Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Do administracji [reload]...  (Przeczytany 1765 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Rodez
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« : 13.02.2010, 08:35:22 »

Znów prośba do adminów, modów i reszty tego gadziaństwa Język Czy możecie usunąć reklamy viagry z "Ostatnich wiadomości" i "Konkursy na forum" na stronie głównej? Raczej ich tam być nie powinno... i taka mała sugestia... zróbcie temat np. "Do adminów" i tam będą ludziki zgłaszać wszelkie nieprawidłowości.

mmiicc
√ ι ק

Reputacja: 14 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 13.02.2010, 10:12:55 »

Przy każdej wiadomości jest opcja "Zgłoś do moderatora". W takich przypadkach wystarczy z niej skorzystać. Moderator danego działu dostaje wtedy maila ze zgłoszeniem i jak tylko się obudzi i sprawdzi pocztę, to usunie.

Śledź gimptools.pl na  lub Identi.ca
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Online Online

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #2 : 13.02.2010, 10:52:27 »

Znów prośba do adminów, modów i reszty tego gadziaństwa Język Czy możecie usunąć reklamy viagry z "Ostatnich wiadomości" i "Konkursy na forum" na stronie głównej? Raczej ich tam być nie powinno... i taka mała sugestia... zróbcie temat np. "Do adminów" i tam będą ludziki zgłaszać wszelkie nieprawidłowości.

Te reklamy to efekt działania botów. Są one sukcesywnie usuwane, ale czasem zdarzają się, lekkie opóźnienia, a nie wszyscy moderatorzy mogą usuwać ze wszystkich działów. Stąd i czasem taka reklama utrzyma się dłużej. Załapałeś się właśnie na taką. I bez Twojego wątku wiemy co robić i robimy to.
Terrqge
Emeryt

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 13.02.2010, 13:57:59 »

Reklama na forach była, i zawsze będzie, często specjalnie tworzone są boty które rejstrują się w nocy.
Na to dużo się nie poradzi, Chociaż niektóre systemy dają radę, w porównianiu z IPB 2 do IPB 3 botów jest o wiele mniej, co do SMF to nie mam pojęcia, jakieś tam systemy zabezpieczące każdy system ma, ale czy najlepsze...
I tak botów raczej nie wyeliminuje się do zera...
Wystarczy wpisać fragment wypowiedzi bota w Google, i widać nie nie tylko my mamy taki problem Mrugnięcie.

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Online Online

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #4 : 13.02.2010, 14:55:17 »

Chociaż niektóre systemy dają radę, w porównianiu z IPB 2 do IPB 3 botów jest o wiele mniej, co do SMF to nie mam pojęcia, jakieś tam systemy zabezpieczące każdy system ma, ale czy najlepsze...

SMF ma dziury niestety (stad i boty w NewsRoom), czy inne fora mają więcej? Tego to nie wiem, nie zawsze tez może moderatorzy czyszczą regularnie swoje fora, więc może stąd takie wrażenie.
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 13.02.2010, 19:40:12 »

Ziomioslaw dobrze mówi. My zawsze wykonamy swoją robotę, spam usuniemy, tylko dajcie nam też się czasem wyspać.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
Rodez
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #6 : 13.02.2010, 19:50:22 »

Ja nie ponaglam i nie każę wam wstawać o 4 żeby doglądać forum przez cały dzień, ale piszę na wszelki wypadek, akurat byłem na forum. Wy przecież też ludzie Uśmiech

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aRootSprawy techniczneWątek: Do administracji [reload]...
Skocz do: