Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Kolorowy Dym  (Przeczytany 3104 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Vinz
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Vinz

« : 10.02.2009, 22:47:20 »

Witam, nie wiem czy już taki temat był, i szczerze nie przejmuje się tym za bardzo, tak tak wiem.. zaraz nazwiecie mnie trollem, albo dzieckiem neostrady, bo poziom polskich internautów za wysoki nie jest.

Więc, jak sama nazwa tematu mówi, potrzebował bym krótki, zwięzły i dużo mówiący tutorial, na temat robienia kolorowego dymu na zdjęciach, czyli, mamy zwykłe proste zdjęcie zrobione jakimś tam aparatem, i chciałbym dodać na nie, dym, w różnych kolorach np, zielony-żółty-czerwony.

Jeżeli znajdzie się doświadczona osoba, która mi pomoże. Niech Bóg tej osobie w dzieciach wynagrodzi. Pozdrawiam
Senril
Gość
« Odpowiedz #1 : 10.02.2009, 22:53:35 »

Kali nie rozumieć. Chodzi ci o to żeby zdjęcie było w trzech różnych kolorach przechodzących w siebie? Jeśli nie to wytłumacz co rozumiesz przez dym.
Vinz
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Vinz

« Odpowiedz #2 : 10.02.2009, 22:56:39 »

Dokładnie tak, jak efekt czerni i bieli, tylko żeby to było coś w stylu dymu i w wybranych kolorach
Senril
Gość
« Odpowiedz #3 : 10.02.2009, 23:14:10 »

No to bierzesz wybrane kolory  robisz odwzorowanie gradientu na nowej warstwie. Tryb krycia na kolor i się bawisz suwaczkiem krycia. Ale co do większej liczby kolory to nie mam pojęcia jak (masz może jakiś obrazek na którym jest ten efekt to pomyślę).
Vinz
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Vinz

« Odpowiedz #4 : 10.02.2009, 23:30:34 »

Jednak nic nie poradzilismy z senrilem. Wie ktoś inny może? :/
Senril
Gość
« Odpowiedz #5 : 10.02.2009, 23:49:03 »

Dobra poradziliśmy sobie na gg Chichot.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Kolorowy Dym
Skocz do: