Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Spirala w norwegii.  (Przeczytany 1206 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« : 10.12.2009, 19:54:38 »

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1234430/Mystery-spiral-blue-light-display-hovers-Norway.html

Dwa filmy pod koniec artykulu - zobaczcie sami.

Dorwać mnie można na:
Gorin
Użytkownik

Reputacja: -8 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 10.12.2009, 20:27:57 »

Umm... Nie chce mi się tłumaczyć za bardzo ale wnioskując po tytule drugiego filmiku to ma być UFO, ta?

Bizzar
Emeryt

Reputacja: 16 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Lazy Sod

« Odpowiedz #2 : 10.12.2009, 20:39:46 »

Możecie tak ująć w telegraficznym skrócie co jest napisane w artykule (jakieś najważniejsze ciekawostki, tezy, itp.)? Z góry dzięki.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #3 : 10.12.2009, 20:50:11 »

[edit: Bizzar chyb styknie taki skrot? tylko film sobie zobacz]

szczerze powiem ze sam nie wiem co o tym myslec.
Na rakiete ruskich za dlugo to trwa po pierwsze - jak nam pieknie onet kit wciska. Poza tym watpie aby efekt byl tak spektakularny.
Pokaz laserowy to tez nie jest - widzialem pokazy laserowe na peryferiach robione "na dziko" i taki zakrzywiony niebieski lej jaki widac jest nie do uzyskania. Twarda logika zastosowania metod holograficznych przeczy takiej skali i takiemu lejowi.
A jestem czlowiekiem raczej racjonalnie podchodzacym do nieznanego - kiedys pol mojego miasta zgaslo wieczorem a niebo rozswietlil blysk na pol nieba doslownie, ze akurat z kumplem bylem na piwie w miejscu gdzie normalnie jest ciemno i bylismy na pagorku to widzielismy to bardzo dokladnie jak swiatlo zgaslo w miescie i ten blysk. Okazalo sie wtedy ze doszlo bodaj do wybuchu gazu w cerum miasta o ile dobrze pamietam. A ludzie panikowali i zanim doszlismy na miejsce juz uslyszelismy na miescie 5 teorii co sie stalo ;p
Ktos porownal ta spirale do Blue beam project - sami juz najwyzej poszukajcie w google i poczytajcie. Dla mnie cala teoria tego projektu jest dosc dziwna dlatego poki co jestem sceptyczny. Watpie zeby to mialo "twardy" zwiazek z ufo. Spirala na niebie i otwor powstajacy dzieki niej - ile razy w kulturze masowej spotkac sie mozna bylo z takim obrazem i okresleniem tego jako portal miedzywymiarowy, miedzyprzestrzenny etc.? Bardzo duzo razy, zbyt duzo zeby ludzie tego nie zaczeli definiowac w ten sposob z miejsca.
Swoja droga osatatnio byla swoista cisza w kwestii zjawisk nadprzyrodzonych - o niczym sie nie trabilo, nie bylo zadnych sensacji. Moze teraz cos wiekszego bedzie o ile jest to rzeczywiscie zjawisko "niewyjasnione".
W rakiete nie uwierze - onet podaje 7 porazek tego typu rakiet na 12 prob. Czyli ponad polowa. To oznacza ze w niedlugim czasie powiiny wyciec materialy pokazujace jedna z takich porazek - tym bardziej ze rosjanie ostatecznie oswiadczyli ze zastosowali tryb autodestrukcji. Chociaz w nocy jeszcze zaprzeczali wystrzeleniu rakiety. Dziwny zbieg okolicznosci nieprawdaz? Wszyscy zmieniaja wersje wydarzen jak w kalejdoskopie - czyzby w rzeczywistosci starali sie cos zataic? A moze nawet nie wiedza z czym maja do czynienia?
Sami chyba przyznacie ze jak na autodestrukcje to bardzo ladny, dlugi i widowiskowy efekt i troche zbyt duzy, zeby pochodzil z autodestrukcji, bo jakie rozmiary musialaby miec ta rakieta? ;p

Dorwać mnie można na:
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #4 : 10.12.2009, 21:06:01 »

jeszcze tak wzgledem rakiety:
Sęk w tym, że Trøndelag nie leży na północy Norwegii, tylko w środkowej części kraju. Od Rosji oddziela go niezła połać Szwecji i Finlandii. Rakietę musiałby więc wystrzelić okręt podwodny.
http://www.efakt.pl/Czy-to-UFO-Zobacz-FILM,artykuly,59249,1.html

Ministerstwo potwierdziło też, że pocisk został wystrzelony z atomowego okrętu podwodnego "Dymitr Doński", ale nie podało danych na temat położenia okrętu w momencie, kiedy doszło do wystrzelenia.
http://wiadomosci.onet.pl/2093503,441,test_nowej_broni_wywolal_goraczke_ufo,item.html

ale jednoczesnie:
Truls Lynne Hansen, szef obserwatorium geofizycznego w Troms w północnej Norwegii, powiedział CNN, że starty rakiet to powszechny widok w tym rejonie.
- Widzieliśmy rakiety wystrzeliwane z północno-zachodniej Rosji i poligonu rakietowego w Kiruna w północnej Szwecji oraz z pobliskiego Andenes na północy Norwegii, ale czegoś takiego nie widzieliśmy – powiedział jednak Hansen.
- Zazwyczaj widzimy, jak drugi człon rakiety spala się, a potem znika. To było coś niespotykanego - mówi.
co oznacza ze ma pojecie o czym mowi - a zatem raczej nie byla to rakieta.

Dorwać mnie można na:
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Spirala w norwegii.
Skocz do: