GIMP 2.6 dostępny!!!

<< < (4/18) > >>

angeldesign:
Cytat: kodishu on 02.10.2008, 10:28:40

Cieszy to bardzo. Ciekaw jestem tylko czy dodano możliwość pisanie teksty po ścieżce.

W opcjach tekstu jest "tekst za ścieżką" ale nie działa tak jak tego oczekiwałem. Efekt końcowy jest średni.

Arek00:
czy ktoś może wie czy skrypt z gimpa 2.4.7 będzie działał pod 2.6? a jeśli nie to może znacie jakiś dobry opis jak go przerobić na wersję 2.6?

Sebko:

Przesiadz sie z Windowsa wiec... Nic nie stracisz, tylko zyskasz;-)
Ja "jakos" radze sobie od 10 lat. Cale firmy przestawiam na Linuksa, nikt nie zglasza reklamacji.

To zły argument. Szczególnie, że Ubuntu (podobnie jak inne dystrybucje) nie radzi sobie dobrze z moim laptopem. Zresztą uważam że zmiana systemu ze względu na jeden program to po prostu paranoja, tym bardziej, że nie ma odpowiedników programów, które są mi po prostu niezbędne. Jednak to nie dyskusja o OSach tylko o gimpie 2.6 i wieńcząc moje zdanie na ten temat dodam: Dobrze, że 2.6 jest, ale faktycznie niewiele w nim naprawdę potrzebnych zmian.

mauf:
Każdy sądzi według własnych potrzeb. I tak moim zdaniem wiele z wprowadzonych zmian było potrzebnych i od dawna przeze mnie oczekiwanych. Zabrakło jednak wielu innych, np. grupowania warstw.

Pierwsze moje wrażenie jest takie że wiele poprawiono ale zrobiono to trochę na wyrost. Nie do końca wszystko zostało zrobione np. wdrożenie gegl, namiastka zintegrowanego pojedynczego okna (na czym mi akurat nie zależy bo naprawdę cenię sobie obecny interfejs).
Zdaję sobie sprawę że wymaga to dużo pracy i stąd moim zdaniem to wydanie nie jest domknięte jak należy. Spodziewam się że naprawdę duże zmiany ujrzymy w wersji 3 gimpa.

mauf:
Cytat: kim42 on 02.10.2008, 16:29:39

Nie wiecie, kiedy będą RPM-y nowej wersji?

Paczki tworzą developerzy danej dystrybucji, to pytanie należy skierować do developerów dystrybucji której używasz. Ewentualnie zadać je na forum tej dystrybucji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona