sajlenc
Użytkownik
Reputacja: 0
Licencja: Copyright
począteczki :D
|
 |
« : 30.06.2009, 07:34:47 » |
|
witam chciałem się pochwalić moimi pierwszymi pracami w gimpie, którym zacząłem się bawić wczoraj 1.  2.  3.  niestety nie umiem ładnych napisów oraz tego co niżej zacytuje z jednego tuta 3. Zróbmy kilka Clipping Masek jakimiś fikuśnymi pędzlami. Jeśli ktoś nie wie jak to już piszę. Na nowej warstwie malujemy obojętnie jakim kolorem swoimi pędzlami, dobrze jeśli są one podobne do siebie i pasują do sygnatury. Ustawiamy je jakoś ładnie Potem klikamy prawym przyciskiem myszy na warstwę z pędzlami i wybieramy Kanał Alfa na zaznaczenie. Usuwamy warstwę z pędzlami, wciskamy ctrl+c, ctrl+v i przesuwamy nasze Clipping Maski. Mi wyszło tak:
i jeżeli mógłbym prosić o jakieś dobre tutki z napisami oraz tym przenoszeniem cliping maska itd to mógłby tu podać z góry dziękuje. EDIT: nie wiem czy wyszedł mi ten napis z tego zaznaczania oceńcie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 30.06.2009, 08:04:40 wysłane przez sajlenc »
|
|
|
|
|
|
|
|
Paul
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : 30.06.2009, 09:30:12 » |
|
http://www.gimpuj.info/index.php/topic,26037.0.html - tu masz tuta w którym się dowiesz jak robić CM'ki (punkt 4). A co do prac, to słabo - rób nowsze tuty, zaglądaj do galerii lepszych użytkowników i dużo ćwicz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sajlenc
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : 30.06.2009, 14:52:40 » |
|
ok dzięki za tuty i porady niedługo zamieszczę nowe ;]  z napisami się jeszcze bawię, dodam jak skończę, wydaje mi się że z c4d przesadziłem 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 30.06.2009, 20:53:16 wysłane przez sajlenc »
|
|
|
|
|
sajlenc
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : 30.06.2009, 21:13:22 » |
|
wybierzcie która najlepsza ta na górze czy te niżej 1.  2. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
caje
Emeryt
Reputacja: 7
JID: caje@aqq.eu
chyba mam napis na ryju
|
 |
« Odpowiedz #5 : 30.06.2009, 21:35:39 » |
|
przekontrastowane! widać że ćwiczysz, ale w tej sygnie przesadziłeś ze wszystkich pełno c4d w różnych kolorach, nie trzymają się całości w nowych sygnach zdecydowanie za duży kontrast
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sajlenc
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #6 : 30.06.2009, 21:41:46 » |
|
robiłem z tutka z c4d'ami tak myślałem że przesadziłem, a te kolorki to nie kontrast  tylko nowe warstwy na którym jest 1 kolor oraz na trybie Pokrywanie jakoś już tak się bawiłem pobawię się jeszcze może coś wyjdzie, a i właśnie jak napis bo nie napisałeś nic o napisie jestem ciekawy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
caje
Emeryt
Reputacja: 7
JID: caje@aqq.eu
chyba mam napis na ryju
|
 |
« Odpowiedz #7 : 30.06.2009, 22:17:20 » |
|
nie ma różnicy jak, ale osiągnąłeś na końcu strasznie kontrastowe kolory  te białe i czarne plamy psują całą sygnę napis trochę prześwietlony w sumie pasuje do sygnatury w porównaniu do poprzednich, więc jest postęp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jacekl300
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 30.06.2009, 22:38:22 » |
|
hmm postępy są ale na ostatnich pracach chaos totalny (lubię chaos ale nie aż taki^^) prostokąt mi się nie podoba c4d na twarzy .. kontrast w tej 1.(50cent) w drugiej mi się podoba ( hmm ja po prostu uwielbiam żywe kolory  tzn czerwony pomarańczowy żółty i ich mieszanki ...  ) <są gusta i guściki  > za dużo czarnego 
ps. zapraszam do mnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Potania
Użytkownik
Reputacja: -1
"Mówią świat to scena a Ty jesteś artystką"
|
 |
« Odpowiedz #9 : 30.06.2009, 23:37:44 » |
|
1 Ramka + Render - (Chodiz O To Ze Nie Wtopiony) Tlo - (C4D Nie wtopione i zle dobrane i kolor tla)
Nie Ma Czego Wiencej Oceniac
2. Ramka - (Biala JEST brzydka) Reder - (wychodzi za ramke +nie wtopiony) Tlo + (Lepsze Niz Wczesniejszej pracy ) Napis - (Slaba czcionka i nie wtopiony)
3. Ramka + Tlo + (Nawet sie kolorystycznie zlalo z renderem) Render - ( Znowu nie wtopiony) Napis - (To Samo Co W 2)
4. Ramka + Napis - (Zla Czcionka Za Maly + Zle Wtopienie itp) Tlo - (Jednym Slowem KATASTROFA) Render - (Znow Poza Ramka I Nie Wklejony)
5. Wymiary - (Co To MA Byc tAPETA?) Render - (dalej nie wtopiony) Tlo + (wkoncu cos zaczyna sie dziac choc nie jest to jeszcze jakeisj dobre... ) C4D+/- (Nie wszystko wtopione i wchodza na render) Ramka - ( Za Duza)
Te Nizej To Totalna Porazka Choc w tej 2 Napis Ci Wyszedl
Ogolnie zapraszam na rozne fora w poszukiwaniu roznych tutkow... + Zapro do mojego tematu ;p
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 01.07.2009, 07:43:39 wysłane przez Zdybek »
|
|
|
|
|
sajlenc
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : 01.07.2009, 12:36:29 » |
|
dzięki za ocenę już wiem co poprawiać EDIT nowy obraz, oceniajcie i mówcie co mam poprawić (jeżeli się nie podoba ocena surowa  )  wziąłem pod uwagę c4d'y by nie wchodziły na twarz, chyba napis nie ładnie wtopiłem jak teraz zauważyłem 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 01.07.2009, 14:31:34 wysłane przez sajlenc »
|
|
|
|
|
Potania
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : 02.07.2009, 18:57:32 » |
|
Okropna ramka (czy co to ma byc to czesciowe rozjasnienie) Napis fajny tylko troche za duzy
ogolnie praca nawet fajna xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sajlenc
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : 02.07.2009, 19:07:51 » |
|
o normalnie się cieszę, że ci się podoba  ramek za bardzo nie umiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Potania
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : 03.07.2009, 18:55:47 » |
|
ramka ladnie wyglada 3-5 px czarna lub biala (w zaleznosci o kolorystyki pracy)
__________________ Zdybek shift dziala jak najlepiej , jednak gdy sie zepsuje pozostanie mi Caps Lock ;] Pozdrawiam ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|