w jednym miejscu. Różne poglądy w jednym świecie. Różne możliwości w jednym projekcie.  Różne kolory mają symbolizować zróżnicowanie poglądów ludzi i ich opinii na różne tematy, a połączenie fakt, że się ze sobą spotykają - to, że mimo odmiennych poglądów - myślimy podobnie.

Czemu wybrałam motyw oparty na kole? Koło to ziemia, koło to ogrom, koło to wszystko.

Może ktoś ma inne propozycje, bo ja się bardziej nadaję do programowania...

Każda chwila istnieje po to, aby wszystko odmienić.
mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 16.07.2010, 11:22:04 »

Możesz napisać w dziale prośby lub zlecenia (jeśli chcecie za to płacić). Ja mam pewien pomysł, tylko nie wiem czy wystarczy mi czasu na realizację.

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieWektoryWątek: Krytyka logo.
Skocz do: