Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Jak wstawić logo na kilka zdjęć jednocześnie
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Jak wstawić logo na kilka zdjęć jednocześnie  (Przeczytany 6234 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
waggler
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

waggler

« : 26.03.2010, 12:24:56 »

Witam,
Przeglądałem forum juz dość długo i niestety nie znalazłem takiego wątku, więc postanowiłem zwrócić się do was z pytaniem.
Potrzebuje na dość dużą ilość zdjęć nanieść logo.
To może być zwykły tekst ale chciałbym to zrobić z automatu na wszystkich zdjęciach.
Przeglądałem http://www.gimpuj.info/edycja-fotografii/tutorial-gimp-przetwarzanie-wsadowe-fotografii-t1264.0.html
ale tej opcji ten dodatek nie obsługuje.
Czy może ktoś mi pomóc w tej sprawie i naprowadzić jak taka czynność można wykonać w gimpie ?
Ewentualnie naprowadzić na już istniejący wątek na forum.
« Ostatnia zmiana: 27.03.2010, 17:40:30 wysłane przez SECONDHEARTBEAT » Zapisane
Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 26.03.2010, 16:43:18 »

Nie znam żadnego skryptu do GIMP-a, który pozwalałby na coś takiego, ale wiem, że są odpowiedniejsze programy do takich rzeczy. Spróbuj z IrfanView, tam powinny być takie opcje, ale głowy nie dam.

Typhon
Użytkownik

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #2 : 26.03.2010, 17:17:50 »

Fast Stone Image Viewer podobno ma taką opcję.

waggler
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

waggler

« Odpowiedz #3 : 27.03.2010, 16:59:20 »

W IrfanView jest taka opcja. Bawiłem się tym trochę , problem polega na tym że można wstawić tam tekst ale niewiele się da z nim zrobić. A ja planowałem wstawić "znak wodny". Sprawdze jeszcze ten drugi program.
Coś pokombinuje jeszcze. A może zostane przy gimpie i będe pojedynczo jechał.

W Fast Stone Image Viewer działa perfekcyjnie !!!!!! O to mi chodziło. Dzięki serdeczne.
« Ostatnia zmiana: 27.03.2010, 17:10:02 wysłane przez waggler » Zapisane
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Jak wstawić logo na kilka zdjęć jednocześnie
Skocz do: