Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: Jedna z moich pierwszych prac, co zmienić??
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Jedna z moich pierwszych prac, co zmienić??  (Przeczytany 2004 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mrożon
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Mrożon

« : 01.07.2008, 14:21:21 »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d56335112f6b641f.html

To jest logo na moją przyszłą stronę www, fakt jestem nowy, bo Gimpem na poważnie bawię się gdzieś ok miesiąc, ale dałem to logo do oceny na pewnym forum zostałem kompletnie zjechany od góry do dołu i po przemyśleniu postanowiłem założyć ów temat.

Mnie osobiście logo jak na chyba 3cią taką pracę wydaje się niezłe, ale no cóż krytyka jest krytyką więc muszę poszukać sposobu, żeby jakoś to poprawić.
Dlatego pytam bardziej doświadczonych kolegów, co zmienillibyście na moim miejscu?
Bardzo zależy mi na konstruktywnych opiniach.
Na koniec chce zaznaczyć, że wedle tego co sobie wymyśliłem kolorystyka strony ma być ciemna, a wiec nie zrobie jasnego logo bo będzie się gryzło.
Zaznaczam, że nie zależy mi na opiniach typu: "To żałosne" czy wyśmiewaniu, ja już wiem, że to logo nie jest może jakieś super i chce to naprawić, pytanie podstawowe:
Co tu zmienić?
Pozdrawiam i z góry dziękuje.
Jeśli to nieodpowiedni dział dla tego tematu proszę moda o przeniesienie:)   
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #1 : 01.07.2008, 14:27:01 »

Nic mi się tutaj nie podoba. Dra druga laska wygląda jakby wisiała w powietrzu. Gitara jest źle wycięta. Gwiazdki tak samo. Napis też nie jest perfekcyjny.
Ja bym na początek dobrze umiejscowił postacie. Tzn, żeby obie buły mniej więcej tej samej wysokości. Żeby nie wisiały w powietrzu. Potem dodał te gwiazdki (ale dobrze wycięte) symetrycznie. Gitarę bym wyrzucił. A po środku dał ładny, elegancki napis.

Mam jedną radę. Ćwicz. Będzie lepiej.
Domaxi
Gość
« Odpowiedz #2 : 01.07.2008, 15:42:41 »

Mam dla Ciebie propozycje Uśmiech Poczytaj kilka naszych Tutoriali one wiele Cię nauczą wiem bo sam się z nich uczyłem Uśmiech A co do logo to strasznie marnie to wygląda.. te gwiazdki i gitarka to pewnie zabrałeś z jakiegoś "beautiful bloga" strasznie brzydko to wygląda. Zrób kilka Tutoriali i zobaczysz że zrobisz o wiele lepsze logo Uśmiech Pozdro
Mrożon
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Mrożon

« Odpowiedz #3 : 03.07.2008, 11:03:11 »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17e01b5072f3e142.html Dobra poprawiłem, co nie co zgodnie z Waszymi wskazówkami i fakt wygląda nieco lepiej, jak już wyciąłem gwiazdki od nowa i dałem nową postać mniej więcej tej samej wielkości.
Tylko, że kurze nie mam koncepcji na jakiś efektowny napis, bo ten co teraz  dałem wygląda fajnie samodzielnie, ale jak go przeskaluje do odpowiednich rozmiarów, żeby zmieścił się na tym logo to wygląda jak widać:)
Ogólnie to jest mój trening się uczę itd.
A  więc zobaczcie co wyszło mi tym razem i tak jak poprzednio konstruktywnie oceńcie.
Pozdrawiam!
Piotreek
Gość
« Odpowiedz #4 : 03.07.2008, 11:06:32 »

Gwiazdki bym zostawił. Tą drugą panią z ręką w górze troche zeskalował (na większa oczywiście). Napis zwykły, biały, standardowa czcionką i zmniejszył tylko jego krycie. No i ramka Uśmiech.
Domaxi
Gość
« Odpowiedz #5 : 03.07.2008, 11:25:27 »

Już jest lepiej jeśli nie masz pomysłu na napis ponownie skieruje Cię do naszych tutoriali tam masz kategorie efekty tekstowe Mrugnięcie poczytaj kilka i zobaczysz ze zrobisz lepszy napis Uśmiech

Ćwicz, ćwicz dalej Uśmiech
Mrożon
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Mrożon

« Odpowiedz #6 : 04.07.2008, 14:44:36 »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2b9255186ca532e1.html
Dzięki za pomysł, ze zmniejszeniem krycia zastosowałem go  na napisie, który mi się nie podobał i dzięki temu nie "wali"tak po oczach.
Więc postanowiłem go zostawić.
Cyba, że jeszcze pobawię się z białym napisem, ale na razie niech zostanie tak.
Skalowałem też postać z ręką i tu wyszło to tak że mam dylemat.
Ponieważ, cała jej ręka jest na zdjęciu (o to chodziło), ale patrząc po całości ta druga postać wydaje się nniższa od pierwsze, choć gdyby patrzec na same wymiary ta z ręką jest wyższa.
No i ciągle główkuje czy zostawić tą z ręką tak jak jest? Czy może wyciąć ją jeszcze raz tylko tym razem lepiej ?
Sam już nie wiem!
No, cóż prośba ta sama co zwykle.
Pozdrawiam!
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DWebdesign (Moderator: Hasia)Wątek: Jedna z moich pierwszych prac, co zmienić??
Skocz do: