Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturki By Ewe/Goggo
Strony: 1 2 3 [4]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnaturki By Ewe/Goggo  (Przeczytany 11932 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #42 : 20.04.2009, 21:14:31 »

no niestety musze przyznac racje ze syf.
cienko - wiecej do poprawy niz warto.

Dorwać mnie można na:
Ewe
Użytkownik

Reputacja: -5 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #43 : 22.04.2009, 16:28:47 »

Coś większego..

EN
√ ι ק

Reputacja: 4 Offline Offline

Galeria Użytkownika

800mm f/8 iso400 t125

« Odpowiedz #44 : 22.04.2009, 19:19:23 »

praca w miare ale ten napis obrzydliwy wprost

Dorwać mnie można na:
dexx.
Użytkownik

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #45 : 23.04.2009, 10:03:45 »

Ta twoja 1 sygna jest tak żałosna że moja 1 praca, ktora zrobilem byla lepsza.
Te ostatnie troche lepsze ale ta snow to namazanie pedzlem , a tak wogole to po co te pedzle.

A sygnaturek robic nie umiesz.

//EN: Drugie ostrzezenie - albo sie nauczysz pisac po ludzku albo twoje posty zaczna zwiedzac kosz. I Kolejna sprawa - albo zaczniesz konkretnie oceniac a nie ponizac ludzi (dla wlasnego dowartosciowania jak sadze) albo nastapi wspomniana w poprzednim zdaniu sytuacja.
« Ostatnia zmiana: 23.04.2009, 10:26:39 wysłane przez EN » Zapisane

K-ja
Gość
« Odpowiedz #46 : 23.04.2009, 10:10:00 »

dexx,co ty taki chłodny? Nikt na początku nie robił dzieł sztuki... A nawet Da Vinci w dzieciństwie łamał kredki Język.
Zdybek
Emeryt

Reputacja: 14 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #47 : 23.04.2009, 10:14:16 »

A synaturek robic nie umiesz.

Odezwał się ten co umie... I zmień przeglądarkę.

<+Bizzar> będę na v lansił laski
<+Bizzar> *eeej laska mam v na IRCu 8)*
dexx.
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #48 : 23.04.2009, 11:43:31 »

1.Nie próbuje się dowartościować.
2.Nie mówie że umiem robić sygnatury , ale jak ja nie umiem to każdy musi umieć?
3.Napisał że zajebiscie robi sygnatury , a te pierwsze są żałosne.

Co do ostatniej pracy , podoba mi się widze że robisz postępy kolory ładnie pasują.
Sorki , poniosło mnie troche .

Ewe
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #49 : 23.04.2009, 15:25:13 »

Wszystko już chyba wyjaśnił EN..
A przy okazji , może ktoś zacząć pisać co mu się tak naprawdę nie podoba? Wiecie , chcę się rozwijać , a informacja że napis nie pasuje właściwie nic mi nie daje.. Jakieś bardziej rozwinięte porady?Uśmiech 2........ robię sygnatury? Powiedz mi , gdzie to napisałem?

« Ostatnia zmiana: 24.04.2009, 00:02:20 wysłane przez Buryna » Zapisane

dexx.
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #50 : 23.04.2009, 16:38:23 »

No że z...... to nie napisałeś , ale napisałeś że umiesz. Tamtego postu nie bierz sobie do serca już pisałem że mnie poniosło tak jakby wyrzyłem się na komentarzu zły dzień mam.
« Ostatnia zmiana: 24.04.2009, 00:02:44 wysłane przez Buryna » Zapisane

ShadowMasti
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 1.*
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #51 : 23.04.2009, 17:27:37 »

Ewe - nie przejmuj się zbytnio pustymi komentarzami ( chodzi mi tu o te "nie potrafisz robić sigów, zostaw to", bez konkretnej pomocy, "przesłania" ) tylko ćwicz "dalej", czy to z tutami czy to bez nich xd Bo widać że nie stoisz w miejscu Uśmiech 2

Nad czym musisz jeszcze popracować to hm...

Napisiki - rzadko wychodzą na początku tak więc to raczej przyjdzie "z czasem", a nawet jeśli nie to o ile tylko napis będzie dość "mały" i jakiś nie przekombinowany, to też będzie tylko malusieńkim minusikiem pracy ( ofc. możesz tych napisów też nie dodawać bo brak napisu nie jest wcale czymś zuym xd ).

Budowa tła - o ile te dwie ostatnie pracy jakoś tak "ujdą" ( no a są raczej zrobione "na jedno kopyto") to przy tych wcześniejszych brak zabawy kontrastem albo ten kontrast jest po prostu za mocny.

Zabawa światłem/światłocieniem - widać że próbujesz to już powoli opanować, ale musisz pewne elementy jeszcze dopracować ( np. - nie powinno być światła na postaci jeśli nie ma gdzieś "początku"(no po prostu słownictwo mam za ubogie xD ) tego światła "w tle" tak jak to miało miejsce w sigu "dragon age" - po co takie "mocne" światło padające na kaptur ? ).

Wtopienie - Postacie w niektórych sigach za bardzo odstają ( a nie powinny xd ) więc pod szlifowałbym to zagadnienie. W sigu "blood day"  tego wtopienia praktycznie nie ma, a różnica kolorów i brak "zabawy" kontrastem spowodowały że jeszcze bardziej jest to widoczne, więc uważaj na to następnym razem xd

A tu taki mały offtop -
Do tych ludków pesymistów co to twierdzą że właściciel topicu nie powinien robić bądź nie potrafi robić sigów - to jest forum graficzne, tu powinniśmy pomóc nowym nie obeznanym opanować tą dziedzinę "sztuki" a nie od razu skazywać na straty...
Ofc. nie pochlebiam także przechwalania się co to miało miejsce na pierwszej stronie, ale to nie oznacza że można tak "atakować" nowego "grafika". I miał rację - umie robić sigi, tylko technika kuleje / kulała ( bowiem jest już lepiej ) i po prostu nie były to sigi "udane".

K-ja - nie byłbym pewny czy w czasach w jakich żył Da Vinci były kredki Uśmiech 2
« Ostatnia zmiana: 23.04.2009, 19:10:44 wysłane przez ShadowMasti » Zapisane

Buryna
√ ι ק

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #52 : 24.04.2009, 00:06:33 »

Co się nie podoba pytasz? hmm.. światłocienie i nie ma tego czegoś co przyciąga oczy to raz, a dwa to jest to, że nie obserwujesz innych.. wzoruj się na innych, a będą efekty. Uśmiech

PS. Co do sprawy z dexx. Jeszcze raz taka głupia wypowiedź, a będziesz pod nadzorem.. hasła typu "A sygnaturek robic nie umiesz." zostaw dla siebie, bo sam jak mniemam wyjadaczem nie jesteś.
Koniec tematu.

Ewe
Użytkownik

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #53 : 24.04.2009, 21:36:25 »

Strony: 1 2 3 [4]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Sygnaturki By Ewe/Goggo
Skocz do: