Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Przesuwanie jednocześnie jednego obiektu położonego na kilku warstwach
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Przesuwanie jednocześnie jednego obiektu położonego na kilku warstwach  (Przeczytany 5413 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Spectre
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Spectre

« : 01.01.2009, 18:50:43 »

Mam pytanie: czy jest możliwość przesuwania obiektu, który znajduje się jednocześnie na kilku warstwach (jeżeli tak, to jak to zrobić?)? Pytam, bo byłoby to mi przydatne podczas poprawiania błędów w animacjach.

Np.: mam 10 warstw. Na każdej z nich po środku jest napis. Chciałbym go przesunąć do prawego rogu. Niestety, na każdej warstwie muszę to robić osobno, więc żeby się nie męczyć, lepiej to zrobić jednocześnie. Tylko jak?

Szukałem w poradniku do Gimpa, tutaj na forum, w Google i nic, dlatego proszę o pomoc.
« Ostatnia zmiana: 01.01.2009, 19:42:28 wysłane przez Namae » Zapisane
bonio.
Użytkownik

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

To nie ja :)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 01.01.2009, 19:03:50 »

Na panelu z warstwami kliknij między oko (widoczność) a miniaturkę warstwy. Będzie taki łańcuszek (grupuje warstwy) zaznacz w ten sposób wszystkie i przesuwaj. Mrugnięcie

Spectre
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Spectre

« Odpowiedz #2 : 01.01.2009, 19:06:14 »

Dzięki, o to właśnie mi chodziło  Mrugnięcie
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneArchiwum[Archiwum] Pomocna dłoń - GIMPWątek: [ROZ] Przesuwanie jednocześnie jednego obiektu położonego na kilku warstwach
Skocz do: