Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneIntroboxWątek: kłania się nisko przesyłając pozdrowienie
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: kłania się nisko przesyłając pozdrowienie  (Przeczytany 2963 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Rejke
Zdobywca Wilbera

Reputacja: 15 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: CC-BY-SA
Galeria Użytkownika

Gimp GPS

Zobacz profil WWW
« : 17.04.2008, 12:29:05 »

Witam  laugh
Przeglądałam forum i widzę, że tradycja nakazuje założenie nowego postu co by się przywitać ; D Tradycja rzecz święta, więc postanowiłam postępować zgodnie z nią : >
Tak więc -Rejke ponownie kłania się głęboko - Witam wszystkich : )
Swoją przygodę z grafiką zaczęłam trochę może nie z tej strony co trzeba, bo od grafiki 3d. Teraz postanowiłam, że koniecznie muszę się nauczyć Gimpa : ) (choć na marginesie mam z nim duże kłopoty -niestabilny).
Jednakże jestem niezwykle uparta, więc sądzę, że tego typu problemy nie powstrzymają mnie.

Przekazuję również moje pełne podziwu uznanie dla bardziej doświadczonych użytkowników (którzy jak widzę po przejrzeniu forum) chętnie dzielą się swoją wiedzą z początkującymi, za co im serdecznie dziękuję.
 Uśmiech 2
« Ostatnia zmiana: 20.04.2008, 22:21:02 wysłane przez Rejke » Zapisane

Ziomioslaw
Administrator

Reputacja: 46 Offline Offline

GIMP: 2.10
JID: ziomioslaw@jabber.org
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Cyklista Apokalipsy

« Odpowiedz #1 : 18.04.2008, 09:58:08 »

Witaj.

Miłego GIMPowania życzę.
Rejke
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

Gimp GPS

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 18.04.2008, 11:57:01 »

:>
Administratorzy przywracają wiarę w człowieka : )
Już się bałam, że nikt się ze mną nie przywita.
W związku z powyższym czuję się przywitana, przeszłam coś w rodzaju rytuału przejścia, szanowny Ziomioslaw  zakończył fazę wyłączenia tym samym włączając mnie do społeczności  laugh
Tak, tak...trochę mi siadło na mózg (studiuję kulturoznawstwo).
Pozdrawiam Uśmiech 2

RRH
Gość
« Odpowiedz #3 : 18.04.2008, 13:00:26 »

Jeszcze ja się przywitam. Chichot
Bardzo chętnie zobaczymy Twoje prace w 3D.  Wilber
Calii
√ ι ק

Reputacja: 21 Offline Offline

GIMP: 2.10 + GAP
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #4 : 18.04.2008, 13:04:41 »

[h]ello
witam, jestem ciekawa Twoich prac Uśmiech Pochwal sie nimi w Galerii Uśmiech 2 Kazdy moze umieszczac w swojej galerii grafiki przez siebie wykonane. 3D bedzie takze mile widziane. W jakim programie tworzylas? Jaka dokladnie maz wersje GIMPa i dlaczego piszesz, ze jest niestabilna? Pod Ubunciaka chyba nie wrzucaja eksperymentalnych Język poza tym aktualne wersje raczej nie robia wielkich *crash* *trach* Język
Rejke
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

Gimp GPS

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 18.04.2008, 13:21:27 »

Witam kolejnych forumowiczów  Uśmiech
 Program w którym pracuję w 3d to stary dobry Blender Uśmiech 2 (na marginesie, naprawdę fantastyczny program, choć pierwsze z nim zetknięcie było dla mnie małym szokiem).
Gimp już jest na szczęście stabilny. Miałam jakieś problemy na poprzednim Ubuntu 7.10. Trudno powiedzieć jakie...konsola wypluwała jakieś dziwy dotyczące procesora. Blender wieszał się potwornie, do tego stopnia, że gdy zafascynowana swoją pracą zapomniałam czegoś zapisać, to nie raz musiałam robić tą samą pracę 3, 4 razy...czasem nawet więcej (dzięki temu może lepiej się nauczyłam ;p)
Gimp wysypywał się już przy zwykłym dodaniu gradientu, co już całkiem wydaje mi się ciekawym zjawiskiem. Nikt nie potrafił mi pomóc, aż wreszcie...zainstalowałam nową wersję Ubuntu 8.04. To co prawda jeszcze beta i sama ze sobą ma jeszcze problemy, ale przynajmniej Gimp i Blender już się nie sypią : >
instalowałam dopiero wczoraj i gdy pisałam posta to jeszcze byłam przed ogólnym testem programów..nawet nie marzyłam, że to będzie działać.
wersja Gimpa to dokładnie 2.4.5
Pozdrawiam

Calii
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #6 : 18.04.2008, 14:18:32 »

Czyli swiezutka i sprawna raczej. Ciesze sie, ze uporalas sie z problemami systemowymi. Ubuntu jest przyzwoitym distrem ;-) ale mam swojego faworyta.
Czyli tak jak mi sie wydawalo - bawisz sie Blenderem. Dla mnie pierwsze odpalenie praogramu i proba zrozumienia interfejsu skonczyla sie na zamknieciu programu po 20 minutach niestety, ale jeszcze planuje powrocic do nauki. Chichot A praktycznie rzecz ujmujac - zaczac nauke ;-) Blenderka. Czekam na jakies probki twoich prac.
Rejke
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

Gimp GPS

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : 18.04.2008, 14:30:41 »

próbki na razie są nędze, doprawdy : )
W każdym razie wydaje mi się, że już całkiem nieźle umiem obsługiwać ten program. Polecam książkę wydawnictwa Helion -Blender kompendium. Ostrzegam tylko, że jest dość droga... W każdym razie, jeżeli będziesz miała problemy z tym programem to naprawdę chętnie pomogę, wytłumaczę, podpowiem i tak dalej...
Na marginesie...ktoś może jest w posiadaniu książki o Gimpie wydawnictwa Helion? Zastanawiam się nad jej kupnem, ale jeszcze nie wiem, czy w obliczu tylu tutków jakie są dostępne na tym forum, jest to niezbędna inwestycja...

(napomknę tylko, że dla porównania książka do Blendera była naprawdę dobrą inwestycją)

aha..a co Ubuntu i innych distro linuksa...parę razy Ubunciak mnie poważnie zdenerwował i wyprowadzałam się z niego na inne dystrybucje, ale jakoś tak..hm..po jakimś czasie zawsze się z nim przepraszam....  Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 21.04.2008, 19:43:22 wysłane przez Ziomioslaw » Zapisane

Calii
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #8 : 18.04.2008, 16:03:04 »

Jesli nie cierpisz na nadmiar gotowki, to sadze, ze warto przyjrzec sie tutorialom i poradom zawartym na forum. Warto przeczytac FAQ, poniewaz tam specjalnie dla poczatkujacych, a nie tylko dla nich zreszta, umiescilismy odpowiedzi na wiele frapujacych pytan. Tam tez sa wskazowki, co do poczatkow i odsylacze do innych stron z podstawowa wiedza. Uśmiech

Rejke
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

Gimp GPS

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : 18.04.2008, 16:09:58 »

tak, już zaczęłam nad nimi pracować ; ) staram się wybierać te z poziomem dla początkujących. Mam jednak pewien dystans do swoich możliwości i nie zamierzam startować od razu na jakiś zaawansowany poziom ; )
Zastanawiam się tylko, czy te tutki wystarczą.. Chociaż i tak już w tym momencie jestem mile zaskoczona. Na Blenderowni nie znajdziesz tylu tutków (od razu uprzedzam) chociaż trzeba przyznać, że zaczęli nad tym pracować.

piramidka
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Galeria Użytkownika

piramidka

« Odpowiedz #10 : 21.04.2008, 08:03:21 »

SIEMKA!
Ja też się uczyłam z tutoriali i wybierałam coraz trudzniejsze, ale jakoś mnie nie ciągło do rejestracji i jestem "nowicjuszkom", tobie życzę miłej pracy z gimpem. Niech wilberek będzie z tobą :-*. (jak to ładnie brzmi)
Rejke
Zdobywca Wilbera

Galeria Użytkownika

Gimp GPS

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : 21.04.2008, 19:08:17 »

heh..faktycznie ciekawie brzmi ; ) dzięki Mrugnięcie

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneIntroboxWątek: kłania się nisko przesyłając pozdrowienie
Skocz do: