Jedno-okienkowy interfejs w wersji 2.8
Gacko:
Zabawne :P Chociaż wolę mieć wszystko na jednym miejscu, a nie wpychać pozostałe na inne pulpity ^^
ikkiz:
do pulpitów trzeba się przyzwyczaić, to jest wyrobić sobie nawyki. To nie jest tak, że nagle włączasz i od razu jest lepiej. Kilka dni trzeba się zmuszać do używania pulpitów, żeby zacząć korzystać z ich dobrodziejstwa, gdy przełączaniem zajmą się odruchy, odciążając świadomość. Tak jak z prowadzeniem samochodu, na początku zsynchronizowanie nóg na pedałach z rękami na kierownicy i drążku zmiany biegów zdaje sie przerastać, a potem robi się to odruchowo, tak jak by się kierowało siłą woli - chce jechać tam i tam, zatrzymać się, czy skręcić... Ja to przerobiłem drugi raz, gdy znajomy przywiózł samochód z Anglii. (kierownica z prawej...)
Ale wracając do wielu pulpitów - ja także nie korzystam, nawet w Linuksie, bo większość czasu siedzę w win i inaczej sobie radziłem - ustawiłem okna "zawsze na wierzchu" i wyłączam je tabem.
do tego jest jeszcze jeden problem, trudno jest za pomocą tabletu w trybie bezwzględnym użyć aktywnej krawędzi do przełączania - żeby pulpit nie przeskakiwał to trzeba dobrze skonfigurować pulpity i mieć zdecydowany i pewny ruch...
Jest z tym tylko jeden problem, mianowicie, jak fokus jest na palecie, to tab przełącza się między kontrolkami na tej palecie, zamiast ją ukrywać, więc muszę najpierw kliknąć w obraz i dopiero potem tab. Jeśli tab, w jedno-okienkowym interfejsie będzie zawsze przełączał, niezależnie ot tego, gdzie jest fokus, to będzie to usprawnienie.
Patrick223:
Szkoda, że w nowym Gimpie nie będzie zmian interfejsu w układ taki jak w Photoshopie :(
Terrqge:
Czego jeszcze, może wolisz żeby GIMP całkiem zmienił się w PS'a, nic z tego...
Ziomioslaw:
Cytat: Patrick223 on 24.09.2009, 16:33:27
Szkoda, że w nowym Gimpie nie będzie zmian interfejsu w układ taki jak w Photoshopie :(
GIMP nie jest podróbką Photoshopa. Jeśli tego się po nim spodziewasz, to uciekaj.
Nawigacja
[#] Następna strona