Phoenix
Użytkownik
Reputacja: 0
JID: pho3nix@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
twoja stara gra w guitar hero kierownicą
|
 |
« : 01.04.2007, 14:06:06 » |
|
Przydało by się forum Gift zone (Strefa prezentów) Gdzie każdy urzytkownik mógł by zadedykować innemu urzytkownikowi forum prace.  Teraz na forach graficznych coś takiego jest bardzo modne!  Proszę o rozpatrzenie propozycji! Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nightquest
Użytkownik
Reputacja: 12
|
 |
« Odpowiedz #1 : 01.04.2007, 14:08:59 » |
|
Popieram, bardzo fajny pomysł 
|
|
|
|
|
|
" login, pass, nick, spam znikl, “chodz na zielone”. "
|
|
|
ubivbehwbcvjh
Użytkownik
Reputacja: 14
Licencja: Copyright
|
 |
« Odpowiedz #2 : 01.04.2007, 14:11:30 » |
|
takze popieram  juz wie mczego mi tu brakowalo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Reputacja: 46
JID: ziomioslaw@jabber.org
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #3 : 01.04.2007, 14:18:01 » |
|
hmmm... moim zdaniem są zasoby, jest sfera próśb, są galerie. Nie widzę potrzeby. Jak wielkie jest zapotrzebowanie na nowy dział?
EDIT 1) czemu "Gift zone"? a po polsku nie łaska? 2) co z tego, że na innych forach jest... czy musimy wszystko małpować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marecki_
Użytkownik
Reputacja: 4
JID: lethal2@jabster.pl
|
 |
« Odpowiedz #4 : 01.04.2007, 14:59:09 » |
|
Prawdę mówiąc nie widzę potrzeby, żeby takie coś powstało
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daffy
√ ι ק
Reputacja: 15
JID: vakrim@aqq.eu
Nie noszę skarpetek.
|
 |
« Odpowiedz #5 : 01.04.2007, 16:07:28 » |
|
To zły pomysł..."Urzytkownik" jak będzie chciał zadedykować komuś pracę to może wysłać wiadomość prywatną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #6 : 01.04.2007, 16:12:12 » |
|
Czasami niektórzy wolą coś darować tak, żeby wszyscy inni widzieli jaki chojny:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daffy
√ ι ק
Nie noszę skarpetek.
|
 |
« Odpowiedz #7 : 01.04.2007, 17:08:41 » |
|
Ziomioslaw masz zupełną rację... Jeśli "Gift zone" powstanie tacy ludzie będą mieli pole do popisu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kulok
√ ι ק
Reputacja: 24
|
 |
« Odpowiedz #8 : 01.04.2007, 20:25:14 » |
|
Ja jestem jak najbardziej za, a nawet przeciw  Dlaczego? Plusy: Zawsze można sobie troszke postów dodać  Można kogoś troszkę dowartościować :p Dawanie prezentów, oraz ich przyjmowanie sprawia przyjemność Minusy: Zawsze można sobie troche postów dodać - niektórzy mogą, zbyt często nadużywać tego atutu Niektórzy mogą próbowac w ten sposób zwiększyć swoją reputację na forum zawsze można do tego celu uzyć pw, galeri, SoTW i UoTW Teraz sami oceńcie, czy opłaca sie tworzyc dział gift zone 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
matiusmm
Użytkownik
Reputacja: 3
JID: matiusmm@aqq.eu
♫ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫
|
 |
« Odpowiedz #9 : 01.04.2007, 20:33:56 » |
|
uważam ze może powstać taki dział aby sie forum powiększało, kto nie chce takiego działu może po prostu w niego nie wchodzic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@Cakper
Administrator
Reputacja: 36
JID: cakper@jabber.org
|
 |
« Odpowiedz #10 : 01.04.2007, 20:59:29 » |
|
hmmm... moim zdaniem są zasoby, jest sfera próśb, są galerie. Nie widzę potrzeby. Jak wielkie jest zapotrzebowanie na nowy dział?
EDIT 1) czemu "Gift zone"? a po polsku nie łaska? 2) co z tego, że na innych forach jest... czy musimy wszystko małpować?
Napomkne tylko jeszcze, że jakis czas temu był na forum dział Podarunki, w którym znajdowała się moja jedna sygnatura z warstawmi - do ćwieczeń dla innych, oraz dwa wątki w stylu: "a po cholere właściwie ten dział". Jak podacie wiecej argumentów za to nie ma problemu, ale jak na razie po prostu dla mnie to sensu nie ma
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marecki_
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : 02.04.2007, 16:17:44 » |
|
uważam ze może powstać taki dział aby sie forum powiększało, kto nie chce takiego działu może po prostu w niego nie wchodzic
to może dodajmy jeszcze dział o M$ Excel, forum się powiększy trochę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phoenix
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : 02.04.2007, 16:51:23 » |
|
to może dodajmy jeszcze dział o M$ Excel, forum się powiększy trochę...
Ha... ha... ha...  Bardzo śmieszne! Nasze forum powinno się powiększać!  Nie powinniśmy ciągle stać na tym samym!  Taki dział jest na wielu forach graficznych! np: city-artist, 1337art. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mykusz
Użytkownik
Reputacja: 7
JID: maxxd@aqq.eu
|
 |
« Odpowiedz #13 : 02.04.2007, 17:49:23 » |
|
Nasze forum powinno się powiększać!  Nie powinniśmy ciągle stać na tym samym!  Taki dział jest na wielu forach graficznych! np: city-artist, 1337art.  Akurat city-artis nie jest godne naśladowania  A co do tego pod forum  Mam mieszane uczucia  chociaż pomysł nie jest zły:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
noss
Użytkownik
Reputacja: 41
|
 |
« Odpowiedz #14 : 02.04.2007, 19:13:16 » |
|
Mi osobiście jest obojętne czy taki dział się pojawi czy też nie.
Na razie nie przeczytałem żadnego sensownego twierdzenia za dodaniem takiego podforum. Bo twierdzenie, że inni mają i było by fajnie jest mało przekonujące dla mnie. Chociaż podkreślam, że nie mam nic przeciwko dodaniu tej opcji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Swmcsd
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : 02.04.2007, 19:32:31 » |
|
Nie to, żebym był konserwatywny, ale takie rzeczy to bardziej do bloga z "dollsami" pasują Po cóż to? Są działy w których można zamieszczać takie rzeczy, trzeba nadać im tylko trochę składu...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02.04.2007, 19:56:56 wysłane przez Swmcsd »
|
|
|
|
|
marecki_
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #16 : 02.04.2007, 19:51:27 » |
|
Ha... ha... ha...  Bardzo śmieszne! Nasze forum powinno się powiększać!  Nie powinniśmy ciągle stać na tym samym!  Taki dział jest na wielu forach graficznych! np: city-artist, 1337art.  To jest żaden argument, próbuję to od dwóch postów powiedzieć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daffy
√ ι ק
Nie noszę skarpetek.
|
 |
« Odpowiedz #17 : 02.04.2007, 20:00:26 » |
|
Ja wolę nasze małe ale dobrej jakości forum, niż ogromne forum wypchane watą  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sheep
Użytkownik
Reputacja: 1
.
|
 |
« Odpowiedz #18 : 19.06.2007, 15:44:31 » |
|
Widzę, że wątek stary  Ale podam swoje przykłady na tak: - dawanie sprawia przyjemność przyjmowanie także  - jakoś na pw jest "tajniacki" sposób - co do nabijania, jeden temat 2 posty: ten kto dał prezent i ten, który dziękuje za prezent - "związki" między użytkownikami "zwiążą" się (masło maślane  ) Minusów nie widzę, zawsze przyjemnie dostać prezent np. za pomoc, za dobrą pracę, dlatego, że ktoś podziwia czyjeś prace etc. P.S. Jeżeli nie macie zaplecza w formie modów, zgłaszam się 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
Reputacja: -8
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #19 : 19.06.2007, 15:55:34 » |
|
widziałem tam ze ktos sprzeciwiał sie nie polskim nazwom : News-room << czy to jest polska nazwa ?? wiec gift zone/rome/arena bedzie tez dobra  takie cos jest bardzo fajne i miłod ostawac od kogos gifciki  szkoda ze wiekszość pomysłów na tym forum nie wypala... p.s to nie jest małpowanie pomysłów to juz jest i juz ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phoenix
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #20 : 19.06.2007, 15:58:16 » |
|
Jest wiele dobrych argumentów...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gargosław
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #21 : 19.06.2007, 16:00:41 » |
|
oddalem glos na "NIE" poniewaz uwazam ze dzial ten jest kompletnie zbedny - zamiast zasypywac forum "prezentami" idzmy w innym kierunku i postarajmy sie zasypac forum "wartosciowa trescia" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gewloh
Użytkownik
Reputacja: 11
JID: gewloh@gimpuj.info
Hello. I wanna play a game.
|
 |
« Odpowiedz #22 : 19.06.2007, 16:39:16 » |
|
Cakper napisał [na dodatek w TYM temacie]: Napomkne tylko jeszcze, że jakis czas temu był na forum dział Podarunki, w którym znajdowała się moja jedna sygnatura z warstawmi - do ćwieczeń dla innych, oraz dwa wątki w stylu: "a po cholere właściwie ten dział". Jestem święcie przekonany, że sytuacja, o ile się zmieniła, to minimalnie. Możnaby otworzyć taki dział na próbę np. na miesiąc czy 2 tygodnie. Jeśli nadal będzie bezużyteczny, to zniknie z forum ostatecznie. szkoda ze wiekszość pomysłów na tym forum nie wypala... Tutejsza administracja stara się dopuszczać do uzytku tylko te pomysły, które mogą zainteresować większą część userów, a nie 5 osób. Dochodzą do tego też pomysły innowacyjne, ciekawe, nie ściągane z innych for. Jeśli jakieś pomysły tu nie wypalają, widocznie, nawet po zatwierdzeniu, nie przyjęłyby się. Jak się mylę, to niech któryś wyzszy rangą mnie poprawi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #23 : 19.06.2007, 18:12:52 » |
|
szkoda ze wiekszość pomysłów na tym forum nie wypala Powiedziałbym, że to raczej źle świadczy o tych pomysłach. Cakper już się w tym wątku wypowiedział, 13 na 24 osoby stwierdziły, że dział jest nie potrzebny, bo i czemu miałby służyć? Dziś przecież w galeriach niektórzy dedykują innym prace.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sheep
Użytkownik
Reputacja: 1
.
|
 |
« Odpowiedz #24 : 19.06.2007, 19:30:33 » |
|
@up 14 osób na tak 13 na nie, przegłosowane  Poza tym zawsze można zrobić na okres próbny, prawda ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Calii
√ ι ק
Reputacja: 21
GIMP: 2.10 + GAP
|
 |
« Odpowiedz #25 : 19.06.2007, 19:57:15 » |
|
Nie tylko PW moze sluzyc do dawania prezentow, ale zwyczajnie umieszcze nie swojej pracy-prezentu w galerii innej osoby i napisanie ew. z jakiego powodu taki prezent dostaje, tam tez moze sie odbyc podziekowanie. Pomysl prezentow nie jest zly, pytanie tylko po co zajmowac jakiekolwiek miejsce na serwerze osobne? Aby potem porownywac w jednym temacie/podforum tko jaki prezent zrobil i czyj byl ladniejszy? Przeciez nie taka jest idea prezentow. Juz widzialam prezenty na tym forum i sadze ze wpisy w galeriach sa lepsze niz osoby dzial, ale przetestowac mozna jesli bedzie duza ilosc chetnych osob
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #26 : 19.06.2007, 22:16:59 » |
|
wdize ze daliscie przykłąd matiusmma  on dał gifta dla xtomaya ado swojej gai ale tylko do oceny bo dał go juz na innym forum  no dobra to czemu rangi nie przechodza przez selekcje pmysłow ?? mzona wymyslec nowe rangi i to bedzie innowacyjne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Calii
√ ι ק
Reputacja: 21
GIMP: 2.10 + GAP
|
 |
« Odpowiedz #27 : 20.06.2007, 09:46:58 » |
|
Ja myslalam o przykladzie gdy Laserdance i matiusmm dali sobie nawzajem jakies pracki. Wydaje mi sie, ze taki sposob nie jest zly. Tak czy siak duzo osob odwiedza czyjes galerie i ocenia prace innych wiec te prezenty zostana dostrzeżone.
Rangi chyba zostaly zaakceptowane te jednotygodiowki dla laureatow konkursow. Tak czy siak nadal nie ma Cakpera wiec decyzji nie bedzie ostatecznej. Mozna za to doszlifowac temat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #28 : 20.06.2007, 15:27:12 » |
|
łoo przeszły dwie rangi z 10  zal... a i laser dał matiusmmowi gifta na ubp 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #29 : 20.06.2007, 21:27:22 » |
|
Zmiana rangi to jednak trochę roboty. Już i tak jest jej nieco kiedy kiedy zamykane są konkursy. No i zmiana wymaga pewnych uprawnień. Admini, moderatorzy mają też swoje życie, okresy, kiedy na nic nie mają czasu (to na wypadek, jakby ktoś wypalił, że to tylko 4 kliknięcia). Nie mniej jednak, pomysł rangami może przejść. Ma szanse przynajmniej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
noss
Użytkownik
Reputacja: 41
|
 |
« Odpowiedz #30 : 20.06.2007, 21:54:17 » |
|
łoo przeszły dwie rangi z 10  zal... a i laser dał matiusmmowi gifta na ubp  ? Mogło przejść 0 z 10, to byłby żal, nie narzekaj że nie przeszły śmieci. Te dwie są fajne i będą dawały sporo radochy dla zwyciężców, tym bardziej że będą się wybijały z przeciętności zwykłych użytkowników.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #31 : 20.06.2007, 22:47:38 » |
|
ale jak bys mial graphic mastera to tez by sie kolo cieszył ze ma range bo robi dobre tagi/sygi ;  tak samo ubm  czy moze ranga weteran by wyróżniała kogoś kto jest długo na forum /;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ƥevel
√ ι ק
Reputacja: 20
JID: Pevel@jabber.org
Filozof śniadaniowy
|
 |
« Odpowiedz #32 : 21.06.2007, 12:34:03 » |
|
Nie przesadzajmy. Rangi typu master of master of master mogą być źródłem konfliktów i niepotrzebnej konkurencji na tle trzaskania tagów/sygnatur. Poza tym o gustach się nie dyskutuje. Pamiętajmy, że to jest forum o GIMPie i jego ogromnych możliwościach, a dział avatary/sygnatury - tylko częścią forum. Weteran? Przy takiej randze mogą się pojawiać pytania 'dlaczego nie ja?'. Też raczej odpada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daffy
√ ι ק
Nie noszę skarpetek.
|
 |
« Odpowiedz #33 : 21.06.2007, 16:29:35 » |
|
3 sprawy: "spokój" pisze się przez "ó" "w końcu" pisze się oddzielnie Sądzę, że to podforum nie ma sensu i nie warto uginać się dla jakiś śmieciu, bo parę osób nie da nam spokoju.
Edit: Powyższa treść odwołuje się do posta Eso. Który usuną swojego posta zaraz po tym jak napisałem o jego błędach. Gdy ktoś chciał zobaczyć jego posta:  Zachowałeś się chamsko Eso! 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 21.06.2007, 19:46:37 wysłane przez DaFFy »
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #34 : 22.06.2007, 12:28:58 » |
|
daffy ale z ciebie koles: po pierwsze nie ja usunołem posta  po drugie zrobił to jeden z modów po trzecie nie wiem czemu  po czwarte to nie jest forum ortograficzne jak chcesz se poprawiać ludzi to se mozesz matke popoprawiać ! i ostatnie pytanie powstanieten dzial czy nie ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mykusz
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #35 : 22.06.2007, 12:59:25 » |
|
eso.. uspokój się  jak będziesz sie tak "rzucał" i pisał jak zaprzeproszeniem abderyta to zapewne ten dział nie powstanie :p Czy ty tak się do matki odzywasz, jak do ludzi na forum?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daffy
√ ι ק
Nie noszę skarpetek.
|
 |
« Odpowiedz #36 : 22.06.2007, 13:09:17 » |
|
Cała nazwa brzmi Polskie Forum Użytkowników Gimpa. Jak "Polskie" to piszemy poprawną polszczyzną. Oczywiście czytałeś regulamin: " 12. Na forum posługujemy się językiem polskim i zasadami poprawnej pisowni. W miarę możliwości piszemy z polskimi ogonkami, choć nie jest to wymagane." Jak to nie ty usunąłeś tego posta to zwracam do połowy honor. Odwal się od mojej Matki!  i naucz się pisać po polsku (nie "usunołem" tylko "usunąłem").
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 22.06.2007, 13:45:50 wysłane przez DaFFy »
|
|
|
|
|
eso
Użytkownik
On Ma Cuksy ^^
|
 |
« Odpowiedz #37 : 22.06.2007, 14:29:35 » |
|
wiekszosc internałtów nie pisze ogonków czy tam kresek jak mi sie chce to robie  nie przyczepiam sie do twojej matki tylko do ciebie zebys se ja poprawiał nie mnie  ! "Nie jest to wymagane" Więc nie musze ! xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daffy
√ ι ק
Nie noszę skarpetek.
|
 |
« Odpowiedz #38 : 22.06.2007, 14:39:50 » |
|
Nie chodziło mi o ogonki. Napisałeś że to nie jest forum ortograficzne, a ja zacytowałem regulamin, że mimo iż to nie jest takie forum to i tak trzeba pisać z zasadami poprawnej pisowni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mykusz
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #39 : 22.06.2007, 14:49:06 » |
|
wiekszosc internałtów nie pisze ogonków czy tam kresek jak mi sie chce to robie taa tylko panie  eso  to się tyczy tych co nie mogą, a nie tych co są leniami:P Proponuję zainstalować Firefox'a z słownikiem sprawdzającym pisowanie ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #40 : 22.06.2007, 15:42:47 » |
|
Eso, pisząc nie ortograficznie sugerujesz w ten sposób, że masz z czymś problemy... z panią od polskiego, zaglądaniem do słownika, pisaniem po klawiaturze itp, albo ze sobą - i tak Cię ludzie potem odbierają. Nie wspominając już o tym, że czasem ciężko niektórych jest zrozumieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phoenix
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #41 : 23.06.2007, 16:09:36 » |
|
eso ja się nie dziwie że ty masz reputacje -4PS: Firefox podkreśla błędy... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|