meto
Administrator
Reputacja: 4
GIMP: 1.*
Licencja: Copyright
|
 |
« : 27.05.2008, 21:55:00 » |
|
Chciałem poprosić Was o potestowanie Forum na adresie http://test.gimpuj.info . Adres ten powinien pozostawać w pasku przeglądarki, choć można go "zgubić", np, link głównej jest na stałe. Jednak na forum samym w sobie powinno działać. Dla ciekawskich Forum działa w tym adresie przez lighttpd, które było wcześniej testowane ale bez sukcesu. Teraz chcemy zrobić otwarte, ale nie obligatoryjne testy. Reasumując proszę o korzystanie z tego adresu i zgłaszanie ewentualnych błędów, które uda Wam się wychwycić. Równocześnie proszę też o deklarowanie jeśli zamierzacie testować nową konfiguracje (żebym wiedział czy nie ma błędów czy po prostu nikt nie testuje  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ravicious
√ ι ק
Reputacja: 11
Licencja: CC-BY-SA
Yep, that's right
|
 |
« Odpowiedz #1 : 27.05.2008, 22:07:11 » |
|
Pierwsze, co rzuca się w oczy - działa szybciej.
No i pojawia się znany błąd, gdy korzystam z normalnego gimpuj - Twoja sesja dobiegła końca podczas pisania. Spróbuj ponownie wysłać wiadomość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #2 : 27.05.2008, 22:10:43 » |
|
Pierwsze, co rzuca się w oczy - działa szybciej.
Właśnie dlatego testujemy. No i pojawia się znany błąd, gdy korzystam z normalnego gimpuj - Twoja sesja dobiegła końca podczas pisania. Spróbuj ponownie wysłać wiadomość.
To działa na osobnych PHP więc sesje mogą się nie "przenosić" pomiędzy wersjami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ravicious
√ ι ק
Reputacja: 11
Licencja: CC-BY-SA
Yep, that's right
|
 |
« Odpowiedz #3 : 27.05.2008, 22:15:39 » |
|
Usunąłem ciasteczka z gimpuj.info i test.gimpuj.info, zobaczymy, czy teraz będzie OK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #4 : 27.05.2008, 22:19:53 » |
|
Ale nie chcemy zintegrować tego tylko ew. zastąpić Apache'a przez Lighttpd. Błędem nie jest ze login nie działa jednocześnie na jednym i drugim. Logowanie jest oddzielne i jesteśmy tego świadomi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RRH
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : 27.05.2008, 23:51:29 » |
|
Deklaruję używanie nowego adresu.  Jakby co, dam znać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
noss
Użytkownik
Reputacja: 41
|
 |
« Odpowiedz #6 : 28.05.2008, 01:49:06 » |
|
Przyłączam się do testowania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #7 : 28.05.2008, 14:24:49 » |
|
Super, że chcecie pomóc w testowaniu. Zależy nam głównie na jakichś interakcjach, np dodawanie plików do galerii, etc. Wyświetlanie "bierne" powinno działać w 99% (bo może coś sie znajdzie  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #8 : 28.05.2008, 17:43:59 » |
|
Naprawiłem bug związany z niepoprawnym rozpoznawaniem IP (pokazywane było 127.0.0.1, czyli adres proxy) lecz nic o tym nie mówiłem żeby nie doprowadzić do nadużyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #9 : 28.05.2008, 17:50:31 » |
|
Raportujcie funkcje które działają, np. dodałem zdjęcie do galerii. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ktoś
Użytkownik
Reputacja: 2
Bardzo początkujący...
|
 |
« Odpowiedz #10 : 28.05.2008, 18:04:32 » |
|
Cała galeria działa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ktoś
Użytkownik
Bardzo początkujący...
|
 |
« Odpowiedz #11 : 28.05.2008, 18:22:44 » |
|
Tworzenie ankiet też działa. Pisanie i operacje na postach prawie: Gdy pokaże się Ostatnia wiadomość z twojego adresu IP została wysłana mniej niż 30 sekund temu. Spróbuj jeszcze raz później. i kliknie się "wróć" lub przycisk "wstecz" w przeglądarce, pole tekstowe (textarea) jest zablokowane (disabled)-nie można nic zmieniać, przyciski "wyślij wiadomość" i "Podgląd" też nie działają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #12 : 28.05.2008, 18:37:21 » |
|
Parafrazując ulubione stwierdzenie Microsoft : "It's not a bug, it's a feature!" - wydaje mi się że to po prostu działa blokada... Po tych 30 sek. dalej nie działa? :>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ktoś
Użytkownik
Bardzo początkujący...
|
 |
« Odpowiedz #13 : 28.05.2008, 18:41:31 » |
|
Po tych 30 sek. dalej nie działa?
Aby działało trzeba wczytać ponownie stronę bez "#new"(czy coś takiego). Poza tym zmierzyłem stoperem czas między napisanym postem, a możliwością napisania nowego postu: 52 sekundy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Reputacja: 46
JID: ziomioslaw@jabber.org
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #14 : 28.05.2008, 20:15:19 » |
|
O.. to bywało i wcześniej - nie wiem, czy to nie przeglądarki wina, albo jakieś tam zabezpieczenia przed dublowaniem akcji.
Jak na razie tylko raz test.gimpuj tylko raz zwrócił mi uwagę, w sprawie zaginionej sesji, ale to w sumie zaraz po tym, jak się przyłączyłem do testowania. Jest szybciej - to czuć. Radzi sobie nawet jak się otworzy na raz dużo podstron - a wcześniej były z tym problemy trochę.
WORM jest jak widzę w starej konfiguracji - szkoda w sumie, też chciałem popykać. Akcje typu usuwanie postów, przenosiny itp. działają.
Edycja ze strony też (ta mała ikonka obok treści).
Ha...
Mała poprawka - przy ostatnich kartach w mojej przeglądarce nie załadowały się wszystkie grafiki - tło też (więc pewnie CSS też), a ostatnia to w ogóle się nie wyświetliła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #15 : 28.05.2008, 20:52:32 » |
|
O.. to bywało i wcześniej - nie wiem, czy to nie przeglądarki wina, albo jakieś tam zabezpieczenia przed dublowaniem akcji.
Jak na razie tylko raz test.gimpuj tylko raz zwrócił mi uwagę, w sprawie zaginionej sesji, ale to w sumie zaraz po tym, jak się przyłączyłem do testowania. Jest szybciej - to czuć. Radzi sobie nawet jak się otworzy na raz dużo podstron - a wcześniej były z tym problemy trochę.
WORM jest jak widzę w starej konfiguracji - szkoda w sumie, też chciałem popykać. Akcje typu usuwanie postów, przenosiny itp. działają.
Edycja ze strony też (ta mała ikonka obok treści).
Ha...
Mała poprawka - przy ostatnich kartach w mojej przeglądarce nie załadowały się wszystkie grafiki - tło też (więc pewnie CSS też), a ostatnia to w ogóle się nie wyświetliła.
Po kolei: - jak cos ma stary adres to wpisujesz recznie test zamiast www i już  - grafiki mogły się nie załadować jak resetowałem serwer bo cos testuje i od czasu do czasu musze resetnac apache'a
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RRH
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : 29.05.2008, 12:08:22 » |
|
nie wiem, czy to błąd, ale w dziale Download coś nie zgadzają się daty dodania z datami opublikowania tychże plików
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ziomioslaw
Administrator
Reputacja: 46
JID: ziomioslaw@jabber.org
Cyklista Apokalipsy
|
 |
« Odpowiedz #17 : 29.05.2008, 13:36:30 » |
|
Dzisiaj około 11stej to całkiem mi się zwiesiło forum - robiłeś coś wtedy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #18 : 29.05.2008, 17:36:33 » |
|
Dzisiaj około 11stej to całkiem mi się zwiesiło forum - robiłeś coś wtedy?
Coś chyba padło (jakieś roboty śmigają po serwerze i go zapychają czasami) Główna strona została puszczona już w trochę innej konfiguracji, proszę raportować jeśli zaistnieją problemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RRH
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : 29.05.2008, 17:37:46 » |
|
na teście wyskakuje teraz ciągle znany 404
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meto
Administrator
|
 |
« Odpowiedz #20 : 29.05.2008, 17:46:10 » |
|
testowi na razie dziękujemy  Obecna konfiguracja całkowicie omija Apache'a więc nie powinno być problemów!
|
|
|
|
|
|
|
|
|