Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: kilka pracek (początkujący)
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: kilka pracek (początkujący)  (Przeczytany 2184 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
crunch
Gość
« : 11.01.2008, 14:16:29 »

moj pierwszy post tutaj i moja pierwsza praca czekam na komentaże moze te pozytywne no i negatywne  Cool

moze jeszcze popracuje i cos wrzuce Uśmiech heh chyba zalezy czy wam sie spodoba czy nie  laugh

no i jeszcze taki paris amour Uśmiech

« Ostatnia zmiana: 14.01.2008, 15:28:20 wysłane przez INSEKT » Zapisane
edziuK
Użytkownik

Reputacja: 17 Offline Offline

GIMP: 2.6
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

American Staffordshire Terrier

« Odpowiedz #1 : 13.01.2008, 20:46:24 »

w pierwszej pracy
 - tło nie pasuje do rendera
 - napis  ''ben 10'' jest za duży  odwraca uwagę od postaci  i nie komponuje się z tłem
 - po lewej stronie pustka
 - na postaci dałeś wiatr w lewo a na tekście do góry (dziwnie) Chichot
w drugiej pracy
- kolory tła pasją do rendera
- te pędzle nie wygladaja fajnie
no i ostatnia praca
- zdecydowanie najlepsza praca
- bardzo ładne kolory
- napis trochę nie pasuje ale i tak plus za to że pod kolor tła

moze jeszcze popracuje i cos wrzuce Uśmiech heh chyba zalezy czy wam sie spodoba czy nie  laugh

ja zaczynałem podobnie , nie zniechęcaj się komentarzami lecz pracuj
czytaj tutki  Mrugnięcie
życzę owocnej pracy
INSEKT
Emeryt

Reputacja: 27 Offline Offline

GIMP: 2.8
JID: INSEKT@jabster.pl
Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : 13.01.2008, 23:54:13 »

Na początek warto dokładnie przestudiować tutoriale, podążając krok po kroku w taki sposób, jak jest tam napisane, a dopiero potem próbować stworzyć sygnaturę "po swojemu". To pomaga, ja też tak zaczynałem. I nie tylko ja. Mrugnięcie

Nie odpowiadam na wiadomości "(Bez tematu)".
Kilka rad, czyli how-to "jak nie wkurzyć Insekta": 1, 2, 3

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
crunch
Gość
« Odpowiedz #3 : 14.01.2008, 00:44:34 »

ze tak powiem kazdy sie zwraca do tutkow to nie o to chodzi prace tutaj sa podobne do siebie jeden drogiego nasladuje ja robie po swojemu moze wam sie nie podona tlo albo brushe nie pasuja a wy jak robicie gotowe rendery gotowe pendzle i wlala a o to nie chodzi licze sie z waszymi komentami ale sie mylicie ja zaczynam ale wszystko samemu robie brusche to skan obrobiony renderek wyciety z plakatu znalezionego na google a co do rozmycia to moze tobie nie pasuje ze postac tak rozmazana a napis tak a nie sadzisz ze to jest urozmaicenie zawsze wszystko tak samo vertical albo horizontal no nie wiem ale i tak thx pozdro Mrugnięcie Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 14.01.2008, 00:47:57 wysłane przez INSEKT » Zapisane
crunch
Gość
« Odpowiedz #4 : 14.01.2008, 00:47:22 »

no i ostatnia praca
- zdecydowanie najlepsza praca
- bardzo ładne kolory
- napis trochę nie pasuje ale i tak plus za to że pod kolor tła

a takie pytanie co ten napis znaczy??
i jaka czcionka pasuje ??
bo chyba nie czaisz tej bazy co ja mi o to teraz nie chodzi ze krytykujesz to co robie ale moze tego nie rozumisz

INSEKT: W ogóle to czytanie (oraz pisanie) ze zrozumieniem się kłania...
« Ostatnia zmiana: 14.01.2008, 00:52:39 wysłane przez INSEKT » Zapisane
INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 14.01.2008, 00:51:28 »

ze tak powiem kazdy sie zwraca do tutkow to nie o to chodzi prace tutaj sa podobne do siebie jeden drogiego nasladuje ja robie po swojemu moze wam sie nie podona tlo albo brushe nie pasuja a wy jak robicie gotowe rendery gotowe pendzle i wlala a o to nie chodzi licze sie z waszymi komentami ale sie mylicie ja zaczynam ale wszystko samemu robie brusche to skan obrobiony renderek wyciety z plakatu znalezionego na google a co do rozmycia to moze tobie nie pasuje ze postac tak rozmazana a napis tak a nie sadzisz ze to jest urozmaicenie zawsze wszystko tak samo vertical albo horizontal no nie wiem ale i tak thx pozdro Mrugnięcie Mrugnięcie

Reasumując - jesteś nowicjuszem, a próbujesz się wymądrzać. A Twoje prace tak czy siak są brzydkie.

bo chyba nie czaisz tej bazy co ja mi o to teraz nie chodzi ze krytykujesz to co robie ale moze tego nie rozumisz

Jemu chodziło o to, że taka czcionka nie pasuje, a nie napis.
Już na wstępie widać, że nie potrafisz znieść krytyki. A więc masz teraz problem, bo nie same pochwały będą się tutaj pojawiać. Mrugnięcie

Twój tutorial po to tyle czasu gnije w "Gotowych", żebyś nie musiał go więcej poprawiać, gdy zostanie przeniesiony do indeksu! Każda Twoja edycja sprawi, że tutorial zniknie i nie będzie widoczny, dopóki ja go nie przywrócę.
crunch
Gość
« Odpowiedz #6 : 14.01.2008, 01:45:57 »

Reasumując - jesteś nowicjuszem, a próbujesz się wymądrzać. A Twoje prace tak czy siak są brzydkie.

Już na wstępie widać, że nie potrafisz znieść krytyki. A więc masz teraz problem, bo nie same pochwały będą się tutaj pojawiać. Mrugnięcie

nastepny co mnie zle zrozumial ale widac prosci ludzie tu sa i nie umia sie zaglebiac zycze powodzenia a ze tak powiem nie jestem poczatkujacym to co tu zrobilem te prace to byly kilko minutowki zrobione nie w gimpie a w photoshopie krytyke umie przyjmowac ale niektozy sie tu wypowiadaja co nie maja pojecia niestety a ze tak jeszcze wtrace wiekszosci prac jest bazowana na tych samych brushah i nic nowego nie wnosza nie chodzi w tym wszystkim o kopiowanie lecz o inwidualnosc moze to za ciezke slowo ale taka prawda
« Ostatnia zmiana: 14.01.2008, 15:17:07 wysłane przez INSEKT » Zapisane
Tomal
Użytkownik

Reputacja: 2 Offline Offline

Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #7 : 14.01.2008, 15:01:40 »

nastepny co mnie zle zrozumial ale widac prosci ludzie tu sa i nie umia sie zaglebiac zycze powodzenia a ze tak powiem nie jestem poczatkujacym to co tu zrobilem te prace to byly kilko minutowki zrobione nie w gimpie a w photoshopie krytyke umie przyjmowac ale niektozy sie tu wypowiadaja co nie maja pojecia niestety a ze tak jeszcze wtrace wiekszosci prac jest bazowana na tych samych brushah i nic nowego nie wnosza nie chodzi w tym wszystkim o kopiowanie lecz o inwidualnosc moze to za ciezke slowo ale taka prawda

Sorry.. Prostym możesz być co najwyżej ty. Dobrze ci mówią a ty próbujesz byc nie wiadomo kim. W galerii umieszczamy prace WYŁĄCZNIE zrobione w GIMPie. Jeśli chcesz umieszczać prace zrobione w PSie, proszę nikt Ci nie broni tego zrobić na forum graficznym (ogólnym) lub forum PSa.
« Ostatnia zmiana: 14.01.2008, 15:21:29 wysłane przez Tomal » Zapisane

INSEKT
Emeryt

Galeria Użytkownika

Ja tu tylko sprzątam

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 14.01.2008, 15:25:51 »

W sumie to dobrze, że się obraził i sobie poszedł. Nie będą tutaj PS-owi przemądrzalcy poziomu na forum nam zaniżać.

edziuK
Użytkownik

Reputacja: 17 Offline Offline

Galeria Użytkownika

American Staffordshire Terrier

« Odpowiedz #9 : 14.01.2008, 17:11:06 »

to chyba ty nie rozumiesz
ps: polecam od czasu do czasu do słownika zajrzeć

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aGalerieGalerie 2DSygnatury (Moderatorzy: Cloud, Hasia)Wątek: kilka pracek (początkujący)
Skocz do: