Hmm, ale w jaki sposób ten napis jest z góry na dół? Chyba chodzi Ci o to, że w kolumnie różne napisy mają zajmować jednakową szerokość? Jeśli tak, to nie przypominam sobie takiej opcji (musiałabym jeszcze sprawdzić), ale w Inku można bardzo łatwo dostosować wielkość napisów. Wystarczy wszystkie napisy w kolumnie zaznaczyć i odpowiednio przeskalować. Tylko oczywiście każdy napis musi być osobnym obiektem.
@Edycja:
Sprawdziłam to skalowanie i nie wiem, mam wrażenie że coś jest u mnie nie halo z tym. Pomimo zaznaczenia "skaluj proporcjonalnie" i "zastosuj osobno do każdego obiektu" skaluje mi nieproporcjonalnie
Zdaje się, że ta opcja dotyczy tylko skalowania o określony %, bo nie widzę możliwości wyboru skalowania do określonej szerokości tak, aby wysokość była dopasowana z zachowaniem proporcji. Dziwne w sumie. W takim razie wygląda, że trzeba każdy obiekt skalować z osobna
No ale i tak jest to prostsze i mniej czasochłonne niż w GIMP. W każdym razie nie znalazłam innej opcji...
@Edycja2:
Znalazłam jeszcze sposób z wklejaniem rozmiaru. Jeśli do tej opcji przypisze się jakiś skrót klawiaturowy, to powinno usprawnić pracę. Kopiujesz napis wzorcowy, a później po kolei zaznaczasz każdy następny i wklejasz tylko szerokość (Edycja -> Wklej rozmiar -> Wklej szerokość)