Ewe - nie przejmuj się zbytnio pustymi komentarzami ( chodzi mi tu o te "nie potrafisz robić sigów, zostaw to", bez konkretnej pomocy, "przesłania" ) tylko ćwicz "dalej", czy to z tutami czy to bez nich xd Bo widać że nie stoisz w miejscu
Nad czym musisz jeszcze popracować to hm...
Napisiki - rzadko wychodzą na początku tak więc to raczej przyjdzie "z czasem", a nawet jeśli nie to o ile tylko napis będzie dość "mały" i jakiś nie przekombinowany, to też będzie tylko malusieńkim minusikiem pracy ( ofc. możesz tych napisów też nie dodawać bo brak napisu nie jest wcale czymś zuym xd ).
Budowa tła - o ile te dwie ostatnie pracy jakoś tak "ujdą" ( no a są raczej zrobione "na jedno kopyto") to przy tych wcześniejszych brak zabawy kontrastem albo ten kontrast jest po prostu za mocny.
Zabawa światłem/światłocieniem - widać że próbujesz to już powoli opanować, ale musisz pewne elementy jeszcze dopracować ( np. - nie powinno być światła na postaci jeśli nie ma gdzieś "początku"(no po prostu słownictwo mam za ubogie xD ) tego światła "w tle" tak jak to miało miejsce w sigu "dragon age" - po co takie "mocne" światło padające na kaptur ? ).
Wtopienie - Postacie w niektórych sigach za bardzo odstają ( a nie powinny xd ) więc pod szlifowałbym to zagadnienie. W sigu "blood day" tego wtopienia praktycznie nie ma, a różnica kolorów i brak "zabawy" kontrastem spowodowały że jeszcze bardziej jest to widoczne, więc uważaj na to następnym razem xd
A tu taki mały offtop -
Do tych ludków pesymistów co to twierdzą że właściciel topicu nie powinien robić bądź nie potrafi robić sigów - to jest forum graficzne, tu powinniśmy pomóc nowym nie obeznanym opanować tą dziedzinę "sztuki" a nie od razu skazywać na straty...
Ofc. nie pochlebiam także przechwalania się co to miało miejsce na pierwszej stronie, ale to nie oznacza że można tak "atakować" nowego "grafika". I miał rację - umie robić sigi, tylko technika kuleje / kulała ( bowiem jest już lepiej ) i po prostu nie były to sigi "udane".
K-ja - nie byłbym pewny czy w czasach w jakich żył Da Vinci były kredki