Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: MaxZ-Laye  (Przeczytany 2259 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MaxZ a.k.a KaDe
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« : 03.05.2009, 09:07:55 »

Pokaże wam te lepsze z moich layoutow bo te co robilem na poczatku to lepiej nie wspominac... Dobra juz nie przynudzam!
1.KaDe Portfolio
http://www.gimpuj.info/gallery/23056_03_05_09_8_59_45.png
Z pewnego tutoriala do photoshopa Język

2.Devias Portfolio
http://www.gimpuj.info/gallery/23056_03_05_09_9_01_25.gif
Dla kolegi rozmiar troszke dziwny.
Licze na opinie, rady, sugestie.

swistaku
Gość
« Odpowiedz #1 : 03.05.2009, 09:48:43 »

Słabe, nie wygładzaj tekstów to po pierwsze, po drugie za małe, teraz w nadchodzącej erze panoramek możesz spokojnie robić szersze i przede wszystkim wyższe laye. Reklama na portfolio odpada od razu.

1. Skromnie aż na zbyt, kolorami to nie zachwyca, efektami również, jeżeli z tutoriala to ładna lipa ten tutorial xD, ramka zdecydowanie za duża, jak robisz szkło polecam zrób sobie do niego jeszcze ramke 1px z idealniej bieli Mrugnięcie Guziki na górze nie są potrzebne, wystarczy w jednym miejscu, na dole co najwyżej można dać ale małe. I tło bardziej urozmaić Język

2. Za małe, zdecydowanie za małe. Buttony za duże w proporcji do całości, ponadto trzeba by je wyśrodkować. IMO lay zbyt podobny do laya krissto z grafa.biz, tyle, że z mniejszą ilością efektów...
MaxZ a.k.a KaDe
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 03.05.2009, 10:01:48 »

Może i masz racje ale ja poprostu nie lubie przesytu. Wole mniej ale żeby jakoś to wyglądało. Ta dzisiejsza moda wogole do mnie nie pasuje  Zły

swistaku
Gość
« Odpowiedz #3 : 03.05.2009, 10:04:12 »

No cóż albo sie dostosujesz to mody i wymagań klientów albo wylatujesz z branży taka prawda :/ Lipa straszna nie ma co, ale ćwicz, jak znajdziesz dobry styl dla siebie, taki który będzie wpadał w oko ludziom to może ci sie uda Mrugnięcie
Cloud
√ ι ק

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 03.05.2009, 15:18:28 »

Nie używałbym pojęcia mody w grafice. Każdy grafik ma swój styl, tak jak malarz, rysownik itp. Język. Co do prac, to muszę przyznać, że bardzo średnie. Nie są aż takie złe, ale jednak pustka razi w oczy. Typografia nie jest na najwyższym poziomie, ale przynajmniej czcionka nie jest gigantyczna jak w niektórych pracach.
Pierwszy lay dużo gorszy od drugiego, rzekłbym nawet, że drugi jest całkiem dobry jak na początek. Jakby nad nim trochę popracować to coś dobrego mogło by z tego wyjść. Poprawić kolory i czcionkę (tylko rozmiar, bo sama w sobie jest dopasowana), dodać parę szczegółów i było by ok Mrugnięcie.

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
MaxZ a.k.a KaDe
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 22.05.2009, 13:48:54 »

Ehh jedziemy dalej... ostatnio mam coraz mniej czasu Smutny
Robione dla kolegi, który uczy się kodować. Tak więc on się uczy i ja.

http://www.gimpuj.info/gallery/23056_22_05_09_1_43_15.png

Zapomniałem jeszcze o tych reklamach w tym "portfoliu" wiem że nie powinno ich tam być, nastepnym razem się poprawie.

INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : 22.05.2009, 19:22:06 »

Oj, stary, czy Ty to robiłeś w czarno-białych okularach? Język (chciałbym takie mieć...)
Widzę, że chciałeś poeksperymentować z kolorami, ale totalna kaszana wyszła. Wszystko takie blade, nieładne. Taka miła, półprzeźroczysta tęcza, ale na szarym tle wyszła z tego kupa.

Buttony do dopracowania, nieładne obramowanie mają. Poćwicz cieniowanie.

Wprowadzając przykładowy tekst spróbuj użyć czcionek Arial, Tahoma, Sans, rozmiar 11-13 px, oczywiście bez wygładzania. Będzie lepiej wyglądać.

I więcej gradientów, więcej cieniowania! To co masz w topie przenieś na resztę strony.
Joł!

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
werag
Użytkownik

Reputacja: 3 Offline Offline

Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 24.05.2009, 16:06:08 »

Guziki w menu za bardzo odwracają uwagę od treści. Spróbowałam sobie przeczytać po cichu to "lorem ipsum.." i mi oczy ciągle przenosiły się na górę.
MaxZ a.k.a KaDe
Użytkownik

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 06.06.2009, 13:33:42 »

No to odświerzamy Uśmiech 2
Nazwa: Lerum Layout
Tematyka: Portal graficzny
Czas pracy: 4h(+3h bo oczywiście komp sie zwiesił, a już miałem prawie skończony to musiałem robić od nowa Smutny )
Ilość warstw: 78

http://www.gimpuj.info/gallery/23056_06_06_09_12_31_04.png

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: MaxZ-Laye
Skocz do: