Jedno-okienkowy interfejs w wersji 2.8
Ziomioslaw:
Dalej nie rozumiecie. GIMP nie jest czymś co ma zastąpić Photoshopa. GIMP jest GIMPem.
I już jest bardzo dobrym programem, ale wciąż rozwija się by być lepszym (nie znaczy, że zmierza do byciem PSem).
Nie używam GIMPa bo jest darmowym. Nie używałbym też PSa jakby był za darmo.
.::GIMPER::.:
Witam wszystkich ! Jestem zadowolony z wiadomości o nowym interfejsie Gimpa, bo nie mam miliona monitorów a to mi ułatwi posługiwanie się tym wspaniałym programem. Trochę ciężko było mi się przyzwyczaić do Gimpa po przesiadce z Photoshopa, chociaż i tak się z nim rozstać nie mogę. Myślę że mi i niektórym osobom korzystającym z Gimpa to ułatwi pracę.
Ziomioslaw:
Ja mam jeden monitor i jakoś mi GIMP nie przeszkadza w obecnej postaci.
adamo_x:
Witam.
Zgadzam się z Ziomosławem. Nie chcę oceniać, który program jest lepszy. Używam gimpa dlatego, że spełnia moje oczekiwania. Nie uważam że zmiana interfejsu na jednokienkowy przysporzy mu więcej użytkowników. Wolałbym wprowadzenia możliwości grupowania warstw, bezpośredniego kopiowania masek pomiędzy warstwami, ukośne prowadnice. Nie chcę się uczyć nowego interfejsu, stary jest bardzo wygodny, konfigurowalny i wydajny. Pozdrawiam.
HunterC:
Jedno okienko, jak już wyjdzie na pewno przetestuje, chociaż obecna postać też jest wygodna (ułożyłem sobie na początku okna, żeby mi było wygodnie i mam wszystko pod ręką).
Nawigacja
[#] Następna strona