Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Witam Fanów Gimpa  (Przeczytany 3764 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Olimp-Chi
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

To ja jestem prawdziwy CHIHUAHUA!

« : 20.08.2009, 20:07:46 »

Witam,
Nazywam się Angelika, kończę gimnazjum.

Gimpa Wilber znam już od dawna - często rysowałam sobie pędzlem to i tamto, nie zdając sobie sprawy co ten program potrafi.
Dopiero od 2 miesięcy - więc nie tak długo zaczęłam się nim bardziej interesować, tworzy profesjonalne grafiki, poznawać możliwości tego programu.

Te forum znalazłam przypadkiem, szukając nowych technik grafiki, właściwie tutoriali. A tu jest ich pełno Chichot
Dzięki temu forum również jestem coraz lepsza w tworzeniu grafiki, szczególnie uwielbiam zabawę z pędzlami -
 jak to z samych pędzli czasem można stworzy obraz godny podziwu (dlatego też w swoim gimpie mam zainstalowane prawie 5000 pędzli, oczywiście posegregowanych żeby można było łatwo znaleźć tego, czego potrzebuję).

Dzięki wielkie również za otworzenie mi oczów na świetny program Inkscape, który właśnie zaczynam rozgryzać Uśmiech 2

Myślę, że zostanę na tym forum na dłużej, przede wszystkim jak na razie miła atmosfera tu panuje i przede wszystkim wiele mogę się tu nauczyć.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jeszcze trochę i zacznę pisać własne tutoriale oraz tłumaczenia tutoriali ze stron angielskich.
Dość dobrze znam ten język, więc nie będę miała z tym problemu.
Jak by ktoś potrzebował przetłumaczenia czegoś (nawet tutoriala) z języka angielskiego służę pomocą  :-*

A co do mojej kolekcji grafiki.. to zapraszam do oglądania, oceniania i komentowania. Jak na razie jest baardzo uboga i nie ma tam zbytnio ciekawych rzeczy,
gdyż wszystkie grafiki, które zrobiłam w gimpie między końcem czerwca a początkiem sierpnia zostały bezpowrotnie skasowane.
Stary komputer - jeszcze z 2005 roku już całkiem się zepsól (płyta główna poszła) a wszystko przepadło (nie dało się przywrócić) niestety  Zły Płacz

Co 3 miesiące zapisywałam na osobną płytę dokumenty w tym obrazy, akurat gdy robiłam te najlepsze komp musiał się zawiesić. Poprzednie jak znajdę płyty to wrzucę do galerii.
Wstąpiłam do tego forum też z tego powodu, by zapisywać tu swoje dzieła, tu nie zginą chociaż Uśmiech

A teraz mam już nowiutkiego laptopa HP Pavilion dv6 1125 Zły I napweno długo podziała - i chociaż gimp chodzi szybciutko Uśmiech 2

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

He.. ale się rozpisałam. I też nie myślcie że ja jestem gaduła czy przechwalam się. Trzeba na początek coś napisać. Kogo interesuje to sobie poczyta, a kogo nie to nie.

Najważniejsze co chciałam napisać:

Siemka ziomale, gimpowicze;
Witam miłych użytkowników;
Hejka czytelnikom forum..
Jeszcze raz serdecznie witam wszystkich na forum
i życzę udanych i pięknych prac w gimpie i nie tylko! <ninja>
Pozdrawiam, Angela

Ps: Przepraszam wszystkich że dopiero się witam teraz, po około tygodniu pobytu na tym forum, jednak wcześniej nie wiedziałam że taki temat istnieje Język

A dla wyjaśnienia jeszcze:
Moja nazwa - Olimp-Chi wzięła się stąd, iż jest to imię-oraz-nazwisko po rodzicach z hodowli mojego psa, Olimpusia Uśmiech
Przepadam za psami, szczególnie chihuahua - bo to rasa mojego psiaka, więc w przyszłości spodziewajcie się dużo grafik z psami i zwierzakami ogólnie.
A także grafik związanych z biznesem, na razie nie zdradzę dlaczego..

Mam nadzieję że nie złamałam żadnego regulaminu pisząc tu coś. Dopiero się z nim zapoznaję i nie pamiętam wszystkich ostrzeżeń do tego działu  laugh

A bym zapomniała.. sory, to już będzie ostatnie:
jestem bardzo smutna że w konkursach na tym forum można brać dopiero udział po miesięcznym stażu, aż tak długo trzeba czeka - wyczytałam to  Płacz
Podoba mi się ten konkurs z ziemniakiem i oraz straszną bluzką, które są teraz organizowane.
Mam świetne pomysły szczególnie na tą bluzkę, nie ma może jakiś odstęp od regulaminu?
Chętnie poddałabym swój pomysł ocenie - a gdzie się lepiej przekona czy jest się dobrym jak nie na konkursie?!  Cool

Eh.. jak nie da się, to poczekam sobie te 3 tygodnie.. cho według mnie ta reguła nie jest do końca dobra, gdyż każdy powinien móc wziąć udział w konkursie,
gdyż to nie jest żaden spam jak np. umieszczanie linka swojej strony, tylko pokazanie swojej pracy - ale to tylko moja opinia  Uśmiech

Dobra, koczę jak obiecałam bo wygląda to już na bloga lub powieś  laugh Język

<ninja> Pozdrówka  <ninja>
« Ostatnia zmiana: 20.08.2009, 21:04:29 wysłane przez Olimp-Chi » Zapisane
tofatodi
Użytkownik

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 20.08.2009, 21:19:28 »

A nie po tygodniu czy 10 postach?
agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #2 : 20.08.2009, 21:44:24 »

Kurcze, dziewczyno w życiu nie czytałem tak długiego powitania xD

a tak w ogóle to cześć  <aniolek>

Paul
Gość
« Odpowiedz #3 : 20.08.2009, 21:53:11 »

Witaj na forum.
Bizzar
Emeryt

Reputacja: 16 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

Lazy Sod

« Odpowiedz #4 : 20.08.2009, 22:06:50 »

Nie przeczytałem pierwszego posta, ale hej : )
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #5 : 20.08.2009, 23:49:43 »

To najdłuższe powitanie na gimpuj.info. Witaj, choć Cię kojarzę od jakiegoś czasu. Miłego GIMPowania życzę.
Aniwa
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Dla tych chwil trzeba żyć!

« Odpowiedz #6 : 21.08.2009, 00:00:05 »

Heh, a ja na pierwszy rzut oka wzięłam Cię za chłopaka  Co?

Witaj, fajnie że do nas dołączyłaś.

Każdy konkurs ma swój regulamin, ale myślę jednak że możesz już startować w wyżej wymienionych.  Dla pewności sprawdź ich regulaminy.

Miłego Gimpowania! Uśmiech

Gacko
Emeryt

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 21.08.2009, 10:08:02 »

OMG O_O Ładnie się rozpędziłaś Język Witamy serdecznie i niech sygnaturki mają Cię w swej opiece. Kiedy rewolucja trwa ]:->
Nie przejmuj się, że dopiero po tygodniu się przywitałaś. Sam się przywitałem dopiero po 2 latach pobytu na forum Język
Olimp-Chi
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #8 : 21.08.2009, 22:13:47 »

He, teraz krótko..
fajnie was tu widzieć, z niektórymi to już się znałam wcześniej i fajnie.. z biegiem czasu więcej gimpowiczów poznam.

Ale fajnie że to najdłuższe przywitanie, chociaż w tym jestem dobra  Chichot

A co do konkursów, najwyżej poczekam.. za to znalazłam fajną zabawę tu: Gimpuj Pixel Town - polecam!  Uśmiech 2
Daffy
√ ι ק

Reputacja: 15 Offline Offline

JID: vakrim@aqq.eu
Galeria Użytkownika

Nie noszę skarpetek.

« Odpowiedz #9 : 22.08.2009, 18:05:22 »

Gimpuj Pixel Town - polecam!  Uśmiech 2
Ja też polecam Uśmiech 2

Witamy na forum Uśmiech

Quot
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #10 : 24.08.2009, 15:24:07 »

Witaj Uśmiech Gratuluje powitania - nikt chyba takiego jeszcze nie napisał... Na początku myślałem że to tutorial xD
Olimp-Chi
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #11 : 25.08.2009, 09:12:11 »

he.. dobry pomysł, mogłam jeszcze doda fotki, np. ja wyglądam narysowane w gimpie <to raczej widzieć byście nie chcieli> Język
deysu
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

Nieskończoność to brak ograniczeń

« Odpowiedz #12 : 25.08.2009, 10:12:37 »

Ja bym chciał!
Witaj na forum.

ƥevel
√ ι ק