Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Mała galeryjka Calli~  (Przeczytany 14694 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Calli~
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #28 : 24.02.2009, 14:21:14 »

Ech, trudno   Płacz
A możecie mi tak bardziej powiedzieć 'co źle i jak to poprawić' ? I moglibyście też dobre cechy dostrzec, ale już trudno
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #29 : 24.02.2009, 15:21:51 »

Kazdy nowicjusz chce uslyszec ze cos dobrze zrobil tylko ze wtedy sie rozleniwia i na dodatek nawet jak cos zrobil w miare to nadal za malo.
I prosze bez zbednego bezsensownego spamu - ot chociazby o chmurce

Dorwać mnie można na:
Calli~
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #30 : 24.02.2009, 16:02:21 »

E, pół tematu zaspamowane gadką o Tamagotchi a ty się chmurki czepiasz XD Chciałabym usłyszeć coś dobrego, żeby nie poczuć się beznadziejna. Ale wiem że i tak beznadziejna jestem xd Oto cuś dla koleżanki robione:

Możecie teraz powiedzieć że mam to wywalić do kosza  Wilber
Dejly
Nowicjusz

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #31 : 24.02.2009, 16:11:49 »

Kurczę, mówiłam Ci już o tym wokół włosów, ale dobra xd

No więc tak. To z tymi włosami wiesz, no i napis nie taki.
Napis jakoś tak... no dziwnie nie pasuje, trudno mi określić dlaczego.

A teraz coś, co tygryski lubią najbardziej, czyli oranżada helena... nie, nie to!
Znaczy się, widzę kilka dobrych cech tej sygnatury.
Bardzo podoba mi się jej tło, jest takie spokojne, jednocześnie coś tam jakieś wzorki są, mroczny klimat... meow, bardzo fajne.
Semrech
Użytkownik

Reputacja: -2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #32 : 24.02.2009, 16:15:03 »

Jak na początek nie jest źle Język, choć wciąż jest trochę za słabo. Render coś mi nie pasuje na te tło. Nie jest w ogóle wtopiony. Napis taki sobie.
Na przyszłość:
Nie rób rozmytych ramek. Najlepsza jest filmowa (około 4 pixele z góry i dołu wystarczą)
Czytaj tutki.

Calli~
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #33 : 24.02.2009, 16:37:15 »

A co robie przez cały dzień xD?
Dzięki, dobrze, że chociaż (/EN: naucz sie korzystac ze slownika) ''to coś'' jest dobrego Uśmiech 2
A co do tej filmowej, to spróbuje, jak mi powiecie jak xD
Właśnie przerabiam fajnego tutka Uśmiech 2
Jeśli macie jakiegoś rezendera dobrego do moich prac to możecie go tu wstawić to z nim zrobie, bo nie mam weny z czym sygny zrobić  xd
« Ostatnia zmiana: 24.02.2009, 16:53:41 wysłane przez EN » Zapisane
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #34 : 24.02.2009, 16:40:56 »

Znaczy się, widzę kilka dobrych cech tej sygnatury.
Bardzo podoba mi się jej tło, jest takie spokojne, jednocześnie coś tam jakieś wzorki są, mroczny klimat... meow, bardzo fajne.
to teraz sie zastanow jak dynamika rendera (ot chociazby rozwiane wlosy) ma sie do takiego spokojnego tla? - nijak sie ma.
wy tu sie zaraz pokemonem zaczniecie przerzucac ze to jest kiał a to jest koks no ludzie! Ja tu nie pozwole zrobić kacika wzajemnej adoracji. Wytykanie paluchami wad przede wszystkim.

co do sigi jeszcze: render kolorowy tlo bw - bez sensu. Brak wtopienia, tlo plaskie jak deska. O napisach i takich rankach juz pisalem ale widac rady masz w nosie. A ja sie juz wiecej powtarzac nie bede.

Rób co chcesz i zbieraj baty. A jak znajdzie sie kólko wzajemnej adoracji wśród poczatkujacych to bede tepil ile wlezie - bo nie chce zeby tu poziom spadl tylko zeby rosl.

Tyle mojego.

Jeśli macie jakiegoś rezendera dobrego do moich prac to możecie go tu wstawić to z nim zrobie, bo nie mam weny z czym sygny zrobić  xd

Czy Tobie chodzi o render? Bo jesli o takie cos jak postac na sygnie bez tla to sie wlasnie render a nie jakis rezender nazywa Skwaszony

Dorwać mnie można na:
K-ja
Gość
« Odpowiedz #35 : 24.02.2009, 16:46:12 »

chodziasz

Gdzie chodziaże? Kocham chodziaży! xD
Ucz się dziecko ucz to wyrośniesz na mastę takiego jak ja xD (skromniutko xD). EN, prawda żem masta? Język

/EN: Nie cwaniakuj bo nie mam humoru. Jeszcze przed kazdym masa pracy a o byciu pr0 mozna gadac jak sie robi naprawde na poziomie i sie jednoczesnie jeszcze na tym jeszcze zarabia (bo wtedy od razu wiadomo no wiadomo co nie chce mi sie tlumaczyc Język)
« Ostatnia zmiana: 24.02.2009, 16:57:54 wysłane przez EN » Zapisane
Calli~
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #36 : 24.02.2009, 16:52:34 »

Przez to co mi EN napisał, to mam ochote usunąć Gimpa, brushe, czcionki i pójść się zamknąć w pokoju poryczeć.
Myślisz, że się nie staram?
Próbuje wam dorównać, ale mi nie wychodzi, i najprawdopodobniej nigdy nie wyjdzie.
A my z Dyly jesteśmy pokemony, chodzimy codziennie na plotki z Pikachu, a po południu bawimy się Pockebollami.
K-ja
Gość
« Odpowiedz #37 : 24.02.2009, 16:56:23 »

Pockebollami.

Pokeballami.

Przez to co mi EN napisał, to mam ochote usunąć Gimpa

Chodzi o to że mimo naszych rad WCIĄŻ robisz napisy, WCIĄŻ rozmywasz ramki i ogólnie nie słuchasz Język.
EN
√ ι ק

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #38 : 24.02.2009, 17:06:56 »

Przez to co mi EN napisał, to mam ochote usunąć Gimpa, brushe, czcionki i pójść się zamknąć w pokoju poryczeć.
I co to zmieni? trzeba pracowac ciezko aby osiagac skutki.
Ryczec nie masz powodu.
Myślisz, że się nie staram?
Próbuje wam dorównać, ale mi nie wychodzi, i najprawdopodobniej nigdy nie wyjdzie.
Mysle ze sie starasz, ale bez rad nie majac jeszcze obycia ze sztuka (takze ta uzytkowa) nie zajdziesz daleko bo brak Ci doswiadczenia i poczucia estetyki.
Dorownac nam teraz nagle nie dorownasz - my sie tego uczylismy miesiacami ciezko pracujac. Ale mozesz posluchac rad i wtedy szybciej dojdziesz do naszego poziomu. Kto wie czy kiedys ktos Cie nie pociagnie na ASP jak bedziesz sie rozwijac z naszymi skromnymi radami?
Zakladanie ze nigdy nie wyjdzie przerabialem nie raz i to na wlasnym przykladzie. I lepszy ode mnie grafik mnie jechal ale pilnowal zebym pracowal i po dlugim czasie zrobilem rzeczy ktore dorownywaly jego pracom z czasow kiedy zaczynalem. Poddajesz sie -przegrywasz z soba, porzucasz marzenia. My tu nie jestesmy od wyzywania sie ale od ciagniecia was nieraz sila wyzej.
A my z Dyly jesteśmy pokemony, chodzimy codziennie na plotki z Pikachu, a po południu bawimy się Pockebollami.
Takie teksty mozesz sobie odpuscic naprawde.

Dorwać mnie można na:
Dejly
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #39 : 24.02.2009, 17:43:40 »

Matko kochana, nie rób mi tu wiochy Dx

No, Kalej, nie poddawaj się. Takim cudem, to by nic na świecie nie było, jakby każdy tak myślał. Po mnie też ostro jechali na wielu forach, też nie umiem dorównać nikomu stąd, ale co z tego? Jeżeli chcemy im dorównać, to właśnie o to chodzi - znosić tą krytykę, słuchać rad i próbować, próbować, próbować. Mimo wielu porażek.

I ofc, dużo tutków czytać.
Calli~
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #40 : 24.02.2009, 18:13:42 »

Matko kochana, nie rób mi tu wiochy Dx

No, Kalej, nie poddawaj się. Takim cudem, to by nic na świecie nie było, jakby każdy tak myślał. Po mnie też ostro jechali na wielu forach, też nie umiem dorównać nikomu stąd, ale co z tego? Jeżeli chcemy im dorównać, to właśnie o to chodzi - znosić tą krytykę, słuchać rad i próbować, próbować, próbować. Mimo wielu porażek.

I ofc, dużo tutków czytać.

Przepraszam  Smutny nie będe juz wiochy robić xd będe siedzieć w tutach dopoki nie zrobie czegoś porządnego
 Płacz

EDIT@

chciałam zrobić coś ładnego, a wyszło jak zwykle =( NIE ZROBIŁAM NAPISU ANI RAMKI ŻEBY NIE BYŁO !
« Ostatnia zmiana: 24.02.2009, 18:53:55 wysłane przez Calli~ » Zapisane
Pilej
√ ι ק

Reputacja: 7 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #41 : 24.02.2009, 22:02:35 »

Nie przejmuj się, że nie robisz nic ładnego, każdy tak zaczynał. Trzeba odrobinę wytrwałości, aby przebrnąć przez ten trudny moment, a potem już będzie z górki. Chociaż grafika to jest nieustanny proces, w którym dąży się ciągle do doskonałości, ale nigdy się jej nie osiąga, to jest proces ciągłej nauki i doskonalenia swoich umiejętności Mrugnięcie To jest cytat(troszkę przeze mnie przekręcony) z jakiejś książki fotoreporteskiej.

Strony: 1 2 [3] 4 5
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnaturyWątek: Mała galeryjka Calli~
Skocz do: