Cześć Gimpowicze!
Przyszedł moment w mojej pracy grafika, gdzie po 2 latach pracy i skończeniu ostatniego projektu logo dla klienta stwierdziłem, że trzeba zadbać o siebie. Popatrzyłem na swoje obecne logo (z którego mało już kożystam, a to dlatego że pamięta czasy hohoho a może i dawniej i jest po prostu słabe jak na obecne wymagania). Zacząłem projektować od nowa swoje logo.
Logotyp w obecnej wersji mam w awatarze. Podpis i czcionka się zmieniły, ale sygnet zostawał ten sam. Jaszczurka w kółeczku. Jako że praktycznie nikt oprócz mnie nie kumał że Celestus to rodzaj jaszczurki (czy podobnego gada), stwierdziłem że trzeba odejść od tego motywu.
Wymyśliłem więc ot takie coś:
I znowu fail, bo żadna z osób której to pokazywałem nie odczytała literek "C" i "D" ukrytych w spirali.
Spróbowałem też zrobić je w 2 kolorach
Ale dalej cieżko z jego rozgryzieniem.
Przed chwilą dosłownie pomyślałem, czy nie zrezygnować jednak ze spirali na rzecz podobnego kształtu. Nie wiem jednak czy wygląda to jakoś lepiej czy gorzej i czy C i D jest do wyłapania bez wnikliwej analizy.
Piszę to na forum, ponieważ samemu ciężko jest zobaczyć swoje błędy, a nie mam żadnego grafika wśród znajomych
Jeśli ktoś z was ma jakieś pomysły czy sugestie, to proszę o pomoc i rady.