Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Gimp 2.2.17 + GAP - problem z plikiem LIBGIMP-2.0-0.DLL
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Gimp 2.2.17 + GAP - problem z plikiem LIBGIMP-2.0-0.DLL  (Przeczytany 1932 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
noeemi83
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

~~<;

« : 19.02.2009, 13:58:01 »

Zakładam nowy temat, bo nie mogę znaleźć rozwiązania mojego problemu ani tutaj, ani w google. Sprawa wygląda tak: chciałam zainstalować sobie GAP, więc zainstalowałam. Jednak przy uruchamianiu Gimpa wyskakują mi takie oto interesujące okienka:

i takie:

i jeszcze takie:

Generalnie przy uruchamianiu wyskakuje około dziesięciu takich okienek, tylko z różnymi nazwami plików .exe. Sam program działa, jest tam zakładka "Video", ale praktycznie nic w niej nie ma. Czy ktoś może mi wyjaśnić gdzie tkwi problem? Plik LIBGIMP-2.0-0.DLL jest na miejscu, sprawdzałam, nawet ściągnęłam nowy i "uaktualniłam". No więc co to ma być?

Mam Gimpa 2.2.17 i GAP-a ściąganego z gimpuj.info.

Jeszcze jedna sprawa - czy to prawda, że GAP działa od Win2000 wzwyż? Bo skoro ja mam Windowsa 98 to oznacza to, że o GAP-ie mogę zapomnieć?

Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 24.02.2009, 14:59:44 wysłane przez noeemi83 » Zapisane
Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

JID: grolak@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #1 : 19.02.2009, 14:04:48 »

No wiesz, ja tam radziłbym zainstalować najnowszy GIMP 2.6. Może instalujesz złego GAP-a? Tak więc 2.6 jest w naszym downloadzie. Może to trochę oklepane, ale jakbyś zainstalowała Linuksa nie było by takich błędów Język Pomijając to że Linux IMO jest lepszy od wszystkich Win, to od 98 raczej na pewno. No chyba że jednak nie chcesz tego robić, to tak jak radziłem zainstaluj sobie 2.6 lub chociaż 2.4.

afk
noeemi83
Użytkownik

Galeria Użytkownika

~~<;

« Odpowiedz #2 : 19.02.2009, 15:55:29 »

Niestety nic z tego nie wyszło Skwaszony Instalowałam 2.4.6 i w dół, na 2.4.0 dałam sobie spokój, bo cały czas wyskakuje mi

Nie muszę chyba mówić, że tym bardziej będzie to przy 2.6. Mam środowisko GTK+-2.6.10. To, które znajduje się na gimpuj.info (2.10) nie jest na mój system niestety; nie wiem jak jest z 2.8.4, którego i tak nie wiem skąd ściągnąć Skwaszony

No i dalej jestem w kropce. Chyba daruję sobie tego GAP-a Skwaszony
Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

JID: grolak@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #3 : 19.02.2009, 16:00:59 »

Tak, to chyba najlepszy pomysł, bo szczerze mówiąc GIMP nie jest programem do animacji. A taką maleńką można bez GAP-a zrobić.

afk
noeemi83
Użytkownik

Galeria Użytkownika

~~<;

« Odpowiedz #4 : 19.02.2009, 16:06:12 »

No cóż, szkoda... Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie tematem.
Pozdrawiam.

Edit:
Nie dałam za wygraną i udało się! xD Potrzebowałam jednak starszej wersji GAP-a :P Już mi wszystko działa.
« Ostatnia zmiana: 20.02.2009, 14:28:07 wysłane przez noeemi83 » Zapisane
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Gimp 2.2.17 + GAP - problem z plikiem LIBGIMP-2.0-0.DLL
Skocz do: