Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: Mój LAY (dawna parca)
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Mój LAY (dawna parca)  (Przeczytany 1659 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Trey
Gość
« : 30.03.2009, 12:25:23 »

Siema Mrugnięcie.
Dawno nie bawiłem się LAYami ale to moja praca sprzed 2-3 miesięcy Uśmiech 2:
http://s5.tinypic.com/2bw21h.jpg
Nie jest ona bardzo ciekawa ale o komentarze prosiłbym Uśmiech 2.
PS.Czcionka wiem że za duża Uśmiech
Syriusz
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Nie jestem grafikiem więc troche wyrozumiałości

« Odpowiedz #1 : 13.04.2009, 17:14:35 »

Strona wykonana dość staranie ale trochę jak dla mnie się zlewa przez ujednolicony kolor. Stronkę jak bym miał ocenić to dał bym  4+/5 (+ za baner) 

Gutez
Użytkownik

Reputacja: -2 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

A noob you are

« Odpowiedz #2 : 13.04.2009, 17:17:29 »

Mało własnego wkładu, większość to pędzle, ale umiejętne ich wykorzystanie to też dobry znak, nie wiem po co w tle jest księżyc... Język 3.5/5
swistaku
Gość
« Odpowiedz #3 : 13.04.2009, 21:00:58 »

Czcionka - jak sam zauważyłeś za duża, to jedno, ponadto nie pasuje do tematu strony. Nie wygładza się też czcionek w newsach itp, gdyż tam nigdy nie będzie wygładzona. Najlepszy rozmiar czcionki do newsów to 11px, mniejsza 10px nadaje sie do stopki itp.

Buttony - czcionka w nich za duża, efekty marne, same buttony również zbyt duże. Rób buttony mniejsze, czcionka wystarczy nawet 12px, efektów czcionki specjalnych nie trzeba, zaś sam button najlepiej czysty, bez tony brushów, patterny dozwolone jak najbardziej. Najlepiej rób każdy button z osobna (kwadrat, efekty itd), tasiemce nie są zbyt piękne, raczej, że sie umie je dobrze dopracować Mrugnięcie

Tekst - używaj lorem ipsum, lepsze niż "bla bla bla bla". Tekst zwykł rozpraszać przy oglądaniu layoutów, lepszy jest ww. lorem ipsum - lipsum.com

Top - pare brushy na krzyż i wszystko za wielkie. Top jest pierwszą rzeczą na którą zwraca użytkownik swój wzrok, jak jest do bani, to pozostała treść ma małe szanse go przyciągnąć.

Newsy - gradienty do wyrąbania, bo przy zmiennej wielkości będzie sie rozjeżdżać.

Menu - efekt czcionki odpada, czcionka jest zbyt trudna do odczytania, poza tym za duze xD

Tło - staraj się robić jednolite, może być drobny gradient, o ile nie chcesz wkurzyć kodera Język

Ogólnie wszystko za duże. Bez ocenki, poczytaj tutki, ew. jak coś to pisz Uśmiech Wiele tutków do photoshopa również daje dobre rady nawet jak pracujesz w gimpie Mrugnięcie
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: Mój LAY (dawna parca)
Skocz do: