Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Programowanie-python  (Przeczytany 1237 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: moses@jabster.pl
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« : 26.02.2009, 00:54:39 »

no właśnie chciałbym się nauczyć programować w tym języku<html już znam więc czas na coś trudniejszego>,zna ktoś jakąś dobro stronę na której programowanie w tym jeżyku jest dobrze opisane? albo jakieś dobre ebook'i ewentualnie dobre książki które można dostać w biblioterce...

PS. python to dobry język na początek, słyszałem że tak, ale kto wie czy nie rzucam się na głęboką wodę...

Wolfram
Użytkownik

Reputacja: -1 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Power of Folk

« Odpowiedz #1 : 26.02.2009, 11:20:13 »

Linki:

Książki:

• "Programowanie: Python" David M. Beazley - dobre i przystępne wprowadzenie dla początkujących
  • "Python. Wprowadzenie" Mark Lutz, David Ascher - podst. podręcznik dla programisty, opisane są tu funkcje standardowej biblioteki Pythona
  • "Po prostu Python" - w sumie ta książka nic nowego nie wnosi do tych dwóch wyżej. Mnie nie podoba się układ i sposób prezentacji materiału, ale ma też swoich zwolenników.

To wszystko co znalazłem po chwili googlowania. Linków i książek nie testowałem, więc gdyby coś nie tak było z nimi proszę nie mieć do mnie pretensji.
Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #2 : 26.02.2009, 21:24:48 »

Python jest o tyle ciekawym językiem, że jego się w sumie nie uczy, w nim się pisze - w skrócie: trzeba od razu sobie coś w nim pisać i szukać informacji na temat konstrukcji aktualnie potrzebnych. Zwłaszcza, jak zna się jakiś inny język programowania (u Ciebie z tym będzie gorzej, ale nie przejmuj się).

Używaj przecinków, zaczynaj zdanie z dużej litery, a Python to nazwa własna. W samych skryptach rób wcięcia.

I jeszcze jedno: HTML nie jest językiem programowania!
Nose4s
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
JID: moses@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Troll magister dyplomowany ;)

« Odpowiedz #3 : 26.02.2009, 21:59:39 »

I jeszcze jedno: HTML nie jest językiem programowania!

no tyle to ja wiem <ninja> to co napisałem, to miałem namyśli że czas przerzucić się na coś trudniejszego Język

prawie nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś Ziomioslaw'ie...niestety, jednak szukam jakiś konkretów...

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Programowanie-python
Skocz do: