Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Mam wybór... Ale i tak wszystkie opcje bolą : (
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Mam wybór... Ale i tak wszystkie opcje bolą : (  (Przeczytany 1490 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« : 17.08.2009, 09:03:17 »

Zacznijmy od tego że mam świnkę morską, rozetkę. Jest ze mną już kawałek życie - 9 lat. Czyli odkąd pamiętam. Historia jak dostałem to po prostu kupiłem od "kolegi" za 5zł.... Po drodze wiele chorób. Dziś wróciłem z wakacji , patrzę się a tu łapka przesunęła się w bok a oczy są fatalnie zaropiałe. Zabolało mnie z początku chciałem pomóc stwierdziłem że to w jego wieku zbyt nie pomoże. Były dość nie humanitarne pomysły (nie z mojej strony) np. wypuść w las, zakopać, ale wszyscy wiedzieliśmy że to nie powinno się tak skończyć. Jest opcja uśpienie którą powinienem wybrać albo opcja zostań w klatce. 1 opcja boli bo to są już ostatnie dni w jakich nacieszyłbym sie świnką i nie wiem jak to działa - śpi do śmierci czy zabijają? Druga opcja jest jeszcze bardziej brutalniejsza bo chorego nie zostawię na decyzje losu. Najbardziej boli mnie to że tyle lat przeżył, jedyny dobry kumpel który się zbytnio nie odzywał... Szkoda gadać, a teraz to JA mam go "zabić".

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć Smutny

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 17.08.2009, 10:41:10 »

Jak już mówiłem, uśpić. Najgorsze jest, gdy musi się męczyć. Coś o tym wiem.

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #2 : 17.08.2009, 10:49:36 »

Tak jak już INSEKT napisał - uśpić, lepiej tak niż by się miała męczyć..

Quot
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #3 : 17.08.2009, 22:37:39 »

Zgadza się... Przynajmnniej nie będzie cierpiała i szybko się jej skończy. A ty przecież chcesz dobrze.. Co?
drewisz
Gość
« Odpowiedz #4 : 17.08.2009, 23:10:39 »

Jedynym wyjściem jest uśpienie, nie ważne jak bardzo boli to nas to jednak skraca cierpienie zwierzakowi, który wcale nie musi tyle cierpieć... wiem jak trudno jest sie zdecydować sam zawiosłem swoją sunie do weterynarza i odchodziła na moich rękach... ważne jest dobrze mysleć o swoim zwierzaku dobrze do końca bo one doskonale czują, nawet jeśli odchodzą... to jest ostatnie co możemy im dać na koniec...
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Mam wybór... Ale i tak wszystkie opcje bolą : (
Skocz do: