Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: wiktor94 sigs & users  (Przeczytany 29140 razy)
lion.
√ ι ק

Reputacja: 11 Offline Offline

GIMP: 2.4 + GAP
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

strach pomyśleć że lion. się tak leni!

« Odpowiedz #56 : 29.05.2009, 18:17:41 »

Nie znasz się Język. Jeżeli ciągle będziesz robił old school to życzę powodzenia  Zły
Sztuka jest po to aby ją tworzyć a nie po to aby ją kopiować w inny sposób

cziken
Użytkownik

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6 + GAP
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

cziken

« Odpowiedz #57 : 29.05.2009, 19:46:42 »

Mi się wymiary podobają, nie wiem co Wy chcecie O_o A co do sygn, to obie mi się bardzo podobają, szczególnie ta pierwsza... jakbyś jednak znalazł stock, to poproszę xd

agape
√ ι ק

Reputacja: 5 Offline Offline

JID: nesq@gimpuj.info
Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #58 : 29.05.2009, 19:49:02 »

Niby masz racje.. Nie mozna stac w miejscu.. Z tym sie zgodze, ale wymiary userbarowopodobne sygnatury sa bee.. Oczywiscie mozesz probowac czegos nowego, np. 300 x 150, 200 x 150 .. Chciaz takie sygnatury juz widzialem.. Ale takie jak ty robisz tez juz widzialem (patrz Paul) On zrobil sygne w pionie, pozniej ja obrocil, ty to samo tylko na koncu przyciales.. A do wyrazenia swojego zdania mam prawo..

Pozdrawiam.
nesq

Zdybek
Emeryt

Reputacja: 14 Offline Offline

GIMP: 2.6
Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : 29.05.2009, 20:12:17 »

Chciaz takie sygnatury juz widzialem.. Ale takie jak ty robisz tez juz widzialem (patrz Paul) On zrobil sygne w pionie, pozniej ja obrocil, ty to samo tylko na koncu przyciales.

Paul też nie był pierwszy, po prostu verticale nie były i nie są, aż tak modne. A w całej tej dyskusji chodzi o rozmiary, a nie o to czy sygnatura jest w pionie czy poziomie.

Wracając do tematu, to rozmiary nawet mi nie przeszkadzają. W tej z lwem rozmyłbym delikatnie tło. Ogólnie to nie porzucaj swojego stylu Język

Oczywiscie mozesz probowac czegos nowego, np. 300 x 150, 200 x 150 ..

Też mi nowość...

<+Bizzar> będę na v lansił laski
<+Bizzar> *eeej laska mam v na IRCu 8)*
lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #60 : 29.05.2009, 20:17:02 »

UP: dokładnie one już były kto inny to wymyślił...

Paul i ci inni bardziej oświadczeni mają konta na innych forach żeby zwiększać swój skill i forum. Co do wymiar sygnatury: sygnatura to podpis graficzny i może mieć dowolne rozmiary. Sygnaturka z angielskiego znaczy podpis a userbar to coś w stylu banera użytkownika czyli bep fan gimpuj.info user itp. Ja mógłbym w sumie zrobić sygne o takich wymiarach ale nie podobało by mi się to że wiele użytkowników by ją myliło z userbarami i nei było by jej za bardzo widać. Te rozmiary wybrałem ze względu że sygny są skromne i rozmiary tez. Po za tym jak to ma być krótka kolekcja związana z pięknem natury (patrzcie sie rolnicy!  Zły) wolałbym żeby to piękno nie było zaśmiecane c4dami to jest mało efektowne a jakbym dał większe rozmiary to byście marudzili o to że sygna jest pusta.

Ehh i bądź tu mądry

agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #61 : 29.05.2009, 20:23:44 »

Dobrze.. Wyrazilem tylko swoje zdanie .. Nie zabraniam Ci robic takich sygnatur, tylko mowie, ze mi sie nie podobaja i tyle.. Tak samo moglbys w mojej galerii napisac, ze moje rozmiary Ci sie nie podobaja.. A tak przy okazji odwiedz moja galerie Język

Dobrze.. Ocenie Ci te prace wiec tak pierwsza z kolekcji "Simple Nature" bardziej mi sie podoba,  w drugiej za to ten lew taki malutki nie zabardzo tam pasuje, aczkolwiek praca tez fajna (Co nie znaczy, ze podobaja mi sie roziary xD)

lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #62 : 29.05.2009, 20:30:01 »

Nie mówię że źle zrobiłeś wyrażając swoje zdanie  Uśmiech
Po prostu mówię stop old schoolowi i wprowadzam swoją propozycję sztuki do historii, a jak mówisz że jest taki sposób brzydki (dla ciebie) to próbuje ci pokazać że może być tak dobrze i przy okazji bronie siebie

Mam nadzieję że inni też się przypadkowo prze ze mnie do tej galerii zniechęcili  Mrugnięcie Język

Sooly
Emeryt

Reputacja: 9 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #63 : 29.05.2009, 21:00:13 »

A my, chcąc dać coś nowego, wmawiamy ci, że duże jest piękne - ty na nas wtedy krzyczysz. Język

lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #64 : 29.05.2009, 21:03:48 »

A my, chcąc dać coś nowego, wmawiamy ci, że duże jest piękne - ty na nas wtedy krzyczysz. Język

Ja byłem na tylu forach graficznych (głównie psowych) i widzę że to co tu się wyczynia to przeszłość i nie nadążamy za innymi. Skoro nie idzie nadążyć to trzeba zrobić by inni biegali za nami  Chichot

agape
√ ι ק

Galeria Użytkownika

hejo

« Odpowiedz #65 : 29.05.2009, 21:07:04 »

Dobra.. Od jutra robie nowe sygny, jedne o wielkosci tapety a inne o wielkosci ikonki Chichot

Robimy Nowy Styl! Kopiujcie to zdanie co Wiktor ma w podpisie i dawajcie do siebie!

xDD

// wiktor94: Uśmiech 2
« Ostatnia zmiana: 29.05.2009, 21:09:47 wysłane przez wiktor94 » Zapisane

caje
Emeryt

Reputacja: 7 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: caje@aqq.eu
Galeria Użytkownika

chyba mam napis na ryju

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #66 : 29.05.2009, 21:18:10 »

to wygląda jak mały wycinek ze stocka z trochę zmienionymi kolorkami Język
wymiary mogą być, ale przydałoby się zrobić coś od siebie

pozdro & poćwicz

Cloud
Moderator

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.8
Galeria Użytkownika

Hardcore Storyteller

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #67 : 30.05.2009, 07:28:15 »

Jak dla mnie to pierwsza jest...świetna po prostu Język. Idealne kolory, przyjemna dla oka kompozycja. Praca z lwem już trochę mniej mi podchodzi. Za bardzo się on odcina od tła, a ta poświata na jego grzywie sprawia wrażenie, że jest rozmyty.
Co do samych wymiarów, to według mnie są ok. Nie można się przecież ograniczać takimi rzeczami. Twórz dalej! Język

Już nie przyjmuję zleceń wszelakich Skwaszony
lion.
√ ι ק

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #68 : 30.05.2009, 13:08:41 »

Ok to może być już zakończenie. Czy ten sposób tworzenia zostanie zależy już od was  Język. Chcecie dołączcie się do tworzenia. Zrobimy taką wielką serię sygien. Te się charakteryzują jakimś ładnym widoczkiem + zwierzę + GM + cienie i światła + jakieś nie pokrywające całą pracę c4d. Wymiary 380x51

Ja moge już zakończyć tego typu serię i idę dalej albo razem wszyscy zrobimy 20 na dA Uśmiech

Ta mi nie wszyszła

Grolak
√ ι ק

Reputacja: 20 Offline Offline

GIMP: 2.6
JID: grolak@jabber.org
Galeria Użytkownika

Kreator mody

« Odpowiedz #69 : 30.05.2009, 13:29:35 »

Jeszcze się tu nie wypowiadałem, dyskusja ciekawa dosyć. Otóż te wymiary przypominają bardziej wymiary bannerów, jednak forma jest jakby "sygnaturkowa". Podoba mi się ten styl, coś nowego w końcu. No to tak, ciekawe jest to, że pierwsza sygnaturka jest jakby przewrócona, nie pasuje to do innych, ale jest ciekawie przedstawione to wszystko. Lwik fajny, taki słodki, malutki, tylko rzeczywiście grzywa mogłaby być lekko ostrzejsza, ale ogólnie fajna. Ostatnio jednak gorsza, nie tyle stock, tylko kolory mało żywe, i jakoś tak się wydaje uboga.

afk
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: wiktor94 sigs & users
Skocz do: