Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Sygnaturka  (Przeczytany 1701 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
David3
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

David3

« : 11.11.2008, 23:41:31 »

proszę Was, zrobi ktoś tutorial na taką sygnaturkę ?  Mrugnięcie
Wulfgar
√ ι ק

Reputacja: 6 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Wulfgar

« Odpowiedz #1 : 12.11.2008, 14:58:14 »

Hmmm... A co w tej sygnaturce jest takiego, do czego potrzeba by tutoriala? Mrugnięcie

Pozatym wszystko co tu jest potrzebne jest w indeksie. Mrugnięcie Odbicia  efekt szkla. Mrugnięcie
Zdybek
Emeryt

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 12.11.2008, 15:56:36 »

To żadna filozofia. Tło to po prostu gradient. Na to deseń warning, (czy jakoś tak) oczywiście usunięte są żółte paski a czarne zmienione na białe i zmniejszone krycie, i może jeszcze tryb ustawiony na pokrywanie. Ten znaczek po lewej, to wyciąć albo zrobić sobie taki z zaznaczeń. Ten na środku to prostokąt z ramką i wypełniony jakimś tłem ze zmniejszonym kryciem. Napis jakąś tam czcionką z obramowaniem. A to po prawej stronie, to prostokąt wypełniony jakimś kolorem na to deseń, i napis czcionką visitor. Na koniec ten biały połysk to zaznaczenie prostokątne wypełnione kolorem białym i ze zmniejszonym kryciem. Na koniec to juz tylko ta błękitna ramka.

<+Bizzar> będę na v lansił laski
<+Bizzar> *eeej laska mam v na IRCu 8)*
David3
Użytkownik

Galeria Użytkownika

David3

« Odpowiedz #3 : 12.11.2008, 17:49:47 »

To żadna filozofia. Tło to po prostu gradient. Na to deseń warning, (czy jakoś tak) oczywiście usunięte są żółte paski a czarne zmienione na białe i zmniejszone krycie, i może jeszcze tryb ustawiony na pokrywanie. Ten znaczek po lewej, to wyciąć albo zrobić sobie taki z zaznaczeń. Ten na środku to prostokąt z ramką i wypełniony jakimś tłem ze zmniejszonym kryciem. Napis jakąś tam czcionką z obramowaniem. A to po prawej stronie, to prostokąt wypełniony jakimś kolorem na to deseń, i napis czcionką visitor. Na koniec ten biały połysk to zaznaczenie prostokątne wypełnione kolorem białym i ze zmniejszonym kryciem. Na koniec to juz tylko ta błękitna ramka.

Render orzełka i rangi mam.  Mrugnięcie A jak zrobić taki deseń?
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #4 : 12.11.2008, 17:55:49 »

Deseń jest w GIMPie odrazu. Warning się zwie. Potem wybierasz zaznaczenie wg. kolorów i klikasz na czarny, zmieniasz na interesujący cie kolor, tak samo z białym.
David3
Użytkownik

Galeria Użytkownika

David3

« Odpowiedz #5 : 12.11.2008, 18:27:21 »

Niezrozumiałem .   Język          Deseń mam, ale jeszcze raz niech ktoś napisze jak zrobić białe paski i ramkę na środku obrazka.
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #6 : 12.11.2008, 18:41:09 »

Wypełniasz warstwę tym deseniem.
Klikasz w narzędziówce na ZAZNACZENIE WEDŁUG KOLORU Zaznaczenie wg koloru.
Na warstwie z deseniem klikasz na żółte paski. Zrobiło Ci się na nich zaznaczenie.
Ustawiasz w narzędziówce kolor pierwszoplanowy na taki, jaki Cię interesuje. Na warstwie z deseniem (nadal mając zaznaczenie) Edycja -> Wypełnij kolorem pierwszoplanowym.
Teraz bawisz się w krycie i tryby warstw.
David3
Użytkownik

Galeria Użytkownika

David3

« Odpowiedz #7 : 12.11.2008, 19:02:25 »

Ostatnie pytanie: jak zrobić ramkę na środku obrazka?  Uśmiech
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #8 : 12.11.2008, 19:25:30 »

Zaznaczeniem prostokątnym. Zaznaczasz, wypełniasz białym kolorem. Krycie daj na 50%. Robisz nową warstwę (nie rezygnuj z zaznaczenia), edycja -> rysuj wzdłuż zaznaczenie ... 2px.
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aTutorialePropozycje i prośby o tutorialeProśby o tutoriale (Moderator: davlasq)Wątek: Sygnaturka
Skocz do: