Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: Moje dziela xD  (Przeczytany 1531 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
han350
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

han350

« : 02.02.2008, 20:28:09 »

Elo

gimp-em bawię sie bodajże od tygodnia zrobilem już trochę totków a oto 2 moje najnowsze prace tapeta i sygnaturka:

I co o tym sadzicie?? Co poprawić lub coś zrobić?? nad czym popracować??

sadze ze na tapeta lepiej wyglądała by bez tego czerwonego czegos w lewym dolnym rogu....

Reputacja: 3 Offline Offline

GIMP: 2.4
Licencja: CC-BY
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 02.02.2008, 21:23:57 »

1. Popracuj nad doborem kolorów. Wydaje mi się, że nie masz wyraźnej koncepcji, w jakim tonie ma być sygnaturka i tapeta. Spróbuj, na przykład, używać kolorów z jednej palety kolorów; ustal sobie, że tapeta powinna mieć dominujące kolory: żółty i czerwony; wówczas nie dodawaj niebieskich motywów ani zielonych gwiazdek...

2. Zastanów się nad tym, w jaki sposób wyważyć kompozycję - jak rozmieścić obiekty na płaszczyźnie, na której rysujesz. Praca, w której będzie panowała równowaga (lub przemyślana asymetria) będzie się bardziej podobała, niż taka, na której umieściłeś elementy chaotycznie (hmm, może poczytaj o zasadach kompozycji, o złotym podziale itp.)

A najważniejsze - dużo ćwicz, dużo rysuj. No i wrzucaj tutaj swoje inne prace.
han350
Nowicjusz

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

han350

« Odpowiedz #2 : 03.02.2008, 18:12:16 »

ok popracuje nad tym Mrugnięcie ale dopiero jutro zacznę a narzazie kilka następnych prac...

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DRóżne (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: Moje dziela xD
Skocz do: