Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Pokemonie, nie chcę Ciebie na forum!
Strony: 1 2 [3] 4  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Pokemonie, nie chcę Ciebie na forum!  (Przeczytany 14114 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Samuel
Gość
« Odpowiedz #28 : 07.08.2008, 22:03:19 »

PoKeMoNy  to przede wszystkim słodziaki, piszą w beznadziejnym stylu trawką, generalnie cofnięci w rozwoju, zachowują się jak pięciolatki i chciałem dodać że pokemonowa moda mija. Głupoty im w głowie tak samo jak na "Ere różu" to samo było prawie jak z pokemonami i Zmienianie orientacji z chłopczyków na dziewczynki Rzal, po prostu..
QQ
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

GIMP: 1.*
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #29 : 07.08.2008, 22:08:37 »

Wybaczcie, aczkolwiek lekko zaoftopuje Uśmiech
Do Kutsu: Czy wiedziałeś że twój nick oznacza po japońsku 'buty'? Uśmiech 2
Tak, mówię żebyś zdawał sobie sprawę. Buty to w sumie nic strasznego. Mój brat założył sobie konto e-mail przez które rejestrował się na studia. gdzieś tam znajdowało się słowo 'zulkarin' co z kolei (już nie w jap.) Oznacza zakrzywionego fallusa wielbłąda.  Uśmiech 2
Tak żeby było ciekawiej, mój nick: składający się z dwóch znaków: ku-ku(niestety, już ktoś taki na forum jest i wyszło QQ @@' [to pokemonizm...Jezu]) zapisywane jest znakami: < < w Twoim przypadku: < i znak 'tsu'. Uśmiech 2 Może powinnam zrobić z tego PW, ale...pomińmy Chichot
Stwierdzam iż w poprzednim poście nie wyczerpałam tematu.
Sama czasmi lubie się powygłupiać razem z kolegą i piszemy na gg pokemonkami. Nie moge tak za długo bo woda mi się z mózgu robi.
Blog 27...o Chryste...Tokio Hotel...zlitujcie się..Doda...bez komentarza.
Ale w tej sprawie popieram Grolaka. Moje zdanie że są okropni Chichot
Kwiestia gustu.
A co do 'komci' to leże i płaczę Chichot
''Skomciuj moje opowiadanie''
''u mnie nexti daj komcia!''
Załamać się można Mrugnięcie
Nicki...oj częste te ozdoby naokoło nazwy właściwej.
Koffane, Sweetaśne, Loff, Cjoot(z angielskiego:cute)...można wymieniać godzinami...
I jeszcze taka uwaga, co do błędu który popełniają nawet 'niespokemonizowani' ludzie. mówią: włanczać (och jak mnie to rani)
Poprawni Polacy włączają, wyłączają. Również często popełnianym błędem jest słowo boisko, zamieniane na bojsko. Przy złym akcencie z boiska robi się bojsko i już w sumie nie wiadomo gdzie idziemy pograć w piłkę nożną.
[czyżbym znów offtopowała...hmm myślę, że nieco rozszerzam wątek Mrugnięcie]
// co do 'Rzalu' Rzal.pl xDD podwójna masakra Uśmiech 2

rav: prawdziwi Polacy piszą och przez ch Język
« Ostatnia zmiana: 08.08.2008, 20:25:29 wysłane przez rav » Zapisane
Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: grolak@jabber.org
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #30 : 07.08.2008, 22:23:47 »

O tak, "włanczanie" mnie również irytuję. Jednak ten problem nie dotyczy tylko pokemonów. Wiele moich krewnych, przyjaciół i kolegów tak mówi. Czasami ich poprawiam, ale czasami to niegrzeczne. No ale cóż, język musi mieć jakieś wady Mrugnięcie

afk
BartisKing
Gość
« Odpowiedz #31 : 07.08.2008, 22:41:25 »

Wypowiem się.

1.Piszesz FaLkĄ.
Trzeba wziąć pod uwagę to, że również Dresiarze mają takie podpisy, mimo że to (jak sami przyznają) głupie, ale "ziomalskie". Jeśli ktoś używa tego pisma nie znaczy że jest pokemonem. Może to być inna subkultura, która przechodzi ewolucję, ale jeszcze nie zdążyła wymyślić swojego pisma, więc pożyczyła od pokemonów.

2.Używasz co drugi wyraz XD, lol, rotfl itp.itd.
Z tym się nie zgodzę, gdyż może ktoś pisze o swoich kompleksach, i żeby nie być "sztywniakiem" używa tych zwrotów, "lol" znaczy natomiast "gruby śmiech". To się nie zalicza do pokemonów, bo to skróty, równie dobrze możemy osądzisz o pokemoństwo osobę piszącą "IMHO"/"IMO" albo używające emotki "Uśmiech".

3.Używasz pisma pokemoniastego, które charakteryzuje się zamianą sz na sh, f - v, ku - q itp.
To prawda.

4.Twój nick został stworzony według szablonu: xxxxx(nick)xxxx
To też.

5.Posiadasz przynajmniej 2 konta na którymś z tyvh serwisów: Fotka.pl, nasza-klasa.pl, grono.pl, epuls.pl itp.
bez grona.pl.

6.Rozdajesz "komcie"
Prawda.

7.Wszystko jest według Ciebie koffane, sweetaśne itp.
też prawda.

8.Popełniasz dużo błenduf ortograwicznyh i gramatyki znasz nie zasad.
hmm... nie we wszystkich przypadkach.

9.Słuchasz Blogu27, Tokio Hotel, Dody itd.
Blog27 to emo, nie wiem co złego w słuchaniu tego, kwestia gustu.

0.Tracisz sens życia jeśli przynajmniej raz dziennie nie odwiedzisz któregoś z wymienionych w pkt. 5 serwisów.
bez grona.

Osobiście toleruje osoby niewychowane, aczkolwiek bez przesady.
Ziomioslaw ma rację, można się leczyć. Zastanawiałem się czy to powiedzieć, ale jak założyłem konto na forum byłem trollem, i to forum po prostu leczy, nauczyło mnie ortografii, oduczyło bycia pokemonem, i system kar jest dobry, za nieprzestrzeganie regulaminu błąd naprawiacie (zamykacie tamta, usuwanie podpis) a potem niech koleś robi co chce, chyba że znowu złamie regulamin, wtedy dalej usuwacie wątek i tak dalej, aż w końcu się znudzi.

Rozpisałem się trochę, ale w końcu skończyłem, i popieram "akcje" choć uważam, że nic nie da.

Ciekawy link, który Grolak wysłał na ircu: http://www.zanimnapiszesz.info/.
« Ostatnia zmiana: 08.08.2008, 08:02:29 wysłane przez B.K. » Zapisane
CorteZ
Użytkownik

Reputacja: 5 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #32 : 07.08.2008, 22:48:35 »

Na pohybel pokemonom!

ŻADNYCH POKEMONÓW NA FORUM!

Hmm.. radzę zacząć od siebie i zrobić coś z pisownią nicka Język

Kasage
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Galeria Użytkownika

I want your blood

« Odpowiedz #33 : 07.08.2008, 22:50:24 »

Przykro mi, że to powiem(BEZ URAZY DLA NIKOGO). Ale to forum jest "lekko" ograniczone i "zamknięte".
Przecież te wszelkie nowomowy i te jakim tam "pokemony" są ostatnio bardzo modne. Wiem, bo wszystkie moje koleżanki tak piszą wszędzie.
Wiem, że chcieli byście, aby forum było "poukładane" to trzeba się otwierać na nowe rzeczy.
Bo przecież jeżeli ktoś napisze, np. Qumple, zamiast kumple to nie trzeba go od razu na banicje skazywać (oczywiście teraz trochę wyolbrzymiłem).
Ale, np. w galerii ktoś w nazwie tematu napisał "wbijać". I pewna osoba napisała, że takie wyrazy nie są mile widziane na forum.
Wiem, że to jest forum o GIMP-ie, a nie jest to forum "Wyszalej się, pisz trawką". Ale trzeba się otwierać poznawać nowe subkultury. Na pewno większości z was się przydarzyło pisać TrAwKą lub wyrazów typu "Suońce".

Można by , np. dla wszystkich "niezaspokojonych" tzn. ludzi, którzy lubią nowomowy zrobić jakiś dział (o ile nie ma już takiego działu).

Mi tam osobiście "P0k3|\/|0nI" nie przeszkadzają.
« Ostatnia zmiana: 08.08.2008, 20:27:31 wysłane przez rav » Zapisane

Kutsu
Użytkownik

Reputacja: 12 Offline Offline

GIMP: 2.4
Galeria Użytkownika

907610717098

« Odpowiedz #34 : 07.08.2008, 23:20:13 »

Chichot

Tak, wiem. Pomijam wielce złożoną genezą mojego nicka, lecz pragnę  dodać iż w pełnej, to jest nieskróconej formie znaczy on nie mniej, nie więcej niż "skarpetka". Przyzwyczaiłem się Język Poza tym Tenshi, Tatsu i inne takie były zajęte i nie pasowały do mnie. Miło że ktoś zauważa Język

Przykro mi, że to powiem(BEZ URAZY DLA NIKOGO). Ale to forum jest "lekko" ograniczone i "zamknięte".

Będę widać nadal ograniczony i zamknięty. Jakoś nie przemawia do mnie takie maltretowanie naszego języka. Nie chodzi mi o jakieś historyczno-patriotyczne wywody o obronie wartości, przodkach i innych takich dobrach. Nasz język jest na tyle barwny i piękny, że nie potrzeba udziwnień aby pisać z sensem. Czy jeżeli zacząłbym pisać w Quenya, ze względu na to że polubiłem dane książki, to czy reszta społeczeństwa też ma zacząć tak pisać? Ech, ja po prostu gardzę subkulturami i modami. Taki wredny jestem Chichot

Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

JID: grolak@jabber.org
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #35 : 07.08.2008, 23:24:19 »

Można by , np. dla wszystkich "niezaspokojonych" tzn. ludzi, którzy lubią nowomowy zrobić jakiś dział (o ile nie ma już takiego działu).

Ale właśnie to forum ma być poukładane. Byłoby bez sensu, gdyby powstał dział "offtop". IMO to trzeba zwalczać, a nie rozwijać i tolerować. Jeśli ktoś chce się wyszaleć -> zapraszam do Notatnika.

Zastanawiałem się czy to powiedzieć, ale jak założyłem konto na forum byłem trollem... oduczyło bycia emo...

Byłeś trollem i emo? A ciąłeś się? :p

afk
RRH
Gość
« Odpowiedz #36 : 07.08.2008, 23:31:26 »

B.K tak pisał, jakby bronił się, że nie jest pokemonem, czy dzieckiem neo. Chichot A z tym gronem.pl, to było najlepsze. Chichot

Co do offtopów: sam zamykałem wiele takich tematów, szczególnie łańcuszki w Hyde Parku i jak dotąd takowe się nie pojawiają. Proszę też nie mylić nowomowy z najnormalniejszym zaśmiecaniem języka przez pokemony.
Osobiście to ja zawsze będę ich tępił. :>
BartisKing
Gość
« Odpowiedz #37 : 08.08.2008, 08:01:18 »

Ale, np. w galerii ktoś w nazwie tematu napisał "wbijać". I pewna osoba napisała, że takie wyrazy nie są mile widziane na forum.
Weź się puknij w głowę, chodziło mi o tytuł ">>>>MoJa MaŁŁa GaLeRiA<<<< Wbijać!!!".

Ale właśnie to forum ma być poukładane. Byłoby bez sensu, gdyby powstał dział "offtop". IMO to trzeba zwalczać, a nie rozwijać i tolerować. Jeśli ktoś chce się wyszaleć -> zapraszam do Notatnika.

Zastanawiałem się czy to powiedzieć, ale jak założyłem konto na forum byłem trollem... oduczyło bycia emo...

Byłeś trollem i emo? A ciąłeś się? :p
Ja pierd****e, źle napisałem Uśmiech 2.

B.K tak pisał, jakby bronił się, że nie jest pokemonem, czy dzieckiem neo. Chichot A z tym gronem.pl, to było najlepsze. Chichot
Nie mam konta na gronie, ale CrtZ i acer pisali że fajne. Po za tym sugerujesz, że jestem dzieckiem neo?
ignacy130
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Już znalazłem...

« Odpowiedz #38 : 08.08.2008, 10:21:28 »

Wypowiem się.

1.Piszesz FaLkĄ.
Trzeba wziąć pod uwagę to, że również Dresiarze mają takie podpisy, mimo że to (jak sami przyznają) głupie, ale "ziomalskie". Jeśli ktoś używa tego pisma nie znaczy że jest pokemonem. Może to być inna subkultura, która przechodzi ewolucję, ale jeszcze nie zdążyła wymyślić swojego pisma, więc pożyczyła od pokemonów.

2.Używasz co drugi wyraz XD, lol, rotfl itp.itd.
Z tym się nie zgodzę, gdyż może ktoś pisze o swoich kompleksach, i żeby nie być "sztywniakiem" używa tych zwrotów, "lol" znaczy natomiast "gruby śmiech". To się nie zalicza do pokemonów, bo to skróty, równie dobrze możemy osądzisz o pokemoństwo osobę piszącą "IMHO"/"IMO" albo używające emotki "Uśmiech".

5.Posiadasz przynajmniej 2 konta na którymś z tyvh serwisów: Fotka.pl, nasza-klasa.pl, grono.pl, epuls.pl itp.
bez grona.pl.

8.Popełniasz dużo błenduf ortograwicznyh i gramatyki znasz nie zasad.
hmm... nie we wszystkich przypadkach.

0.Tracisz sens życia jeśli przynajmniej raz dziennie nie odwiedzisz któregoś z wymienionych w pkt. 5 serwisów.
bez grona.

B.K., podsunąłeś mi pomysł na następny punkt do testu -
11.Nie czytają dokładnie postów innych użytkowników.

Napisałem, że przynajmniej 2 konta. Nie mam nic do ludzi, którzy mają konta na grono.pl (sam mam chociaż nie korzystam).

Nie będziemy się rozwodzić nad tym, która kultura jest która. Pokemony to dosyć ogólne i standardowe pojęcie obejmujące trolii, dzieci neo itp.

Napisałem, że używają emotikonów co 2 słowo, a nie że używają wog~óle.

Napiszę także jeszcze raz aby nie traktować tego testu poważnie.

weronika020830
Gość
« Odpowiedz #39 : 08.08.2008, 14:31:19 »

Chichot

Tak, wiem. Pomijam wielce złożoną genezą mojego nicka, lecz pragnę  dodać iż w pełnej, to jest nieskróconej formie znaczy on nie mniej, nie więcej niż "skarpetka". Przyzwyczaiłem się Język Poza tym Tenshi, Tatsu i inne takie były zajęte i nie pasowały do mnie. Miło że ktoś zauważa Język

Będę widać nadal ograniczony i zamknięty. Jakoś nie przemawia do mnie takie maltretowanie naszego języka. Nie chodzi mi o jakieś historyczno-patriotyczne wywody o obronie wartości, przodkach i innych takich dobrach. Nasz język jest na tyle barwny i piękny, że nie potrzeba udziwnień aby pisać z sensem. Czy jeżeli zacząłbym pisać w Quenya, ze względu na to że polubiłem dane książki, to czy reszta społeczeństwa też ma zacząć tak pisać? Ech, ja po prostu gardzę subkulturami i modami. Taki wredny jestem Chichot

W takim razie ja też jestem wredna. Bardzo nie lubię błędów ortograficznych (w zakładce mam nawet link do słownika ortograficznego), zawsze miałam na tym punkcie świra  Język mam konto na nk, korzystam z niego, i dzięki tej stronce złapałam ponowny kontakt z moją rodziną i znajomymi, którzy wyjechali  Uśmiech uważam, że w takim stopniu korzystanie z nk jest dobre. Co do używania "pokemonowych" zwrotów to sama kiedyś je stosowałam (nie często, ale się zdarzało), "wyrosłam" z tego dawno, bo jak się ma ponad 20-cia lat to nie wypada pisać "koffana", "kaffka" czy "piffko"  Uśmiech
temat nic nie da, ale uważam, że warto rozmawiać na każdy temat
Ravicious
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Yep, that's right

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #40 : 08.08.2008, 20:36:53 »

uważam, że w takim stopniu korzystanie z nk jest dobre

Zgadzam się, gorzej, gdy zacznie się zakładać, uwaga, uwaga, funcluby! Co oznacza słowo funclub?

Grono...Może i tam znajdą się normalni ludzie. Nigdy do tego serwisu nie zaglądałem.

Blog27 to wbrew pozorom nie jest emo. Po prostu zespół przystosowuje się do tego, co wśród nastolatek jest trendy.

Ale trzeba się otwierać poznawać nowe subkultury.

Pokemony to subkultura?!

Bo przecież jeżeli ktoś napisze, np. Qumple, zamiast kumple to nie trzeba go od razu na banicje skazywać (oczywiście teraz trochę wyolbrzymiłem).

No i taki user zabiera mi kolejne bajty z transferu miesięcznego oraz marnuje mój czas.

Bez komentarza.

Co do zachowań pokemonów na Fotce - w ciągu minuty na forum umieszczane są setki postów.

Swoją drogą, przyszło mi do głowy Ogórowo, osobny dział forum w grze MMORPG Orodlin. Teraz jest zamknięte, ale użytkownicy po prostu tam...spamowali. Nie umieszczali żadnych głębszych przemyśleń. Ale jeden użytkownik na wyższym szczeblu zobowiązał się do czyszczenia działu po setce napisanych postów (albo tematów, nie pamiętam). Gracze traktowali to po prostu jako...zabawę.

Zastanawiałem się czy to powiedzieć, ale jak założyłem konto na forum byłem trollem

Ba, ja też święty nie byłem...

ignacy130
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Już znalazłem...

« Odpowiedz #41 : 08.08.2008, 20:43:54 »

Jak już byśmy go zakładali to nazwijmy go Pokeball  Chichot

Strony: 1 2 [3] 4  Wszystkie
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: Pokemonie, nie chcę Ciebie na forum!
Skocz do: