Tak jak obiecałam zaczynam nowy topic dla naszego projektu. Mamy za zadanie zrobić coś podobnego do tych czarodziejów z
Bluesfear. Chciałabym, żebyście to potraktowali jako zabawę oraz propagandę GIMP'a jako doskonałego narzędzia graficznego. Nie jesteśmy żadnymi zawodowcami, bawimy się GIMP'em na tyle na ile potrafimy i czas nam pozwala. Nie są to żadne zawody, nie jest to żaden konkurs. Zróbmy prace takie jaki potrafimy, nikt się tu śmiać nie będzie, jak już to żartować

. Wykorzystajcie całą zgromadzoną na forum wiedzę oraz pomoc innych użytkowników. Powodzenia
Link do naszego
tasiemcaZasady:
- dowolny temat
- oryginalność
- kategoryczny zakaz wstawiania jakichkolwiek sign'ów do grafik, żadnych 'Zenków', 'Jolek', nazwisk, numerów buta, stanika, rozmiaru członka, odcisków palców, nic. Sądzę, że nasze nicki mogą być umieszczone pod spodem.
- Wymiary pracy: wysokość 250px i szerokość max. 800px. Jeżeli dla kogoś są to za duże wymiary to może sobie zmniejszyć szerokość np. 250x400px. Wysokość MUSI być 250px i będzie to bardzo gorliwie przestrzegane, bo inaczej praca będzie dziwczanie wyglądać.
- tylko 1 render na całą prace. Nie wstawiajmy 5 renderów, to ma być nasza praca, a nie wycinanki

- format PNG
- zakazów nt. tematów jak narazie żadnych nie będzie. Sądzę, że raczej nikt nie będzie robił prac o tematyce prorasistowskiej ani agitować przeciw narodowości, orientacji seksualnej ect.
- dolnego progu wymagań co do prac jeszcze nie ma, jeżeli ktoś zgłosi naprawdę fatalną grafikę, sądzę, że możemy zrobić jakieś głosowanie (do ustalenia).
- dla urozmaicenia renderki mogą wychodzić poza granice grafiki (250px), np. głowa lub nóżki - zostawiam to Waszej wyobraźni

(edited by CaTTiusha:)
- grafikę robimy tylko i wyłącznie w GIMP'ie
- czas nieograniczony, projekt nigdy się nie kończy
- można dać 2 pracę, po 10 kolejnych pracach licząc od swojej ostatniej (jeżeli nie rozumiesz o co chodzi w tym punkcie to zapraszam na 2 podstronę tego tematu)
Rady:
- Zanim rozpoczniecie pracę dajcie sobie chociaż 30px wolnego z przodu, żeby zrobić ładne przejście z poprzedniej prac do swojej. Koniec swojej pracy nie róbcie zbytnio skomplikowanej. Ja dla przykładu zostawiłam koniec biały, żeby nie było problemy z połączeniem.
Oto moja praca, która rozpocznie serię, ponieważ nikt przede mną nie zdąrzył jeszcze czegoś zrobić

Projekt ten odbywa się za pozwoleniem moderatorów forum, którego jeszcze nie mamy

Nie miałam także pomysłu, gdzie dać temat, jeżeli zrobiłam skuchę to przepraszam.
Jeżeli macie pomysł na nazwę projektu to zamieniam się w słuch.