Jedno-okienkowy interfejs w wersji 2.8
Spoot Nick:
Nooo... wreszcie. Jak dla mnie to wielkie ułatwienie, tym bardziej, że pracując w GIMPie zawsze mi się cały pasek z programami zapełniał (kilka obrazów, przybornik, dok, przeglądarka pędzli...) i wszystko robiło się nieporęczne. teraz mam nadzieję że będzie tak jak ma być ;p
Od samego początku wydawało mi się, że gim długo w kilku oknach nie zostanie. Poza tym większość moich znajomych uważa wielookienkowość za cechę charakterystyczną GIMPa :)
Co do upodobnienia do PS'a - jeżeli ktoś woli PS'a to niech na nim pracuje, bo gdyby GIMP był taki jak photoshop to nie miał by sensu istnienia.
Skwarek:
Co do upodobnienia do PS'a - jeżeli ktoś woli PS'a to niech na nim pracuje, bo gdyby GIMP był taki jak photoshop to nie miał by sensu istnienia.
A ja myśle, że to photoshop by nie miał sensu istnienia, bo gimp jest darmowy :)
A tak w ogóle podoba mi się, że będzie jedno okno, bo wkurza mnie to gdy chcę zobaczyć puplit to muszę przesuwać ten przybornik :P
Spoot Nick:
@up
no może nie nie miałby sensu istnienia, co tworzenie takiego programu dla mnie byłoby zupełnym odtworzeniem. tu chodzi o stworzenie czegoś lepszego ;)
xyz14:
Cytat: Spoot Nick on 24.09.2009, 20:55:34
no może nie nie miałby sensu istnienia, co tworzenie takiego programu dla mnie byłoby zupełnym odtworzeniem. tu chodzi o stworzenie czegoś lepszego ;)
Na początek niech dorównają Photoshopowi a dopiero potem starają się go prześcignąć. Tak w ogóle to nie wiem dlaczego się tak oburzacie kiedy ktoś mówi, że chciałby aby Gimp upodobnił się do Photoshopa. Tu nie chodzi o żadne podróbki tylko darmową alternatywę. Nikt z was nie obraziłby się gdyby Gimp miał taką funkcjonalność jak PS :P
caje:
No dokładnie, gdyby zrobili coś identycznego jak ps (oczywiście bez łamania praw ;)) i byłoby za darmo, to skakalibyście z zachwytu. PS jest dobry, gimp darmowy, niech gimp mu dorówna to będzie miał obie te cechy.
Nawigacja
[#] Następna strona