Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Autor Wątek: [ROZ] Prośba o logo  (Przeczytany 2778 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Suchysdl
Nowicjusz

Reputacja: 0 Offline Offline

Galeria Użytkownika

Suchysdl

« : 19.08.2013, 11:32:19 »

Witam,mam prośbę do grafików,mógł by mi ktoś zrobić logo za darmo pod stronę ot-world.pl na temat tibi? napis ot-world.pl + coś fajnego z tibi jakiegoś druda maga czy coś w ten deseń?Chyba że ktoś chce mi to logo przerobić
« Ostatnia zmiana: 25.09.2013, 11:49:45 wysłane przez be@ » Zapisane
Beekeeper
Użytkownik

Reputacja: 1 Offline Offline

GIMP: 2.8
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #1 : 19.08.2013, 12:45:18 »

jak ja to widzę:

War... War never changes...

Suchysdl
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Suchysdl

« Odpowiedz #2 : 19.08.2013, 15:48:19 »

Logo fajne lecz jest to krótkie takie nie jest na całą szerokość forum,mógłbyś coś dodać czy inne czy coś?
Gacut
Gość
« Odpowiedz #3 : 19.08.2013, 15:54:47 »

Logo fajne lecz jest to krótkie takie nie jest na całą szerokość forum,mógłbyś coś dodać czy inne czy coś?

Najlepiej by było, jakbyś podał wymiary, jakie ma mieć to logo.
Hasia
Użytkownik

Reputacja: 39 Offline Offline

GIMP: 2.10
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

Czasami nie jestem sobą

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 19.08.2013, 15:57:28 »

Suchysdl napisz swoją prośbę tak aby "miała ręce i nogi". Beekeeper wykonał grafikę o podobnych wymiarach jak ta którą dałeś za przykład. Podaj dokładne wymiary, czyli wysokość i szerokość. To Ty o coś prosisz więc trochę więcej zaangażowania. Ponad to, to o co prosisz to nie jest logo, podejrzewam, że masz na myśli header, sprecyzuj się.

Suchysdl
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Suchysdl

« Odpowiedz #5 : 19.08.2013, 16:01:40 »

Okej sorki,mi po prostu chodzi o takie coś jak jest na tibia.net.pl :)I chyba wszystko jasne,ja nawet nie wiem nawet jak sprawidzić jaką mam szerokość ...
Gacut
Gość
« Odpowiedz #6 : 19.08.2013, 16:24:07 »

Na tibia.net.pl jest po prostu gradient z koloru na przezroczystość. Ten też będzie pasował, wystarczy go tym efektem potraktować.

@edit: Albo po prostu wycentruj je dodając odpowiedni kod HTML w kodzie forum lub zaznacz tą opcje przy wgrywaniu loga. Nie wiem dokładnie, jak to działa na forach.
Suchysdl
Nowicjusz

Galeria Użytkownika

Suchysdl

« Odpowiedz #7 : 19.08.2013, 16:40:34 »

Po co mi to piszesz jak ja się na tym nie znam,po to dałem nowy temat aby ktoś mi pomógł
Beekeeper
Użytkownik

GIMP: 2.8
Licencja: CC-NC-BY-SA
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #8 : 19.08.2013, 17:31:53 »

tak na szybko przerobiłem:

Nie wiem, czy będzie pasować idealnie, ale na forum technicznym twojego forum najczęściej podawali taką rozdzielczość. Jak nie będzie pasowało to zdobądź poprawne rozmiary. Tutejsze forum służy pomocą dot. tworzenia grafiki, a nie odgadywania wymiarów elementów for internetowych.

War... War never changes...

uKreskowane
Użytkownik

GIMP: 2.10
Licencja: Copyright
Galeria Użytkownika

« Odpowiedz #9 : 19.08.2013, 21:45:45 »

Po co mi to piszesz jak ja się na tym nie znam,po to dałem nowy temat aby ktoś mi pomógł

Po co robisz stronkę jak się na tym nie znasz?
Może i offtopic, ale najpierw nauczyć się min. HTML i CSS, żeby myśleć o jak najprostszej stronce. Standardowa strona używa HTML, CSS, PHP MySQL i JS z dodatkiem jQuery. Mimo iż ja umiem wszystkie te języki - i jeszcze kilka innych - to sam czasem się gubię i jeszcze wiele miesięcy nauki mi zostało zanim dojdę do bardzo zaawansowanego pisania aplikacji internetowych. Więc na dzień dzisiejszy sobie odpuść "tworzenie" stron internetowych skoro nawet nie umiesz sprawdzić wymiarów grafiki.

Gacut
Gość
« Odpowiedz #10 : 20.08.2013, 00:45:06 »

Jak ja kocham takie posty ;]

A co do wyśrodkowania, to znaczniki <center></center> jeżeli masz miejsce gdzie wpisać. Ale widzę już, że kolega powiększył logo ;]
Strony: [1]
DrukujPobierz PDF
Polskie Forum Użytkowników GIMP-aHyde zoneBazarProśbyWątek: [ROZ] Prośba o logo
Skocz do: