GIMP 2.6 dostępny!!!

<< < (14/18) > >>

Usambar:
Mi, ze tak powiem ta wersja GIMP'a nie przypadła do gustu.

ikkiz:
niby dla czego ta wersja Ci nie odpowiada?
nie ma na razie jakichś rewolucyjnych zmian - tylko troche interfejs.
czy to ci właśnie przeszkadza?
Bo reszta to ficzery, których nie trzeba używać, więc nie wiem jak mogą komuś nie zawadzać.

Oscypek:
Cytat: mmiicc on 05.10.2008, 21:05:47

Dobra wiadomość dla użytkowników Windowsa. Prawdopodobnie już w GIMP-ie 2.6.1 okna narzędziówki, warstw itp. będzie można umieszczać ponad oknem obrazu. Nie będą się już chowały pod spodem. Stać się ma tak za sprawą nowej wersji biblioteki GTK. A wersja 2.6.1 ukaże się chyba jeszcze w tym miesiącu.

Dopiero wtedy przerzucę się na gimpa 2.6... na razie poza narzędziem tekstowym gimp 2.6 wyszedł tylko nieznacznie lepiej niż gimp 2.4. Więc na razie pozostanę przy tym, do czego się przyzwyczaiłem przez dłuższy czas :P.

ZETT93:
Cytat: Oscypek on 09.10.2008, 13:20:52

Cytat: mmiicc on 05.10.2008, 21:05:47

Dobra wiadomość dla użytkowników Windowsa. Prawdopodobnie już w GIMP-ie 2.6.1 okna narzędziówki, warstw itp. będzie można umieszczać ponad oknem obrazu. Nie będą się już chowały pod spodem. Stać się ma tak za sprawą nowej wersji biblioteki GTK. A wersja 2.6.1 ukaże się chyba jeszcze w tym miesiącu.

Dopiero wtedy przerzucę się na gimpa 2.6... na razie poza narzędziem tekstowym gimp 2.6 wyszedł tylko nieznacznie lepiej niż gimp 2.4. Więc na razie pozostanę przy tym, do czego się przyzwyczaiłem przez dłuższy czas :P.

Mi się podoba to, że Rozsmarowywanie można skalować :) I głównie dlatego się przesiadłem... A może ktoś dokładnie opisać w czym pomaga to okienko wokół textu? Mi się wydaje że jest zbędne.

Sebastian:
Jest już 2.6.1

http://www.gimp.org/

EDIT:
Niestety brak jak na razie jakichkolwiek instalatorów dla Windows czy choćby paczek .deb :/.
Jakby nie mogli przygotować tych paczek i instalatorów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona