Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: c640 vs. obecne wymagania sprzętowe
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: c640 vs. obecne wymagania sprzętowe  (Przeczytany 4475 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Iwo
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Iwo

« : 31.05.2008, 17:36:03 »

Hej. Mam taki problem.
Chciałbym się pobawić w gimpie, ale póki co przy obecnej matrycy xga nie ma to sensu (jakość).
Wiem, że powinienem kupić sobie zewnętrzny monitor, ale póki co nie ma szans, bo jestem mobilny i z lapkiem pod jednną pachą i monitorem pod drugą nie podoba mi się pomysł na podróżowanie.
Laptop to Dell c640, 512MB RAMu DDR, ati mobility 7500 (32MB, tv-out), PIVm 2GHz.
1) No i moje pytanie: czy względnie wystarczy mi kupić jakąś matrycę Samsunga czy innego z sxga+ (1400x1050) + 512MB RAMu, czy zacząć się rozstawać z nim myśląc o nowym kompie... za same te dwie rzeczy wydam tylko 300zł, także jest o co walczyć.
2) Powiedzcie mi, czy trzeba zwracać bardzo uwagę na jakość karty graficznej do zwykłej (średniowyrafinowanej) amatorskiej obróbki zdjęcia. Jakby nie było PIV to mocny procek.
3) tak przy okazji: ile kosztuje jakiś tani laptop z w miarę przyzwoitą matrycą?
Niestety nigdzie dziady na allegro przy używanych matrycach nie są w stanie powiedzieć nic o matrycy poza wielkością i rozdzielczością.
noss
Użytkownik

Reputacja: 41 Offline Offline

GIMP: 2.8 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 06.06.2008, 22:20:30 »

Ja na stacjonarnym PIII 600MHz, RAM SDR 512MB, Radeon 9550 128MB i Flatron 17' 1024x768 daję radę z Gimpem i nie narzekam Chichot

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneHyde parkWątek: c640 vs. obecne wymagania sprzętowe
Skocz do: