GIMP 2.8.16

<< < (3/5) > >>

Ziomioslaw:
Exe jest też do pobrania w naszym downloadzie.

be@:
@MareroQ - mam system 64-bitowy i GIMP się nadpisał podczas instalacji, więc mam jedną wersję.
Czy usunięcie tych plików nie spowoduje utraty jakichś ustawień?

@Edit:
Nie mam w tym folderze ani jednego pliku o rozszerzeniu .rc (włączyłam widoczność ukrytych plików). Są tylko pliki z samym .c bez "r". Wszystkie w folderze plug-ins. Mam je usunąć?

MareroQ:
Te pliki są bez rozszerzenia - rc to jest końcówka nazwy np. controllerrc czy sessionrc (a odpowiada za typy i usytuowanie okien dokowalnych).
Po usunięciu tych plików z katalogu domowego gimp uruchomi się w pierwotnej konfiguracji i pewne rzeczy będzie trzeba na nowo dostosować (ustawić) do swoich preferencji - ale zamiast usuwać proponuję przesunąć w inne miejsce (w celu ewentualnego przywrócenia).

be@:
Ale ja mam wszystkie okna na właściwym miejscu. Tylko nie mam żadnych czcionek na liście. Kiedy chcę coś napisać, to wyświetla się komunikat o braku czcionek.

@Edit:
Usunęłam te pliki, uruchomiłam GIMP-a i nadal lista czcionek jest pusta.

W ogóle to dziwne, podobno miało nie być żadnych zmian, a jedynie naprawione błędy, tymczasem najwyraźniej musieli coś zmienić odnośnie czcionek.
Zaraz sprawdzę, czy naprawiono błąd z tym lagowaniem podczas malowania z użyciem tabletu. Jeśli nie, to chyba wrócę do poprzedniej wersji.

MareroQ:
Wiem o tym Be@ - podany sposób jest czasami lepszy od reinstalacji Gimpa i sprawdził się dla wielu użytkowników (ale nie mam pewności w 100% że sprawdzi się w Twoim przypadku).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona